למראה, בסך הכל לוח זכוכית, משמעות רבה הן מבחינה פונקציונלית, הן מבחינה עיצובית והן מבחינת הפנג שואי. היא בעלת כוחות קסם – מכפילה אור ותנועה, יוצרת אשליה של מרחב, מחזקת את הביטחון העצמי, ומספקת אלמנט עיצובי מרענן בבית. היום ניתן למצוא מגוון רב של מראות מיוחדות ומעצבי פנים עושים יותר ויותר שימוש במראות בעיצוב הבית. פעמים רבות אני נשאלת לגבי מיקום המראות בבית, או בחירת סוג המראה הנכון המתאים ביותר לחלל מסוים. הנה כמה דברים חשובים שכדאי לדעת על מראות ושילובן במרחב הביתי.

אין תמונה
שימושית, יפה ומעצימה תחושות. תמונה מתוך הבלוג blog blueeggbrownnest

מראה במבואה. טעות נפוצה לחשוב כי מראה היא רק כלי שימושי ויפה בדומה לרהיט. מראות פועלות ללא הרף, לא רק כשאנו מביטים בהן. הן מכפילות ומגבירות את תמונתו של כל חפץ אותו הן משקפות. חשבו על התהליך בו אנו ממקמים נר או פנס קטן מול מראה בלילה. האור החוזר מסנוור יותר מהפנס עצמו. לכן מראה היא חפץ מצוין לעורר אנרגיה, לחזק אותה ולהזרים אותה בחלל. המראה היא אלמנט ממריץ ודינאמי ולכן שימוש במראות גדולות מומלץ ומתאים בחללים הציבוריים בבית, באזורי האירוח ובחללים מסחריים.

אין תמונה
מראה בבואה. "פלורליס"

המראה מכפילה. המראה מכפילה אור, תנועה ומרחב. במקומות ציבוריים ובחללים מסחריים עושים שימוש רב במראות ליצירת תחושה של מרחב גדול ופתוח ולהגדלת כמות האור. לפי הפנג שואי מומלץ למקם מראה מול בבואה שאנו רוצים להכפיל: מרפסת או חצר הפונים לנוף ירוק ומעניין, פארק חיצוני, שולחן פינת האוכל (הכפלת הסועדים, האוכל והשפע).

כמו כן, במידה וישנו חלל קטן ואנו רוצים ליצור בו תחושה של מרחב מרווח יותר – ניתן להשתמש במראה כדי ליצור אשליה ויזואלית של מרחב גדול ומרווח. המראה מכפילה בהתאמה גם את האור ויוצרת תחושה של מקום מואר וגדול ממה שהוא באמת.

בפנג שואי המראה מביאה עמה אנרגיה מאלמנט המים. באופן סימבולי, המראות הראשונות בטבע היו לא אחרים מאשר מים צלולים אליהם הביטו בני האדם וראו את בבואתם. המים – טהורים, עמוקים ומרגיעים, תמיד משקפים לנו את מה שאנו מקרינים אליהם.

אין תמונה
אלמנט דקורטיבי, בצורות וסגנונות שונים. "פנטהאוז רהיטים"

אין תמונה
רצוי להתאים לגודל החדר. לא קטן מדי לא גדול מדי. "דיזיין סנטר"

שומרת על קשר עין. מי שקרא כבר כמה פוסטים שלי כבר יודע שלא כדאי לעבוד או לשבת עם הגב אל הכניסה. זהו מצב של חוסר שליטה במרחב, בו אנו חשים אי נוחות וברמת התת מודע הריכוז והפרודוקטיביות שלנו נפגעים. יחד עם זאת לא פעם אנו נתקלים במצב שאין ממש ברירה ואנו נאלצים לעבוד עם הגב אל החלל. במקרה כזה ניתן לגייס את המראה לעזרה: דוגמא נפלאה לכך היא  המטבח של קרן שביט, בלוגרית, יזמית, ומעצבת רב תחומית שהתקינה במטבח שלה מראה מול הכיור. "כך אני יכולה להיות בקשר עם האורחים שלי גם כשאני מפנה את הגב, וממשיכה לקחת חלק מהמתרחש סביבי".

אין תמונה
שומרים על קשר עין. המטבח של קרן שביט

המראה מזרימה ומשחררת. בדומה לרפואה הסינית, החוקרת את זרימת הצ'י בגוף האדם, תורת הפנג שואי שואפת לאפשר לאנרגיית הצ'י לזרום בחופשיות בכל חלל הבית בלי להיתקע. כך נוצרת הרמוניה בבית ובני הבית  נהנים מאנרגיה תומכת ובריאה. לכן המראה יכולה להיות פתרון במקרים בהם האנרגיה חסומה, או כשרוצים להבטיח זרימה חלקה וקלה של האנרגיה במרחב.

