עינב מור, 34, המתגוררת עם משפחתה בנס ציונה, רצתה להוסיף מקום אחסון בלי לפגוע בעיצוב המודרני של הבית. מור, מהנדסת תעשייה וניהול במקצועה, מצאה פתרון יצירתי: היא הפכה את שירותי האורחים למזווה.

"בדירה הקודמת לא היה מזווה וגם המטבח לא היה גדול במיוחד, אז מצאתי את עצמי ממקמת ארון פלסטיק בחדר של בני. אחסנתי בו הרבה מזון יבש וכלים שלא היה לי מקום בשבילם במטבח. זה היה לא נוח, לא פרקטי ולא אסתטי", מספרת מור. "כשקנינו את הדירה, אמרתי לבעלי שאני חייבת מזווה בבית, ושיהיה קרוב למטבח. כשהסתכלתי על תוכניות הדירה, ראיתי שאין מזווה אבל שירותי אורחים דווקא יש. חשבתי לעצמי, בשביל אורחים לא צריך לשמור חדר שלם ואין לי בעיה שישתמשו בחדר הרחצה של הילדים".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

שירותי האורחים שמור החליטה להפוך למזווה נמצאים בכניסה לבית. "חיפשתי ברשת תמונות של מבואות, ומצאתי שיש ארון המשמש להתארגנות לכל בני הבית. מיד ידעתי שאני חייבת כזה אצלי, אבל רציתי שיהיה בתוך המזווה ולא ממש במבואה כדי שלא יפגע במראה המינימליסטי והנקי שתכננתי לבית. ככה בחדר אחד קטן מצאתי גם פתרון לבעיות אחסון וגם פתרון לכל נושא ההתארגנות של בני הבית. המזווה מאוד שימושי ואני נכנסת אליו מספר פעמים ביום", היא אומרת.

מזווה (1) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (14) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (11) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (7) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור

מזווה (4) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור

כדי לשנות את ייעודו של החלל הקטן, ששטחו 2.5 מ"ר, נדרשה עבודת הכנה. "ביקשנו מהקבלן לעשות הכנות אינסטלציה בלבד ולסגור אותם בפקקים, וקיבלנו זיכוי בחברת הכלים הסניטריים על הקרמיקה, האסלה הכיור והברז", מתארת מור.

מזווה (3) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (6) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (5) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (12) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור

מזווה (10) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור

את פנים החלל תכננה מור בהתאם לצרכים שלה: "היה חשוב לי שיהיה מקום לאחסן את הנעליים של כל בני המשפחה, לפחות של עונה אחת, ומקום לדייסון האלחוטי כדי שהוא יהיה זמין לשאוב את החול שהילדים מביאים בנעליים כל יום. הוא משמש כמובן גם לאחסון מעילים ותיקים שנמצאים בשימוש יומיומי, כי אני לא אוהבת לראות את הבלגן מסתובב בבית".

מזווה (8) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (13) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (18) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (17) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור

מזווה (16) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור

מור מסבירה שרצתה שהחדר יהיה מרווח לכן הקפידה על עומק הארונות, העשויים מלמין - עומקו של ארון המדפים 35 ס"מ, ועומק הארון השני, הכולל מקום תלייה, 30 ס"מ. את הארונות בנו בחברה שייצרה את שאר הארונות בבית. "בגדול", היא מסכמת "זה מין חדר התארגנות שחייבים לעבור בו לפני שיוצאים מהבית ומזווה לדברים שלא מצאתי להם מקום טוב יותר".

מזווה (15) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
מזווה (19) (צילום: עינב מור)
צילום: עינב מור
_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הטיפים של עינב

השתמשו בתוכנת הדמיה: "אנחנו למדנו עצמאית תוכנה שנקראת SKETCH UP ובאמצעותה בדקנו שהשרטוטים והתוכניות שלנו לבית עצמו ולעבודות הנגרות נראים טוב ונכון, גם כשהם בתלת מימד. זה מאד עזר לנו לקבל פרופורציות על הגודל והמימדים של חדר או רהיט מסוים, ולקבל החלטות".

העזרו בחוכמת ההמונים: "נעזרנו המון בקבוצת הפייסבוק 'רעיונות וטיפים לעיצוב הבית'. אין סוף לכמה ניתן ללמוד מניסיונם של אחרים, כי בשיפוץ ועיצוב כל הזמן צריך לקבל החלטות, וכדאי מאוד שהן יהיו החלטות טובות כי הדברים נשארים לשנים".