יום העבודה הארוך הסתיים ואתם חוזרים הבית מותשים עם איתותי כאב מהשכמה הימנית. מה יותר מתאים עכשיו מטבילה באמבטיה החמה ומה נעים וטוב יהיה להיכנס להאט טאב חיצוני רטוב. האוויר צח ונקי, הצמחייה הירוקה תחזיר אתכם אל השורשים ואם תעצמו עיניים תוכלו לדמיין שאתם בצימר מפנק, אי שם בסוף העולם. חדרי רחצה חיצוניים צוברים פופולריות רבה ובניגוד לדעה הרווחת, המחיר לא תמיד מקריע שחקים. כך תעצבו לכם פינת רחצה ירוקה, פתוחה או סגורה, שתספק לכם חוויה ייחודית ומרגיעה.

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר www.amphibiandesigns.com)
להשקיע מחשבה במראה שאנחנו רוצים להשיג | צילום: מתוך האתר www.amphibiandesigns.com

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר www.sb-architects.com)
גזע עץ יכול לשמש כמדרגה | צילום: מתוך האתר www.sb-architects.com

תחת כיפת השמים: דרושה תשתית מתאימה

בין אם יש ברשותכם חצר, מרפסת או גג, יש לנו את הפתרון עבורכם. "חדרי רחצה עברו מהפך, ממקום שנועד לרחצה מהירה בלבד הוא נהפך לחדר טיפוח. המקלחות המטכל"יות הפכו להיות תהליך מפנק ומרגיע", מסבירה גלית אבינועם, אדריכלית ומעצבת פנים, "אנשים מקבלים את הרושם המוטעה ובטוחים שהדבר כרוך בהוצאה כספית גדולה, אך בפועל זו פנטזיה ברת ביצוע. צריך להשקיע מחשבה בלוק שאנחנו רוצים להשיג ולחפש פתרונות במסגרת התקציבית שלנו".

אם ברצונכם ליצור חדר רחצה תחת כיפת השמים, דרושה חצר פנימית או תכנון אדריכלי שיאפשר את בנייתו. בחרו את האזור שבו תרצו לעצב את חדר הרחצה הפתוח, ודאו שניתן להתקין במקום הנבחר תשתית מתאימה. קחו בחשבון את גורם החשיפה לשמש והשתדלו לבחור מיקום מוצל. הקונספט של חדר רחצה פתוח בגרסתו המושלמת יאפשר לכם להביט על הירח ולנשום אוויר צח. "בניגוד לדעה הרווחת, אין זה מסובך ליצור תשתית חיצונית. את הצינורות ניתן להסוות בקלות מתחת לריצוף, כשעיקר העלות של חדר רחצה חיצוני היא למעשה המוצרים עצמם", מסבירה אבינועם.

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר ernashus.blogg.no)
חשוב למצוא מיקום מוצל | צילום: מתוך האתר ernashus.blogg.no

סוגי האמבטיות: זולה עם מראה יוקרתי

יש מגוון רחב של אמבטיות זמינות בשוק, מפשוטות ואלגנטיות ועד אמבטיות חדשניות ומעוצבות. כדאי לקחת בחשבון את גודל השטח שעומד לרשותכם ואת התקציב המתוכנן, "אפשר תמיד לבחור בחומרים זולים יותר כדי ליצור את המראה המבוקש, אמבט אקרילי פשוט עם חיפוי של פסיפס זו לדוגמה אופציה זולה שנראית יוקרתית, הבחירה בברזים פשוטים גם תוזיל את העליות", מציינת אבינועם.

את האמבטיות ניתן להציב על הקרקע, למקם אותן שקועות למחצה או לגמרי בתוך הקרקע. אם החדר מקורה כמו שצריך, ניתן להציב בו כל אמבטיה שתבחרו. בכדי ליצור "מראה חוץ" מושלם, מציעה אבינועם להציב את האמבטיה מעל גבי משטח הבטון עליו מפוזרים חלוקי הנחל. "הפיתוחים האחרונים בשוק הצבעים מאפשרים גם ליהנות ממראה מתכתי עם גימור זהה ולשלם פחות", מוסיפה אבינועם.

