העיתונאית האמריקאית ג'רדלין קמפבל, עורכת האתר "המטבח", סיפקה לקוראיה טיפ חשוב לאחרונה, שמתחיל בעלי קייל שקנתה כדי להכין סלט, אבל נרקבו לאכזבתה במקרר תוך זמן קצר. העלים היו חומים ומסריחים, ולא נותרה לה ברירה אלא לזרוק אותם.

מה שהיה אפשר לעשות כדי להציל אותם, זה לרפד את מגירת הירקות במקרר בשכבה של נייר סופג.

כשמאחסנים קייל או ירקות אחרים במגירה התחתונה במקרר, הם הולכים לשחרר מעט לחות. מגבת נייר בתחתית המגירה תספוג את המים שמשתחררים מהירקות ותעזור לשמור עליהם טריים יותר. הטיפ הזה טוב לעלים ירוקים כמו חסה ורוקט, וגם לירקות אחרים כמו מלפפונים, שגם הם מרקיבים בדרך כלל במהירות.

מגבת נייר, נייר סופג (צילום: shuttetstock)
מגבת נייר, נייר סופג | צילום: shuttetstock

אם תתחילו לבחון את הלחות שמצטברת במגירת הירקות, תגלו שאין צורך להחליף את מגבת הנייר בתדירות יותר מדי גבוהה. מתי כדאי להחליף? כשפותחים גליל נייר מגבת חדש, זו תהיה תזכורת נהדרת לבדוק מה שלום המגירה במקרר, ולהחליף לנייר חדש.  

אגב, קמפבל מציעה עוד כמה טיפים במטבח לשימוש במגבות נייר: לייבש באמצעותן עוף כדי לקבל עור פריך במיוחד ולנקות באמצעותן מחבתות יצוקות מברזל.