כל הקלישאות האפשריות כבר נכתבו על חדרי שינה: כן, זה אזור המפלט שלנו מחיי היומיום; כן, זה המקום בו אנחנו נרגעים בסוף היום. אבל גם אם נתעלם מכל הקלישאות הללו, בכל זאת נישאר עם החדר שבו אנחנו מעבירים את מירב שעות היממה. וגם אם אנחנו לא בהכרה מלאה, האווירה והאטמוספירה ששורים בו משפיעים עלינו.

חדר שינה ב-24, כללי 2 (צילום: שרון שחר)
המייקאובר הוכתר כהצלחה | צילום: שרון שחר

אישה גרושה בשנות ה-50 המוקדמות של חייה, שמתגוררת באזור הצפון וילדיה כבר עזבו את הבית, ביקשה לעצב מחדש את חדר השינה הישן שלה ולהפוך אותו "לזה שחלמה עליו תמיד", אבל בזמן קצר ובתקציב מינימלי. הפרוייקט כולו עלה סך הכל כ-8000 שקלים, שכללו עלויות של תכנון ועיצוב, חומרים, ריהוט, אביזרים ואיש מקצוע.

"כפי שקורה בלא מעט פרויקטים", מסבירות עדי דהאן ונטע שחר, המעצבות מסטודיו Living Box שנרתמו למשימה, "הלקוחה לא ידעה לומר לנו מהן העדפותיה וסמכה על הבחירות שלנו. בכלל, מעטים הם הלקוחות שיודעים להסביר מה הם רוצים או איך הם רואים את חדר השינה המחודש. לרוב, הבקשה הרווחת ביותר היא 'חדר נעים שמשדר שלווה ורוגע, מעוצב ובטעם טוב'".

"יש הרבה דרכים ליצור ולייצר אוירה שנשאבות, לפני הכל, מהטעם האישי של כל אחד ואחת. תפקידנו כמעצבות הוא להבין את הצרכים והסגנונות של הלקוח ולאסוף את כל המידע על מנת ליצור הרמוניה שתשלב את כל האלמנטים הנבחרים להלבשת החלל".

חדר שינה ב-24, מיטה (צילום: שרון שחר)
במרכז העניינים: אותה מיטה | צילום: שרון שחר

היכנסו למדריך המלא לעיצוב חדרי שינה

הטעם יוצא מהארון: בחירת פלטת הצבעים

המקום הטוב ביותר להתחיל ללמוד על העדפות והסגנון של לקוח הוא ארון הבגדים. באישורה של הלקוחה, פתחו המעצבות את ארון הבגדים של הדיירת ולהגדרתן, "חיטטו" קצת. הצבעים השולטים במלתחה שלה היו חום, אפור ולבן בגוונים שונים בהירים וכהים. בהשראת הבגדים הן בחרו להשתמש בטונים רכים של צבעי חום, מוקה ולבן והוסhפו את צבע השמנת שיקשר ביניהם.

אחרי בדיקה של איכות הרהיטים בחדר הן מצאו שהמיטה, המראה ושתי שידות העץ נמצאים במצב מצוין, מה שאפשר להן לרענן אותם עם צבע ולעשות בהם שימוש חוזר, ועל ידי כך גם לחסוך בהוצאות. בקשה נוספת של הלקוחה היתה להשאיר את התמונות המשפחתיות שתלויות על הקיר.

רילוקיישן לריהוט: ארגון החלל מחדש

"חדר השינה לא גדול, ולכן שאפנו להשיג ניצול אופטימלי של החלל", מספרות המעצבות. "בצורתו הישנה, המיטה מוקמה מתחת לחלון וחסמה את הזרימה והמעבר בחדר. על מנת ליצור חלוקה נכונה יותר הזזנו את מיקום המיטה אל הקיר הסמוך, מה שיצר את האשליה שהחדר גדול יותר ושהכניסה אליו רחבה יותר. מאחר והמיטה הזוגית הייתה נטולת גב, בחרנו לוותר על הפתרון הבנאלי של בניית גב מיטה אצל נגר, ובמקומו הנחנו כריות נוי יוקרתיות שיוצרות אווירה ומראה נעים ומזמין. מעל המיטה בחרנו למרכז מדף לרוחבו של הקיר ועליו להעמיד ספרי קריאה".

