אנחנו מעלעלים בקטלוגים של חדרי ילדים ורואים תמונות של חדרים מדוגמים שמעלות אימהות משקיעות, ואז מציצים לחדר הילדים שלנו והלסת נשמטת: כל הפתעות ביצי הקינדר שאי פעם אכלו מפוזרות על השטיח (כולל הוראות הרכבה), הספרים על המיטה, הצעצועים על הרצפה, הציורים בכל מקום אפשרי, ואנחנו מיואשים לפני שבכלל התחלנו לסדר את החדר, כי אנחנו יודעים שמחר הוא שוב ייראה כך. לקראת האביב, ובכלל, לכל ימות השנה: איך נוכל לארגן ולעצב נכון את חדר הילדים?

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

מגדירים את החדר

לדברי אסף טייכמן, סמנכ"ל רהיטי דורון, לפני שמתחילים לתכנן עיצוב של חדרי ילדים חשוב להגדיר את ייעוד החדר: מי הולך להשתמש בו, לכמה זמן, אם הילד יוצא מהחדר מי מיועד להשתמש בחדר אחריו? על פי התשובות תוכלו להחליט על הצבעים ועל הריהוט.

מיונים – לא רק בצבא

אנו צוברים לא מעט מוצרים שאנחנו בכלל לא זקוקים להם, ולא רק לילדים, אלא גם לנו ההורים, יש קושי להיפרד מהם. כל מה שלא בר שימוש כרגע: בגדים, משחקים, בובות וצעצועים יש להוציא מחוץ לחדר ולאחסן במקום אחר. את הציוד המפונה מיינו לארבע ערימות: למחזור - כל הבגדים המוכתמים והקרועים; לפח- הצעצועים השבורים, וכל מה שלא שמיש; למסירה – לחברים, למשפחה המורחבת או למשפחות נזקקות; לאחסון – בהנחה שהציוד יכול לשרת ילדים נוספים בעתיד, מה שבטוח - אל תהפכו את חדר הילדים למחסן.

רטרו, חביתא של רהיטי דורון. 150-300 שקל  (צילום: יחצ רהיטי דורון)
חביתא. המקום של הילדים לאחסן מה שבא | צילום: יחצ רהיטי דורון

יש הרגלים שכדאי לאמץ

אין צורך להמתין לפסח כדי למיין ולפנות, כדאי להפנים את הפעולה הזו ולהפוך אותה להרגל שאותו תעשו לעתים קרובות. פינוי של הישן מאפשר לקנות דברים חדשים שהילדים זקוקים להם, ומרענן את החדר במקום להעמיס עליו. גיל הילדים משתנה, ויש משחקים שמיצו את עצמם ויחזרו לעניין אותם בעתיד. ילדים זקוקים להתחדשות, ולפעמים כדאי פשוט להוציא מהחדר צעצוע או משחק ולהחזיר אותו רק לאחר תקופה מסוימת.

סדר על פי נגישות

על פי גיל וגובה הילדים, צריך להחליט מה חשוב שיהיה זמין להם עכשיו ומה כדאי שיהיה פחות נגיש, ובהתאם לכך לבנות את הסידור בחדר: בארונות, במדפים ובכוורות. כל הציוד שצריך להיות זמין יאוחסן בקומות הנגישות, ומה שנרצה להשאיר בשליטת המבוגרים, יאוחסן בקומות הגבוהות.

אחסון: פתוח או סגור?

יש שאוהבים שהכל פתוח וזמין לעין וליד, כדי שהילדים יהיו חשופים למה שיש ויוכלו לבחור בקלות. יש המעדיפים שכל הבלגן יהיה מאחורי דלת סגורה, כך לחדר יהיה מראה מסודר. היתרון באחסון סגור הוא מראה יותר נקי, אפשרות לשלוט בצבעוניות, וגם מניעת הצטברות אבק. כשהאחסון סגור, הצבעוניות נקבעת על פי הצבעים של הרהיטים ולא של הספרים או הצעצועים שחשופים לעיני כל.