יפה ומוסיפה. היום ניתן למצוא מראות בעלות עיצובים מיוחדים ויפים –  כך שהמראה הופכת מפריט פרקטי ושימושי גם לפריט דקורטיבי בפני עצמו. ניתן  למצוא מראות בסגנון קלאסי, מקושטות, מראות בחיתוכי לייזר ובצורות לא שגרתיות  שנותנות קריצה ומעניקות קלילות והומור לחלל.

במלונות שונים נעשה שימוש נרחב במראות. קחו לדוגמה את מלון עלמה בתל אביב, שם נתלו מראות במסדרונות, דבר שיוצר תחושה של מרחב, והן בחדרים כפריטי עיצוב דומיננטים. כל חדר במלון מעוצב בסגנון שונה – כך שלמשל בחדר Naughtty libraries, שכולו עוצב ברוח שובבה – שולבו על הקירות מראות בחיתוך מעויינים לצד שילוב צבעים עז ומעורר.

במסעדת המלון קיר שלם חופה במראות כדי ליצור תחושה של חלל גדול, וכמובן להכפיל את השפע, הצבע, האור ופריטי העיצוב והאומנות בחלל.

אין תמונה
לחדר הרחצה מומלץ לבחור במראה גדולה. "אואזיס"

אין תמונה
לפי הפנג שואי היא מזרימה את האנרגיה בחלל. "אליטה ליווינג"

המראה מראה. בינינו, מי לא מפלרטט מדי פעם עם עצמו מול המראה? המראה מספקת לנו בבואה של עצמנו, ובכך היא מחזקת את הביטחון העצמי ומסייעת לנו לקראת צאתנו מהבית בתחילתו של יום. ממליצה להשקיע  במראה גדולה ויפה בחדר הרחצה, או במבואת הכניסה של הבית, כך שנפגוש את בבואתנו בדרך החוצה, והיא תחזיר לנו חיוך אוהב.

אין תמונה
ואף מסמלת את אנרגיית המים. "מילאנו בדינג
אין תמונה
מראות עם הדפס. "מילאנו בדינג"

אין תמונה
מראות בחיתוך מעויינים לצד שילוב צבעים עז ומעורר. חדר במלון "עלמה"

מראה בחדר השינה. מאחר והמראה היא אלמנט שממריץ אנרגיה –  יש מי שחושבים שאין לה מקום בחדר השינה. אני לא ממליצה על מראה ענקית בחדר המיועד למנוחה, למרות שכבר נתקלתי גם בחדרי שינה עם תקרה שלמה מחופה במראה. הכלל היחיד שכדאי להקפיד עליו בחדר השינה לפי הפנג שואי – להימנע מלמקם את המראה באופן שהיא תשקף את המיטה, במקרה כזה היא תפריע לשינה עמוקה.

אין תמונה
לא להציב את המראה מול המיטה בחדר השינה. "אליתה ליווינג"

באיזו מראה כדאי להשתמש?

  • התאימו את גודל המראה לחלל המיועד: לא קטנה מדי או גדולה מדי. ניתן לבחור מראה עם עיצוב הומוריסטי ומעניין שמוסיף עניין בחלל.
  • עבור מראה שמשמשת לשיקוף בבואתנו (ולא  רק לדקורציה) – כדאי לבחור מראה שעשויה ממשטח אחד ולא מחתיכות.
  • חשוב לתלות את המראה באופן כזה שלא תהיה נמוכה מדי ו"תחתוך" ראש לאדם גבוה – יש להקפיד כי המראה נוחה לשימוש כל דיירי הבית. בחדרי הילדים הקפידו לתלות את המראה בגובה המתאים לילדים.
  • ואחרון חביב, חשוב שהמראה תהיה נקייה ותיתן שיקוף אמיתי ומחמיא לנו ולבית.
    אין תמונה
    אם היא מיועדת לילדים, תלו אותה בגובה מתאים. "מילאנו בדינהג"
    אין תמונה
    הקפידו על ניקיונה,שתמיד תשקף אתכם נאמנה

במדור הקודם: אתם חייבים לראות את משענות המיטה הללו
לכל הכתבות במדור פנג שואי

מירב אייכלר, יועצת פנג שואי לחכמת הבית