יותר מחודשיים חלפו מאז השבת השחורה וספק אם שגרת החיים שהכרנו תשוב בקרוב. הסטרס באוויר, הדריכות מתמדת ונראה שהדבר היחיד שיכול להרגיע אותנו בימים אלה הוא המבצר הפרטי שלנו. על פי מעצבת הפנים ובעלת ביה"ס להכשרת מעצבי פנים ברברה ברזין, סביבת המגורים יכולה לשפר את התחושה שלנו אם נהפוך אותה למרחב מאורגן, מכיל ומרגיע. הנה 5 טיפים שלה להעלאת מצב הרוח בבית, גם בימי חירום:

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מצאתם חרקים שחורים על קיר חדר הרחצה? אתם בבעיה

>> קן משפחתי מנחם: הדירה הטרנדית של בר זומר, הבעל והבייבי

 

1. מעומס בכניסה לבלגן יפה

"אם יש משהו שיכול להוציא מהדעת בסוף יום עבודה מפרך, פקקים בכבישים וטרדות היום יום זה להיכנס הביתה לתוך מהומה - חפצים זרוקים על הרצפה, הכיור מלא בכלים, התיקים והמעילים נערמים בכניסה ונעליים בכל מקום. כשפוסעים לתוך בלגן, עף הסכך. זה הקידוד הגנטי ולכן לא פעם הגודש הוויזואלי גורם למתח נפשי שמשפיע ישירות על מצב הרוח, ובמקרי קיצון יכול גם להוביל למשבר זוגי או משפחתי. המרחב הראשון שרואים כשפותחים את הדלת צריך להיות עם אפס אפשרות לבלגן. נכון, בלגן הוא תוצר של חיים ועשייה, במיוחד כשמבלים פחות בחוץ ונמצאים בבית, רק צריך לשמור עליו בפרופורציות ולא לתת לו להשתלט. תשאלו את עצמכם מה אתם נושאים בידיים כשאתם נכנסים הביתה - מטרייה, רצועה, מפתחות או תיק. לפני שאתם מפנטזים על מדפים פתוחים או ווים, חשוב שתבינו שהם נראים מצוין בז'ורנל או במוזיאון, אבל הרבה פחות בחיים האמיתיים, ובטח בבית שיש בו ילדים. רוב הסיכויים שאלמנט כזה ייראה תוך דקה כמו קטסטרופה ולכן כדאי להעדיף ארונית קטנה עם דלתות, מתלה חצי פתוח/חצי סגור, רהיט עם אלמנט משרבייה או פריט עם פתחי אוורור. חזיתות אטומות מבטיחות שלא משנה מה רמת הכאוס, פשוט לא תהיו חשופים לגבבה וחשוב לא פחות, כל הפיצ'פקעס שאחסנתם לא יתמלאו אבק. ריכוך אזור הכניסה לבית הוא כמו ליטוף ליום שעבר בחוץ".

ברברה ברזין כניסה לבית. מעצבת תמר פרידמן. בוגרת ביהס לעיצוב (צילום: איציק אליהו)
עיצוב תמר פרידמן, בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין | צילום: איציק אליהו
 

2. מג'אנק ברחבי הבית לניהול אחסון

"טעות נפוצה בתכנון הבית הישראלי - שגורמת לסטרס גם בימות שגרה, היא היעדר פתרונות אחסון ראויים, בעיקר באזורים אסטרטגיים שנרצה שיישארו מסודרים ומוקפדים. הבעיה היא שאת הטעות הקריטית הזאת אנחנו מגלים רק בדיעבד. קבעו לעצמכם יום קבוע אחת לשבועיים, בו במשך 10 דקות מי מבני הבית שאלוף בסדר וארגון יעיף את כל הג'אנק שהצטבר במהלך התקופה, משירותי האורחים ועד ארון הבגדים. אני מבטיחה שבעקבות הפעולה הפשוטה הזאת החיים ייראו יותר יפים. אחר כך תבדקו עם עצמכם מה צורכי האחסון שלכם. אני מאמינה גדולה שתכנון מדויק יטיס אתכם לירח, ואם נכנסתם לשוונג והחלטתם לנצל את הזמן הפנוי לתכנן או לרכוש רהיט אחסון חדש, הקפידו על אחד שיש בו מגירות כך שלא תצטרכו לשחות חזה למעמקי הארון ותוכלו לשלוף כל דבר בקלות".

