תאונות באמבטיה, מתברר, נמצאות במקום השני בעולם אחרי תאונות דרכים, והכוונה כמובן היא להחלקות ונפילות. חדר הרחצה טומן בחובו גם סכנות בתחום ההיגיינה, ובטח כולכם כבר זוכרים שכדאי מאוד לסגור את מכסה האסלה כשמורידים את המים אם מברשות השיניים שלכם עומדות לא הרחק משם ליד הכיור. אתר Best Life שאל מומחים באילו פריטים מומלץ שלא להשתמש במקלחת – והנה הם.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

הדירה שנהרסה בשומר חומות עברה שיפוץ חלומי

סבונייה

אם אתם משתמשים בסבון מוצק, אתם ודאי מניחים אותו בסבונייה. לכן חשוב שתדעו שהיא עלולה להפוך קרקע לגידול חיידקים אם היא אינה מנוקזת כראוי, ומיקרואורגניזמים אפילו יתחילו לצמוח על הסבון עצמו ולגרום לזיהומי עור חיידקיים. יאק.

סבון מוצק לכלוך (צילום: יחסי ציבור)
מדגרת חיידקים בפונטציה | צילום: יחסי ציבור

סבון מוצק

לסבון מוצק, בשל הרכבו, יש נטייה להשאיר את העור יבש, ולכן אנשים בעלי עור יבש ורגיש צריכים לחשוב פעמיים על השימוש בהם. וכאמור, הם עלולים להכיל חיידקים, וירוסים ופטריות מחוללי מחלות אם אינם מאוחסנים כראוי. גם מבחינה בטיחותית יש בעיה: כשהם נשארים בלי כוונה על רצפת האמבטיה הדרך להחליק ולשבור איבר חיוני קצרה וכואבת.  

סכיני גילוח חשמליים

סכיני גילוח חשמליים מתפקדים הרבה יותר טוב כשמגלחים שיער יבש, שהוא מוצק ועמיד יותר לכוחו של להב מסתובב. לכן עדיף להתעסק עם הזקן לפני שקופצים למקלחת ולא תוך כדי.

שמפו מוצק (צילום: Anna Rogalska, shutterstock)
סבון מוצק עלול להפוך למדגרת חיידקים | צילום: Anna Rogalska, shutterstock

הרצפה

יכול להיות שהרצפה היא החלק המזוהם ביותר בחדר הרחצה, אומרת ד"ר ג'ינה סלואן, מנהלת חדשנות בחברת Microban, המפתחת מוצרי ניקיון. אנשים רבים מנקים את הרצפה פחות מאשר את האסלה, אבל לרצפה מגיעים אותם חיידקים מכיוון שכל הדחה של האסלה מפיצה אותם בחלל. "כל מה שקרוב לאסלה מתכסה בחיידקים בכל פעם שאתם מורידים את המים", אומרת סלואן.וממליצה פשוט לסגור את האסלה בכל פעם כשאתם מדיחים את המים. 

הכלי של מברשות השיניים

במחקר שערך הארגון הבינלאומי לבריאות הציבור NSF נמצא כי ב-64 אחוז מהכלים של מברשות השיניים יש עובש. לעומת זאת, עובש התגלה רק ב-27 אחוז מהאסלות. לפי המחקר, ביותר כלים של מברשות שיניים היו קוליפורמים וסטפילוקוקוס. אתם שמים בכלי את מברשת השיניים כשהיא לחה או רטובה, המים מטפטפים ונאספים בתחתית הכלי", אומרת המיקרוביולוגית ליסה יאקאס מ- NSF. "חיידקים משגשגים בסביבה חמה ולחה". כדאי לדעת, את רוב הכלים למברשות השיניים אפשר לנקות במדיח הכלים. הקפידו לעשות זאת פעם בשבוע, או לפחות פעם בחודש.

מברשות שיניים (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
נקו לעיתים תכופות את מתקן מברשות השיניים | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

ידית הברז

על ידית הברז יש פי 600 יותר מיקרואורגניזמים לאינץ' מאשר על ידית האסלה, נמצא במחקר של NSF. רוב האנשים מנקים את ידית האסלה בכל פעם שהם מנקים את האסלה, ואילו את ידית הברז מנקים לעתים רחוקות יותר. לכן, כדאי לנקות את הידית לעתים תכופות עם מגבון חיטוי או עם נוזל חיטוי.

כיור חדר רחצה (צילום: Pixel-Shot / Shutterstock.com)
אחד המקומות המטונפים, ידית ברז הכיור | צילום: Pixel-Shot / Shutterstock.com

מוצרים שמנוניים

שמני אמבט  עלולים להישפך בטעות על רצפת המקלחת או על אריחי האמבטיה, לגרום להם להפוך לחלקים ובכך להגדיל את הסיכויים שלכם להחליק ולשבור משהו.

ג'ל רחצה

אז הבנו שצריך להיזהר עם סבון מוצק, ובכן מתברר שגם לג'ל רחצה יש בעיות משלו וכדאי להבין איזה מוצר עושה לכם טוב. ישנם סוגי ג'ל שלא מקציפים במים קשים ומשאירים את העור רירי, וישנם כאלה שברכיביהם מצוי נפט כחומר סיכה, והם עלולים ליצור סכנת החלקה לא פחות מסבון מוצק.