מערכות ספא: האט טאב (ג'קוזי בתרגום חופשי) הוא מוצר קיים אותו קונים בגודל המתאים וניתן לשלבו בקלות בכל מקום. "מערכות ספא עברו שינוי של ממש בשנים האחרונות, מדובר על מערכות מתקדמות שמחטאות ומפלטרות את המים ללא כימיקלים. הן מגיעות עם מערכות עיסוי מתחת למים, כך שהן מספקות רגיעה אמיתית", מסביר טל תגר, מנכ"ל איסמור, ומוסיף כי מחירי ג'קוזי הוטספרינג נעים בין 29-71 אלף שקלים.

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר www.houzz.com)
אמבטית האט טאב מעץ ניצבת על חלוקי נחל ליצירת "מראה חוץ" מושלם | צילום: מתוך האתר www.houzz.com

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר www.inhabitat.com)
במקרה של אמבטיה פרי סטנדינג ניתן למקם את האינסטלציה על גבי עמוד בקיר | צילום: מתוך האתר www.inhabitat.com

ישנם האט טאבים העשויים מאקריל כשהעמיד מכולם הוא הפלינר שמיוצר כחתיכה אחת והאופציות הזולות יותר הן אמבטיות אקריל בשילוב עם פיברגלס. תגר מוסיף כי "יצא השנה ג'קוזי עם מערכת מסאז'רים משוכללת המדמה עיסוי תאילנדי בספא. עוד חידוש שזוכה לביקוש רב במיוחד בישראל הנו הג'קוזי האקולוגי, שהוא חסכוני ביותר בצריכת מים וחשמל".

יציקת בטון: יציקת הבטון מותאמת לתנאים של השטח, ניתן לחפור מידות מדויקות של שטח האמבט המבוקש. "יציקת בטון תעבור החלקה או ציפוי פסיפס, תלוי כמובן בחלל הנתון", מסבירה אבינועם.

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר www.ikba.com)
קמין לחימום האווירה. אמבטיה ביציקת בטון עם תאורה פנימית מסוג לד | צילום: מתוך האתר www.ikba.com

אמבטיית עץ: המראה של אמבטיית עץ מנצח, אבל מבחינת עמידות הוא פחות מומלץ. העץ דורש טיפול ושימור בכל שנתיים. אם בכל זאת האופציה הזו קורצת לכם, מומלץ לבחור בעץ ארז עם גימור מיוחד שאוטם אותו.

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר של HOTSPRING  )
הג'קוזי האקולוגי חסכוני ביותר בצריכת מים וחשמל | צילום: מתוך האתר של HOTSPRING

האט טאב צימר (צילום: מתוך האתר hot-tub.co.il)
אמבטית האט -טאב מעץ | צילום: מתוך האתר hot-tub.co.il

אבטיה משיש או מאבן: שיש או אבן הם חומרים נהדרים ועמידים בתנאי חוץ. נעים לשבת בתוכם והם ניתנים לניקוי גם במצבים קיצוניים ביותר.

אמבטיה מקוריאן: הקוריאן או הקריסטלייט (הדור החדש של הקוריאן) הינו חומר אקרילי חזק, אנטי בקטריאלי ולומראה נקי ופשוט. 

אמבטיה שקועה בבריכה: ניתן ליצור בריכה מרכזית אחת שבתוכה משקיעים את האמבטיה. דפנות הבריכה עשויות מיציקת בטון עם איטום רלוונטי, כאשר הן מחופות באבן או שיש ליצרה של גמר נקי ומוקפד. "את האבן או השיש אפשר לבחור לפי הגוונים והאווירה אותה אנו רוצים בחלל", מסבירה אבינועם. "כאשר רוצים למקם חלוקי נחל בתוך בריכה שתפקידה הוא דקורטיבי לגמרי (וללא דגים שינקו אותה), יש צורך להכניס לתוך הבריכה פילטר ביולוגי על מנת שהמים יישארו צלולים. אופציה אחרת, אך מומלצת פחות: שימוש בחומרי כלור למינהם בדומה למה שיש בבריכות שחייה ציבוריות..

אין תמונה
המראה המנצח. אמבטיית עץ, מי השרון

תחימה וקירוי: בד או במבוק בתוספת צמחייה טבעית

כדי שאפקט החוץ לא ילך לאיבוד, מומלץ שלא לכסות לגמרי את חדר הרחצה, אך מנגד, חשוב שהחדר יספק פרטיות מוחלטת. "אם החדר לא ירגיש לנו פרטי ואינטימי לא נשתמש בו, לכן חשוב ליצור הפרדה כלשהי", טוענת אבינועם.
יש הרבה גורמים שצריך לקחת בחשבון כשבאים לבחור סוכך: כמה אור טבעי יש במקום? באיזה סגנון מעוצב חדר הרחצה? כמה הוא מבודד? אבירם ממליצה להשתמש בחומרים טבעיים. "אם חדר הרחצה מעוצב בסגנון מודרני אזי סוכך מבד יתאים, תקרת במבוק או עץ תתמזג היטב עם הסביבה הטבעית וכמובן שהסוואה בעזרת צמחייה תשתלב נהדר. ניתן להתקין תקרה מזכוכית, אך אני פחות ממליצה על האופציה הזו, גם כי היא מתלכלכת בקלות וגם מכיוון שתמיד יש סכנת שבירה", מפרטת אבינועם.