ברברה ברזין מאיה האזרחי מעצבת פנים. בוגרת ביהס לעיצוב של ברברה (צילום: כפיר זיו)
עיצוב מאיה האזרחי, בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין | צילום: כפיר זיו

3. ממטבח מבולגן לתכנון מאורגן

"אחד הדברים המציקים בבתים הוא השיש במטבח, עמוס לעייפה בכלים, מוצרי חשמל, פירות, קופסאות קפה וסוכר, ואין אפילו מקום לחתוך בו סלט. כשהכיור מלא בכלים, הדברים לא במקום והארונות פתוחים משהו לא עובד בבית ויש בו מתח תמידי. רוב האנשים מסתפקים בפתרונות "עשה זאת בעצמך". גם אם לשיטתם הבית נהדר, זה לא אומר שיידעו לתכנן עבור פריטים בצורה האופטימלית והנכונה. טרנד ה-DIY עלול לגרור אחריו שגיאות שיעלו הון, ולא יהיה לכם את מי להאשים אלא רק את עצמכם. מטבח צריך להיות מסודר ומאורגן כשכל דבר במקום, וכשמתכננים אלמנטים שיכולים לשנות את אורחות החיים, עדיף להיעזר במי שבאמת יודעים את העבודה".

ברברה ברזין מעצבת שלומית גליקס  (צילום: אורן עמוס)
עיצוב שלומית גליקס, בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין | צילום: אורן עמוס
ברברה ברזין מעצבת שלומית גליקס  (צילום: אורן עמוס)
עיצוב שלומית גליקס, בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין | צילום: אורן עמוס

4. מקנייה אימפולסיבית לקנייה חכמה

"רגע לפני מבצעי סופשנה אנחנו נוטים לקנות דברים רק כי הם ב-sale, גם אם לא באמת זקוקים להם ואין עבורם מקום ייעודי בבית. כשקונים חולצה חושבים עם איזה מכנסיים נלבש אותה, וכך צריך לחשוב גם בקניית פריט לבית - איפה הוא יונח ואם באמת יש בו צורך. אם הפריט מאוד יפה ואפילו יקר, זה לא אומר שהבית ייראה מעוצב. אל תתפתו לרכוש מוצרים גחמניים שייתקעו בבית, גם אם הם יפים במיוחד ויש עליהם הנחה מדהימה. רוב הסיכויים שתבינו מהר מאוד שבמקום להיטיב עם הבית עשיתם בדיוק את הפעולה ההפוכה".

ברברה ברזין עיצוב ליאת גוברין (צילום: רותם פריפר)
עיצוב ליאת גוברין, בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין | צילום: רותם פריפר
ברברה ברזין, כניסה לבית, עיצוב מעין רהב (צילום: אבי קבלו)
עיצוב מעין רהב, בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין | צילום: אבי קבלו

5. אקססוריז בהירים ומשמחים מול העיניים

"אחרי שדאגתם לארגן כל פינה בבית, זה הזמן להפוך אותו לפנינה של ממש. בית חם ומזמין הוא כזה שפורט על כל החושים, לכן נצלו את העובדה שהרקפות בשיאן ושבצו אותן בחללים השונים. אקססוריז כמו כריות נוי, פרחים ונרות ריחניים יכולים לחולל פלאים ולהוסיף נדבך חשוב בחוויית המגורים, בפרט בעת הזאת. אל תסתפקו בלהניח אותם as is בפינות רנדומליות. ראשית, בחרו בגוונים בהירים ומשמחים. דאגו לשים את העציצים החדשים בכלים מהודרים מחרס או זכוכית ושלבו אותם באזורים אסטרטגיים, כך שלא משנה מאיזה זווית הם תמיד ייקלטו לכם בעין. לנרות מומלץ לרכוש מעמדי נרות שקולעים לטעם ולסגנון שלכם, ולשבץ אותם בכוונה יתרה בקצוות החדר, באזורים בטיחותיים ולא באופן אקראי וסתמי".

ברברה ברזין אורית דרוקר בוגרת ביהס לעיצוב של ברברה ברזין  (צילום: שירן כרמל)
עיצוב אורית דרוקר, בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין | צילום: שירן כרמל
 

זהו, עכשיו זה בידיים שלכם וכל שנותר הוא לאחל לכם בהצלחה.