יחידת ההורים שבבית הפרטי ביישוב אורנית, ששטחה 30 מ"ר, הייתה מעוצבת כך שמימין לכניסה היה חדר ארונות, ומשמאל חדר רחצה – שניהם קטנים וצפופים – וביניהם היה מסדרון צר שהוביל לחדר השינה. בחדר השינה ניצבו מיטה, שידות לילה וכן ספה קטנה וכוננית ספרים, וקורת בטון עבה בתקרת החדר יצרה הפרשי גבהים בתקרה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הגולשת הקפיאה נוזל כלים - וזה מה שקרה

>> נעים להכיר: הרווק בן ה-30 שחיבר 2 דירות בת"א

בני זוג, הורים לשלוש בנות בוגרות, פנו למעצבת אביבית אבורוס וביקשו לעצב את חדר הרחצה בלבד. המעצבת, שראתה את הפוטנציאל, המליצה לשפץ את החלל כולל, ובני הזוג השתכנעו. "בכל הפרויקטים שלי אני שמה דגש רב על פתחים ואור טבעי. אני מאמינה שאור טבעי נעים ומשרה רוגע, ואם התברכנו בנוף אז למה לא להכניסו לחלל וליהנות ממנו?", אומרת אבורוס. כך, בשלב הראשון של השיפוץ ולאחר אישור קונסטרוקטור הוסרה קורת הבטון על ידי מומחים לקידוח בבטון, ובתקרה נותרה "מדרגה" קטנה ולא משמעותית.

יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, לפני שיפוץ - 1 (צילום: אביבית אבורוס)
חדר השינה לפני השיפוץ | צילום: אביבית אבורוס
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג, לפני שיפוץ - 4 (צילום: אביבית אבורוס)
קורת פלדה יצרה הבדלי גבהים. החדר לפני השיפוץ | צילום: אביבית אבורוס
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג, לפני שיפוץ - 5 (צילום: אביבית אבורוס)
החדר לפני השיפוץ | צילום: אביבית אבורוס
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס - 20 (צילום: תמיר רוגובסקי)
הכניסה לחדר לאחר השיפוץ. חדר הארונות נהרס | צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס - 10 (צילום: תמיר רוגובסקי)
במקום חדר הארונות נבנה ארון קיר ענקי | צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס - 9 (צילום: תמיר רוגובסקי)
רצפת חדר השינה חופתה פרקט עץ אלון מעושן | צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס - 7 (צילום: תמיר רוגובסקי)
שידת הכיור הוצבה מחוץ לחדר הרחצה | צילום: תמיר רוגובסקי

חדר הארונות נהרס, וכך בוטל המסדרון הצר שהיה בכניסה ליחידת ההורים והוגדל חדר השינה. במקום חדר הארונות נבנה ארון קיר גדול שתוכנן בקפידה. ליד המיטה הותקנו מדפי ספרים מעץ אלון שקועים בקיר ובתקרה הותקן פס צבירה המאיר אותם ואת הארון.

אחד הקירות המפרידים בין חדר הרחצה לחדר השינה הוסר ובמקומו הותקנה מחיצת זכוכית שקופה, ובקיר נוסף  החלון הוגדל והוחלף במשרבייה ממתכת בחיתוך CNC בגון גרפיט המאפשרת לצפות בנוף גם מתוך חדר הרחצה. מחוץ לחדר הרחצה, ליד החלון הגדול, הותקן כיור וארון כיור גדול. חדר הרחצה חופה בגרניט פורצלן דמוי בטון, והותקן בו מקלחון מרווח.

המיטה הוחלפה ולידה, מתחת לחלון הגדול, יש פינת קריאה ובה ספסל הכולל גם מקום לאחסון נעליים ומואר בשני ספוטים שקועים בתקרה. ארון הקיר, ארון הכיור והספסל תוכננו במיוחד ונצבעו בתנור בגון שמנת עם מסגרות קרניזים. המשטחים עשויים עץ אלון. רצפת חדר השינה חופתה פרקט עץ אלון מעושן. עלות הפרויקט היא כ-145 אלף שקל. 

יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג - 13 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג - 15 (צילום: תמיר רוגובסקי)
חלון חדר הרחצה הוגדל והוחלף במשרבייה | צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג - 12 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג - 19 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג - 17 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג - 16 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג - 14 (צילום: תמיר רוגובסקי)
חדר הרחצה חופה בגרניט פורצלן דמוי בטון | צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג - 18 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס - 6 (צילום: תמיר רוגובסקי)
ליד החלון הותקן ספסל גדול | צילום: תמיר רוגובסקי
יחידת הורים, עיצוב אביבית אבורוס, ג - 11 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של  living

 

עיצוב יחידת ההורים: אביבית אבורוס, Naya’s Design Studio

זכוכית: שבירו זכוכיות

נגרות: רהיטי רפאל איתי דורי