צמחים הם חלק בלתי נפרד מעיצוב הבית, ולא משנה אם הוא מעוצב בסגנון מינימליסטי, כפרי או תעשייתי. אם עדיין לא הצטרפתם לטרנד, יש לנו טיפים בשבילכם, אבל אם אתם כבר מקשטים את הסלון בסוקולנטים, מנביטים במטבח גלעין אבוקדו או בטטה ויש לכם אפילו צמחים בחדר הרחצה, זה הזמן להוסיף עציצים גם בחדר הילדים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> לא ככה דמיינו את הבית של אייל שני

>> האב ובנו גרים בדירה הכי יפה בגינדי 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Christin EUI | Sweden (@earthlyurbaninteriors) on

אפשר לנצל את החופש הגדול ולבקר עם הילדים במשתלה. תנו להם לבחור בעצמם צמח לחדר ואולי גם עציץ מתאים, ובבית מצאו ביחד מקום מתאים לעציץ בחדר שלהם.

5 סיבות לשילוב צמחים בחדר הילדים

חמצן: בתהליך הפוטוסינתזה צמחים קולטים פחמן דו חמצני (שאנחנו ושאר היצורים החיים פולטים) והופכים אותו לחמצן. בנוסף, הם קולטים מהאוויר רעלנים שונים.

התבוננות: כל הורה יודע שילדים אוהבים לבחון כל עלה ובלוט (בעיקר כשצריך למהר לגן בבוקר). צמחים בחדרם יאפשרו לילדים להתבונן מקרוב ובלי לחץ זמן בתהליך הצמיחה וההתחדשות. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by #LTKfamily (@liketoknow.it.family) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Little Stories Ltd (@little_stories_uk) on

הפעלה חושית: צמחים מעוררים כמה חושים – אפשר להסתכל עליהם וגם למשש ולהריח אותם.

עמידות: כמי שמגדלת שלושה בנים ועשרות צמחים בבית אחד, אני יכולה להעיד שלצמחים יש יכולת התחדשות מרשימה, כך שזה לא נורא אם ילד תולש כמה עלים או מרסק את הצמח עם כדורגל חדש. תקריות כאלה לא יגרמו נזקים קשים, אך ילמדו את הילד לפתח רגישות לסביבתו.

אחריות: הטילו על הילד לטפל בעציץ בחדר שלו. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Project Nursery (@projectnursery) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Alyce Way (Bradstreet) (@alyceshome) on

5 צמחים מומלצים לחדר הילדים

סנסיווריה (לשון החותנת): צמח שנחשב למטהר אוויר טוב במיוחד. הסנסיווריה מצליחה לגידול במצבי קיצון, ותשגשג כמעט בכל מצב. היא לא דורשת הרבה אור וזקוק להשקיה מועטה - כפעם בשבועיים בקיץ ופעם בחודש או פחות בעונת החורף. היא אוהבת לגדול בצפיפות, כך שאין צורך להעביר אותה לכלי גדול יותר. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by מיס גרות | לירון גונן (@missgarot) on

שרך בוסטון: צמח טרופי עם עלים מרובים וקטנים שאוהבים לחות ישירה ולא רק דרך קרקע. הוא זקוק למקום מואר והשקיה של כפעם בשבוע בקיץ ובפעם בשבועיים בעונת החורף. מומלץ לדשן כפעם בחודש. אם נראה שצפוף לו אפשר לפצל לשני כלים בעונת הקיץ. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by wnętrze na czwartym piętrze (@na_czwartym) on

פוטוס: צמח אהוב במיוחד ששורד לאורך זמן, צומח מהר ואוהב לשלוח את גבעוליו הפתלתלים לטפס מסביב. אינו זקוק להרבה אור, וישמח להשקיה פעם בשבוע בקיץ ופעם בשבועיים בחורף. יפה בעציץ התלוי מהתקרה או מונח על שידה גבוהה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by KM Designs (@kmdesign_co) on

זמיוקולקס (זמיה): צמח עמיד ויפהפה בעל עלים מעט מבריקים. עמיד גם בתנאים של מחסור באור והשקיה מועטה. אם תשתלו אותו בכלי גדול, הוא יוכל להגיע לגודל מרשים. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Stella (@stellatsaga) on

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פיקוס כינורי: צמח טרנדי במיוחד בפינטרסט ובאינסטגרם עם עלים יפהפיים וגדולים. זקוק למקום מואר, עדיף סמוך לחלון. השקו פעמיים בשבוע בכמות מתונה של מים. ניקוי האבק מהעלים יגרום לו לשגשג. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by V E L L A Q U I N (@vellaquin) on

מאת לירון גונן, מעצבת פנים, בעלת הבלוג סטודיו מיס גרות והמדור האוספים שלי במאקו ליבינג, ועורכת הרצאות וחוגי בית בנושא סוד הקסם הטבעי – הבית כסביבה מעשירה ותומכת