רהיטי דורון, ילדים, נוספות (צילום: איתי סקולסקי)
ריהוט בהיר מאפשר משחק משתנה של צבעוניות | צילום: איתי סקולסקי

גם מסודר וגם צבעוני

נדיר למצוא היום חדרי ילדים ללא כוורות, ובצדק, מכיוון שהן פתרון אחסון מושלם. יש כוורות שמונחות על הרצפה, כוורות לתלייה על הקיר, כוורות פתוחות או עם דלתות. כוורות לתלייה מאפשרות משחק מעניין על הקיר בגדלים ובצבעים. "אם רוצים, למשל, לעצב חדר לילדה, אפשר לתלות כוורת לבנה ליד כוורת ורודה ולקבל משחק מעניין של צבעים. הכוורת מודולרית, מוסיפה צבעוניות והיא חלק מהדקורציה ומהאחסון. אפשר לבחור לתלות את הכוורות על הקיר במאונך או במאוזן, אחת מעל השנייה או אחת מתחת לשנייה ולשלב גדלים שונים של קוביות", אומר טייכמן.

סידור על פי גודל ונושא

לכוורות שונות יש ייעודים שונים: יש שמיועדות לאחסון ספרים או קלסרים, יש שמעוצבות לפריטי אמנות ומדליות. בכוורת פתוחה אפשר לשלב קופסאות פח או עץ דקורטיביות ולסדר אותן מהגבוהה לנמוכה, ואפשר גם לסדר על פי נושאים, כדי להגדיל את הנגישות לילדים.

רוצים סדר בעיניים? בחרו בצבעים בהירים

סקאלת הצבעים הבהירים רגועה יותר ונותנת תחושה של מרחב בחדר. בשנים האחרונות הצבעוניות השולטת בחדרי ילדים היא שמנת או לבן. צבעים אלו מאפשרים שילוב של נגיעות צבעוניות דרך אקססוריז או פריטים מסוימים ברהיט. "השילובים הרווחים באירופה, שהם גם קבוצות צבעים מובנות שמוכתבות על ידי המעצבים שלנו, הם שילוב של צבע בהיר עם גוונים מעניינים: ורוד בהיר עם ורוד פוקסיה ואפור-חאקי, צבעי עץ עם אפור, צהוב וחאקי, כחול עם תכלת ואפור. עדיף לרהט חדרי ילדים בצבעים בהירים כי את הצבעים האחרים מקבלים מהקירות ומהאקססוריז שבחדר: וילון, שטיח, מנורת השולחן, מצעי המיטה וגם השידה שליד המיטה. הרהיטים צריכים לשדר שקט ורוגע, וריהוט בהיר יאפשר משחק משתנה של צבעוניות עם שאר האקססוריז, אלו יהיו גם רהיטים שאיתם הילד יכול להתבגר", מסביר טייכמן.

רהיטי דורון, ילדים (צילום: איתי סקולסקי)
הרהיטים צריכים לשדר שקט ורוגע | צילום: איתי סקולסקי

פריטי אחסון ונוחות לילדים

למבוגרים בבית (לפחות לאחד מהם, בדרך כלל) יש בדרך כלל כורסה הקבועה משלהם, שעליה הם נחים בסוף כל יום. טייכמן מספר שברהיטי דורון אימצו את הרעיון והתאימו אותו לחדר הילדים. לחדר אפשר להוסיף כורסת ילדים, שנותנת לילד את המקום הפרטי שלו. שם נעים לו לשבת, לשחק או לקרוא, ממש כמו הגדולים. רהיט אחר שהוא גם אחסון דקורטיבי הוא "חביתא" - הדום צבעוני לאחסון, שם הילדים אוהבים להחביא כל דבר אפשרי.

אבל איך שומרים על הסדר?

"חשוב לזכור שכל דבר שתשימו בחדר הילדים לא יישאר על מקומו לאורך זמן, והבלגן ישוב על כנו. תפקיד ההורה לרענן את מראה החדר מפעם לפעם, למיין עם הילדים את מה שיישאר, לסדר יחד איתם והעיקר - לעשות זאת ברוגע ובשלווה ועם הרבה אהבה".

צפו: איתי פנקס רק בן 15 וכבר מפתח אפליקציות! >>

צפו: דניאל רק בת 14 וחצי והיא כבר נגנית צ'לו מחוננת! >>

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?