אין תמונה
מגוון כלי בית ונוי. 7.90-449 שקלים, גולף אנד קו

"אל תסתכל על הקנקן אלא על מה שיש בו", אומר הפתגם, אבל יש מקרים שבהם גם הקנקן חשוב לא פחות. אחד מאותם מקרים הוא ליל הסדר. כל מארחת סדר שואפת שלא רק המאכלים שיוגשו יהיו ערבים לחיך, אלא שגם הכלים שבהם הם יוגשו יהיו נעימים לעין. כשם שאנחנו משקיעים ומתנסים בהכנת מאכלים מעוררי תיאבון, כך חשוב להגיש אותם באופן שלא יגרע מהם. מחקרים מצביעים על כך שאנחנו נוטים "לאכול עם העיניים", ואכן במקרה זה שווה להסתכל בקנקן. וגם על הצלחת. ועל הכוסות המעוצבות. ואל תשכחו את הפלייסמטים. ואת חבקי המפיות.

אין תמונה
מלחיה ופלפליה מדגם "פרג'יל". 150 שקל, סטודיו קהאן
אין תמונה
כלי הגשה ואירוח עשויים במבוק. 4.5-12 שקל, קנה קש

מכניסים צבע לשולחן

כאשר אתם עורכים שולחן, בין אם באופן חגיגי ומוקפד ובין אם לאירוח קליל, הקפידו על צבעוניות עזה וניגודית בין גוון הכלים לזה של המפה או הראנר, או על גוונים תואמים והרמוניים. תמר ורד הלוי, בעלת סטודיו TAMUK, ממליצה להשתמש במפות צבעוניות בשלל הדפסים על פני מפות בגוונים "בטוחים", בהירים וסולידיים. בחירה בכלי הגשה מודפסים בסגנון רטרו, פסים או נקודות תוסיף עניין לשולחן ותהפוך את האווירה לקלילה, זורמת ונעימה.

אין תמונה
כוסות וגביעים בגדלים שונים. החל מ-700 שקל לפריט, רנבי הום קוטור
אין תמונה
קערות הגשה מזכוכית מיובאות מיפן. החל מ-1,000 שקל, ספדה
אין תמונה
סט קעריות מדגם ג'ינג'ר עשויות זהב. החל מ-414 שקל ליחידה, ארמני קאזה

גם אם אתם מכבדים את האורחים שלכם בקפה ועוגה ומרבית ההשקעה שלכם מסתכמת בהרתחת המים, טוב יהיה אם תקפידו על כלי הגשה בוהקים ואסתטיים. גם עוגת הבית שקניתם מחברה איקס תוכל לגרום לכם להיראות אמינים, אם תוגש כראוי, כשהמשפט "זה סתם משהו שדחפתי לתנור", ייצא מפיכם.

אין תמונה
כלי הגשה מפורצלן בעיצובה של עינת כהן. בין 60 ל-2,500 שקל. לעלא, נמל תל אביב
אין תמונה
כלי הגשה ואירוח צבעוניים

1. קעריות צבעוניות מדגם "מון". 390 שקל, הביטאט.
2. קערה מבקבוקים ממוחזרים. 490 שקל, חנות מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב.
3. FrenchBall, כלי אחסון והגשה צבעוניים: צלחות, החל מ-32 שקל; קופסאות אחסון, החל מ-45 שקל; כפות הגשה, החל מ-54.90 שקל, רשת סוהו.
4. כלי מעוצב לשמפניה. 600 שקל, אקסלוסיב.
5. דלי פופקורן. קטן, 25 שקל; גדול, 35 שקל; רשת אנטר.

מרק עם טוויסט

עמית חדש, שף ומרצה קולינרי, ממליץ על שימוש בכלים לא קונבנציונליים כדי להעניק לאורחים חוויה שונה ומפתיעה. לדוגמה, קראף זכוכית וכוסות פורצלן ככלי הגשה מקוריים במיוחד למרק. כד הזכוכית יקל על המזיגה לתוך הכוסות המעוטרות, ואת המרק תוכלו לקשט בעירית קצוצה ובקוקוס קלוי. חדש מוסיף טיפ ליצירתיים שביניכם: קנו נייר ממוחזר ויפה, גזרו לריבועים וגלגלו לצורת קונוס. קבעו בעזרת סלוטייפ, והרי לכם כלי מקסים וחד פעמי להכלת צ'יפס או פופקורן.

