כבר דצמבר, עוד רגע תגיע לעולמנו שנת 2021 ואנחנו "נסגור" שנת קורונה. שנה שבה הבית הפך להיות מרכז העולם, המכיל את כל הפעילויות ש"בחיים הקודמים" עשינו בחוץ; יצאנו ללימודים, לעבודה, לחוגים ולחדר כושר, וכל זה בלי חובת ריחוק ובלי חשש. שנה שבה שגרת החיים כפי שהכרנו אותה השתנתה באורח משמעותי, כשיצרה מציאות חדשה שבה, בין היתר, עברו רבים לעבוד מהבית. כך, ללכת היום לעבודה פירושו פשוט לעבור לחדר אחר בבית. את הקולגות  פוגשים רק בשיחות זום, ואת הקפה שותים לבד, בלי החברותא של פינת המטבחון במשרד.

צדו השני של המטבע הוא שהעבודה בבית חוסכת את העצבים של הזדחלות בפקקי הבוקר ואף מאפשרת להישאר בנעלי בית, אך עדיין - הצורך במרחב עבודה מוגדר ונוח נותר בעינו. בין אם צריך להקצות לכך מקום בחלל המשותף ו/או בחדר אחר, ובין אם בבית קיים חדר פנוי שאפשר להסב אותו לחדר עבודה. נוחות היא מרכיב בסיסי וחיוני, בדיוק כמו במשרד; זהו המקום  בו מבלים שעות רבות מידי יום וחשוב שהוא יהיה מצויד בהתאם.

אז מה אנחנו צריכים למשרד ביתי נוח?

האובייקטים שנדרשים לצורך זה הם בראש ובראשונה שולחן או משטח בגודל מתאים לצרכי העבודה ואופייה, וכיסא איכותי 'להעביר עליו' את שעות הישיבה הארוכות בלי לסיימן עם גב תפוס ודואב. בנוסף, במציאות העבודה מהבית, שהיום מכתיבה שימוש מרובה בזום, רצוי להצטייד בעזרים מקלים, דוגמת זרועות ארגונומיות; פתרון שמאפשר לכוון את מסך המחשב לגובה הנכון ביחס למרחק הנדרש ממנו ולגובה העיניים, כשהוא מונע בכך מאמץ של הכתפיים, 'ועל הדרך' גם מפנה מקום על השולחן.

פיטרו (צילום: סטודיו זוז)
צילום: סטודיו זוז

כמידי סוף שנה מקיימת חברת פיטרו את מכירת דצמבר המסורתית, שהשנה אולי יותר מתמיד, מהווה הזדמנות כדאית במיוחד לחדש ולהתחדש; לעצב את פינת העבודה שבבית עם מוצרים איכותיים, ולהפוך אותה למרחב אישי מדויק ואסתטי.

כך לדוגמה, לפינות עבודה שמשולבות בחלל הציבורי ו/או בחדר שמשמש את בני הבית לצרכים נוספים, מוצעים פתרונות חכמים שאינם תופסים נפח רב או שטח רצפה יקר. בין אלה אפשר לציין את FOLDER, מדף צף המיועד להתקנה על הקיר ומתאים לשמש את מי שמחשב נייד הוא כלי העבודה העיקרי שלו. המדף, שפותח בחברה, מיוצר בכבישה צורנית, כשתחתיו משתלב מדף נוסף לאחסון נוח של המחשב או המקלדת. מופעו המהוקצע של פולדר  מאפשר לשלב אותו בכל פינה ברחבי הבית - וכן, גם בחדר השינה, תוך התאמת צבע העץ לגוני החלל.

פיטרו (צילום: סטודיו זוז)
צילום: סטודיו זוז

פתרון נוסף שמבוסס על קיבוע לקיר, הוא מערך שמשלב רגלי מתכת ומשטח עץ. את משטח העץ מעגנים לקיר באמצעות 'קליפסים', בדומה לזוויות שמשמשות לעיגון מדפים, וכשרגלי המתכת מתלבשות על חלקו הקדמי ומעניקות לו תמיכה בחזית. יתרונו של המערך הוא שאת גודל המשטח אפשר להתאים למקום בו משלבים אותו ו/או לצרכי העבודה, והרגליים מוצעות בשלל צבעים המאפשרים התאמה לצבעוניות החלל תוך יצירת מראה צעיר, חינני ועדכני. ניתן לרכוש את המערך 'כקיט', או להסתפק רק ברגליים במידה ויש לכם משטח שיכול להתאים לכך.

פיטרו (צילום: סטודיו זוז)
צילום: סטודיו זוז

איך אדע איזה כיסא הכי מתאים לי?

כיסא איכותי כמוהו כחבר טוב שאפשר לסמוך עליו; זהו כיסא ארגונומי שמבטיח ישיבה נוחה ובריאה ומעניק תחושת רווחה אישית שאי אפשר להפריז בחשיבותה. ואיך יודעים שהוא כזה? מוודאים שמידותיו - גובה, עומק, רוחב - מתאימות למידות הגוף ותומכות באזור הגב התחתון, שאפשר להתאים בנוחות את גובה משענות הגב והידיים, ושריפוד הגב מבוסס על רשת נושמת ואוורירית. SAYL, מבית הרמן מילר, שעיצב המעצב הבינלאומי איב בהאר, הוא דוגמה לכיסא כזה: שילוב מושכל של שלד אלומיניום ומשענת גב גמישה שמבוססת על אריג אוורירי וגמיש. גמישות האריג שומרת על טווח תנועה רחב, ובשילוב עם שלד האלומיניום המדויק מדובר בכיסא קליל וקומפקטי שעיצובו יכול להשתלב מצוין בכל חלל בבית, קטן או גדול.

פיטרו (צילום: הרמו מילר)
צילום: הרמו מילר

ואחת קטנה לסיום: עכשיו, אחרי שיצרתם לעצמכם פינת עבודה 'כמו שצריך', נוחה וארגונומית, רצוי ומומלץ להוסיף לה מגע של עיצוב אישי, שלעולם עושה את שלו ומוסיף תחושה נעימה.