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר www.hualalairealty.com)
למה להסתפק במועט? אמבטיה שקועה בבריכה | צילום: מתוך האתר www.hualalairealty.com

אמבטיה עם וילונות (צילום: מתוך האתר kiwicollection.com)
וילונות סביב וחור בקיר במקום מראה | צילום: מתוך האתר kiwicollection.com

חצי בפנים חצי בחוץ

אפשרות נוספת ולא פחות מפנקת היא ליצור חדר רחצה שממשיך אל חדר רחצה חיצוני. חדר רחצה שממשיך לחדר חיצוני יוצר חלל מאוד מפנק ומרשים, העשייה היא לגמרי לא מסובכת. "אם מפשטים את זה", אומרת אבינועם, "הרי שמדובר בחדר רחצה עם ויטרינה שנפתחת. דרוש כמובן תכנון מראש אם מדובר בבית חדש או בשיפוץ והגדלה של השטח הקיים.

ניתן ליצור יחידת רחצה חיצונית מאמבט ביציקת בטון המצופה בחלוקי נחל וזאת על ידי יצירת תבנית תואמת לגודל אותו אנו רוצים. את חלקוי הנחל אפשר להשקיע בתוך היציקה עצמה, או להדביק בתור פסיפס לאחר גמר היציקה".

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר creativeactivity.blogg.se)
את חלוקי הנחל אפשר להשקיע בתוך היציקה עצמה או להדביק בתור פסיפס | צילום: מתוך האתר creativeactivity.blogg.se
אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר zakarchitecture.com)
תקרת במבוק או עץ תתמזג היטב עם הסביבה הטבעית | צילום: מתוך האתר zakarchitecture.com

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר roomenvy.co.uk)
אינסייד אאוט. עושה חשק | צילום: מתוך האתר roomenvy.co.uk

להיות בפנים להרגיש בחוץ

אם אין לכם אפשרות להוציא את האמבטיה החוצה ניתן ליצור אשליה שתכניס את החוץ פנימה. קודם כל השקיעו בתאורה שתעניק אפקט של אור עקיף שמגיע מבחוץ ובחרו באלמנטים טבעיים כמו חלוקי נחל, "כיום קיימים פסיפסים של חלוקי נחל בעלות מאוד הגיוניות אשר לגמרי תשרת את המטרה שלהכניס את הבחוץ לבפנים", מסבירה אבינועם, "במבוקים וצמחייה טבעית תעניק לחדר אווירה. אם אין לכם יכולת לשלב חלונות גדולים בחדר הרחצה, מראה בגודל לא שיגרתי, ממש מהתקרה עד הרצפה, תחולל פלאים".

אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר saintd.com)
צביעת יציקת בטון ששויפה ונוקתה היטב, ועליה נמרחו צבעי בסיס ופריימר לפי הוראות היצרן | צילום: מתוך האתר saintd.com
NK LOGIC-LINE (צילום: מתוך האתר של חזי בנק)
ליצור חדר רחצה שממשיך אל חדר רחצה חיצוני. חזי בנק | צילום: מתוך האתר של חזי בנק
אמבטיה בחוץ (צילום: מתוך האתר global.lixil.co.jp)
אם אי אפשר להוציא את החדר החוצה, הכניסו את החוץ פנימה | צילום: מתוך האתר global.lixil.co.jp

צמחייה באמבט (צילום: מתוך האתר terriplanty.blogspot.com)
רגוע בחוץ, פראי מבפנים. חדר רחצה כמו בג'ונגל | צילום: מתוך האתר terriplanty.blogspot.com

בחרתם אמבטיה אבל אתם לא סגורים על הריצוף? קבלו מדריך לחיפוי חדר הרחצה 
ולכל הכתבות בנושא חדרי רחצה

אפרופו פינוק: פינות רביצה משגעות