חדר שינה ב-24, לפני (צילום: שרון שחר)
חדר השינה לפני. שימו לב לחלון | צילום: שרון שחר
חדר שינה ב-24, מנורה (צילום: שרון שחר)
חדר השינה אחרי. אותו החלון בלוק אחר | צילום: שרון שחר
חדר שינה ב-24, מדף (צילום: שרון שחר)
זוכרים את התמונה? | צילום: שרון שחר

חדר שינה ב-24, נרות (צילום: שרון שחר)
ממורכז בהתאם למיטה. המדף | צילום: שרון שחר

"במטרה ליצור הדגשה והפרדה ברורה בין הקיר לתקרה השתמשנו באלמנט קרניז, מעין כותרת עליונה, שמבליט את הצבע ומקנה גימור קלאסי ומראה יוקרתי. אפשר גם להשתמש בקרניז כמסתור לתעלות מיזוג אוויר וכבלי חשמל. על מנת ליצור תחושת גובה בחדר התעלמנו ממידותיו הסטנדרטיות של החלון, ובחרנו בווילון בגובה התקרה ועד הרצפה, להקניית תחושה של תקרה גבוהה והמשכיות".

שידות העץ הישנות עברו שיפוץ, שיוף וצביעה בצבע שמנת, מה שהקנה להן מראה בסגנון פרובנס - צרפתי כפרי, ורומנטי.

חדר שינה ב-24, שידה גובה (צילום: שרון שחר)
היישר מחבל פרובנס | צילום: שרון שחר

חדר שינה ב-24, שידת מנורה (צילום: שרון שחר)
מריחים את ההתנשאות הצרפתית? | צילום: שרון שחר

בהתאם לבקשתה של הלקוחה להשאיר את התמונות המשפחתיות חודשו המסגרות הישנות, אשר נצבעו בגוון אחיד ואורגנו מחדש על הקיר ליצירת מראה אסתטי יותר. "בנוסף, הוספנו כמה מסגרות חדשות, שישמשו לצילומים חדשים בעתיד", מוסיפות המעצבות. "ציור נוף ישן, בעל ערך סנטימנטלי, שהיה תלוי לבדו על הקיר, קיבל כעת מקום ראוי ובולט יותר. ציור זה שימש גם ככתם צבע לשבירת מניפת הגוונים המקורית, על מנת ליצור עניין בצבעוניות החדר".

חדר שינה ב-24, לפני טלוויזיה (צילום: שרון שחר)
איזור התמונות לפני | צילום: שרון שחר
חדר שינה ב-24, תמונות (צילום: שרון שחר)
איזור התמונות אחרי | צילום: שרון שחר

חדר שינה ב-24, תמונה (צילום: שרון שחר)
והתמונה ששוברת את מניפת הגוונים | צילום: שרון שחר

המסגרת הכחולה של המראה הישנה נצבעה גם כן בגוון שמנת ולידה נתלה מדף שמשמש כשידת טואלט קטנה. על ידו הוצב הדום פרחוני בגוונים דומים לציור הנוף שעל המדף, בכדי ליצור הרמוניה ודו שיח בין האלמנטים. "מיקמנו שטיח בגוון ניטרלי לאורכו של החדר, מה שמעניק תחושת עומק ומהווה פתרון מצוין לריכוך המראה וגם להסתרת הרצפה הישנה", מסבירות דהאן ושחר, "את הטאץ' האחרון נותן אלמנט לתליית בגדים בעיצוב מקורי לסטודיו Living Box, בנוי מקורת עץ צבוע שפתחי התליה נוצרו מגריעת החומר (ניתן להזמין אותו בצבעים ובמידות שונות).

חדר שינה ב-24, לפני מראה גובה (צילום: שרון שחר)
המראה לפני | צילום: שרון שחר
חדר שינה ב-24, כניסה (צילום: שרון שחר)
והנה הכחול נעלם | צילום: שרון שחר
חדר שינה ב-24, שרפרף (צילום: שרון שחר)
מדף הטואלט החדש | צילום: שרון שחר

חדר שינה ב-24, מדף קוסמטיקה (צילום: שרון שחר)
סוג של נולד אתמול | צילום: שרון שחר

רשימת קניות: הדום פרחוני, 229 שקלים (גולף אנד קו); מתלה עץ, 550 שקלים (עיצוב מקורי לסטודיו living box); כריות נוי, 475 שקלים ( איקאה); מנורת שולחן, 195 שקלים (איקאה); וילון, 250 שקלים, קארמה.

לעמוד הפייסבוק של Living Box

איך מגדילים בית שרוחבו 4.5 מטרים?
וגם: נא להכיר, הפנטהאוז החדש של ריהאנה במנהטן