אתם לא צריכים להיות חולי ניקיון כדי לדעת שאחת לכמה זמן הבית זקוק לשטיפה הגונה, שלא לדבר על טאטוא. כששוקו נשפך, אתם ודאי דואגים לנקות במהרה בטרם הבית יריח כמו רפת ואין מה לדבר על פירורי האורז שמקשטים את רצפת המטבח. ובכל זאת, יש כמה איזורים בבית שעל פניו אינם מלוכלכים או לא נראים כאלו אך אם לא תתחזקו ותתנקו אותם, הם עלולים להתלקח ולהעלות את הבית באש. וזה יהיה מצער מאוד ובעיקר מסוכן.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

טוסטר: נקו את הפירורים בתחתית 

טוסטר הוא פריט די נפוץ בכל בית שני והוא אינו מנוקה כראוי, אם בכלל. על אף שגילינו את הטריק המשגע של המגש הנסתר, עדיין רובנו נשאיר אותו עם הפירורים שמצטברים בתחתית המכשיר. מה שקורה הוא שהפירורים מתחממים מחדש ועלולים להתקלח. כמו כן, קורה גם לא מעט פעמים שאנשים משאירים מוצרים בקרבת מקור החום ואלו עלולים להתלקח במהרה: משקית ניילון, קופסת פלסטיק או אפילו גבינה נמסה. חשוב מאוד להיפטר מאותם פירורים ולהרחיק כל דבר בזמן שהטוסטר מתלהט.

מצנם, טוסטר  (צילום:  New Africa, Shutterstock)
אל תתנו לפירורים להטעות אתכם. זו סכנה | צילום: New Africa, Shutterstock

תנורי חימום: לאבק לפני השימוש

עכשיו, כשהחורף כבר כאן, כולנו מוציאים מהבוידעם את כל אמצעי החימום שאחסנו. שימו לב: באופן טבעי, אבק מצטבר סביב כל אלו ואם אתם לא נפטרים מהאבק בבית באופן קבוע, זה יכול להיגמר רע. אבק עלול להתלקח במהירות ולהתפשט ברחבי הבית שלך אם תנורי החימום או שקעי החשמל גורמים לניצוץ. חשוב לאבק את הבית לפחות פעם בשבוע כדי למנוע שריפת שנגרמות כתוצאה מכך.

תנור חימום (תנור קורן) (אילוסטרציה: Shutterstock)
להסיר אבק לפני השימוש. תנורים ומפזרי חום | אילוסטרציה: Shutterstock

קולט אדים: להקפיד על פילטר נקי

ניקוי קבוע של קולט האדים יכול למנוע שריפות הנגרמות מעישון שמן בישול. מה שקורה בפועל הוא ששומן ושאריות עשן עלולים להצטבר בפתחי האוורור, ניקוי קבוע של פילטר מכסה המנוע הוא המפתח. הדרך הכי טובה לנקות אותו הוא בעזרת מים חמים מעט, סודה לשתיה וסבון שומנים אחת לחודש.

מנגל: לקרצף בתום הנפנוף

מסיבות דומות, גם המנגל שלכם דורש התייחסות. אמנם תקלות גריל נפוצות יותר בקיץ כאשר אנשים ממנגלים בחוץ, ועדיין החורף הישראלי מאפשר לנו הרבה מאוד ימי "על האש". חשוב לנקות ולקרצף את הגריל לאחר שימוש פן הצטברות השומנים לא תהפוכנה לאש. ומיותר לציין שאם מדובר בגריל פחמים, חשוב לוודאי שהגחלים כבויים לגמרי.

מייבש שיער: זהירות עם הכבל החשמלי 

חשוב מאוד לדעת איך לעבוד עם מסלסלים, מחליקים או פן רגיל שכן עוצמת החום עלולה להגיע לטמפ' גבוהה מאוד ולא פעם לשרוף את השיער, אבל זה לא נגמר שם. בשימוש קבוע של המכשירים הללו, פסולת, שיער ואבק מתחילים להצטבר ועלולים להיות מסוכנים. אם אתם מריחים ריח של צריבה, זה סימן טוב להחליף את המוצר. בנוסף, כבל החשמל של מייבש השיער עלול להתחמם יתר על המידה ולהוביל להתכה, אש או פיצוץ.