אין תמונה
קערת הגשה מאלומיניום בעיצובו של אלון רזגור. החל מ-700 שקל, להשיג בסטודיו של המעצב, שד"ל 7, תל אביב
אין תמונה
חבקי מפיות שמשמשים גם כמלחיות אישיות. 40 שקל למארז של 6 יחידות, פעמית סטור

לימור גורלי מבעלי Blue Bandana ממליצה אף היא להשתמש בפריטים שנמצאים בבית ולתת פרשנות חדשה לפריטים מסורתיים. היא מציעה, למשל, להחליף את מפיות השולחן או את הפלייסמטים בבנדנה צבעונית. תוכלו להשתמש באותה בנדנת פייזלי נוסטלגית גם כדי לעטוף את הסכו"ם באלגנטיות. גורלי מציעה בנוסף לערוך את השולחן בנחת לפני שהאורחים מגיעים, כדי לא לשכוח את הפריטים הקטנים, כמו מלח ופלפל, ולהיזכר בהם באמצע הארוחה.

אין תמונה
קערת פירות. 219 שקל, רשת אנימי
אין תמונה
קונוסים מבמבוק. החל משקל לקונוס קטן, להשיג בחנות הילולה, הגנים 32, רמת השרון

וגם המעצבים הישראלים לא חסרים בפלפל. סטודיו קאהן מציע מלחייה ופלפליה בהן ניתן להשתמש בהם רק לאחר ששוברים אותם לשניים. המוצר זכה במקום הראשון בתחרות עיצוב בינלאומית במילאנו, ותוכלו לרכוש אותו בחנות "לעלא" במחיר של 150 שקלים.

אין תמונה
כלי הגשה בעיצובים מקוריים

1. Berlioz, סט למלח ופלפל בציפוי זהב. 385 שקל, ארמני קאזה.
2. סט כפות הגשה מדגם עץ החיים. 595 שקל, שלף כלים.
3. כלי הגשה מאלומיניום בעיצובו של אלון רזגור. החל מ-700 שקל, להשיג בסטודיו המעצב, שד"ל 7, תל אביב.
4. קנקן מים רקוע מניקל של חברת פלדינוקס. 379.99 שקל, המשביר לצרכן.
5. כלי הגשה לתה של חברת בוסה. החל מ-1,300 שקל, קמחי תאורה.
6. מטחנה כפולה למלח ופלפל. 89.90 שקל, קוק סטור.

תוציאו כבר את הסרוויס מהארון

ואם המילה "סרוויס" לא אומרת לכם כלום, זה בגלל שהמונח למערכת כלים רשמית וחגיגית נחשב ארכאי בימינו. כיום, לא צריך תירוץ מיוחד כדי להוציא את הכלים היפים ולהשתמש בהם הרבה ככל האפשר. ואם קרה משהו שחייב אתכם לומר מיד "מזל טוב!", אינכם צריכים להיפטר מהם, אלא תוכלו בהחלט לצוות כמה כלים ממערכות שונות, כמו כלים שקופים עם אטומים, מרובעים עם עגולים, צלחות בצבע אחיד עם צלחות מודפסות - וליצור אווירה צבעונית עליזה ומעוררת תיאבון. בגלריית "הומאז'" עשו הומאז' מיוחד לעליסה בארץ הפלאות והם מציעים כלים מעוצבים עם קריצה. לא רק למסיבות התה של הילדים.

אין תמונה
קרש לחיתוך והגשה. 490 שקל, קנה קש
אין תמונה
כלי לפירות עשוי אלומיניום בעיצובו של אלון רזגור. 800 שקל, להשיג בסטודיו של המעצב, שד"ל 7, תל אביב
אין תמונה
שולחן הגשה בן 4 קומות של חברת פלדינוקס. 1,192 שקל, המשביר לצרכן

קבלו עוד כמה טיפים שיעזרו לכם להיות מארחים יצירתיים ונחשקים:

  • השתמשו בעשבי תיבול כדי ליצור אווירה כפרית וטבעית בשולחן. ענפי רוזמרין ובזיליקום יכולים לשמש כזר אלטרנטיבי במרכז השולחן, והאורחים יוכלו להשתמש בהם כדי לתבל את הפיצות האישיות. עשבי עירית יכולים לשמש כחבקי מפיות יצירתיים.
  • זה הזמן לנצל את החופשה האקזוטית בצימר או את הטיול השגרתי בפארק, ולאסוף עלים גדולים ממטעי הבננה או מכל עץ אחר (כאלה שנשרו באופן טבעי, כן?). הם יכולים להחליף את הפלייסמטים (מצעיות) המסורתיות בחן רב.
אין תמונה
כלי הגשה מפורצלן בעיצובה של עינת כהן. בין 60 ל-2,500 שקל. לעלא, נמל תל אביב
  • עלמה יעקובי שלף, מעצבת כלי ההגשה והאירוח של "שלף כלים", מציעה שלא לקפח את כפות ההגשה ולהתאימן לסוג המאכל המוגש: כפות הגשה עמוקות עבור התוספות, כפות הגשה צרות בתוך מגשים וכפות הגשה ארוכות לקערות עמוקות עם סלטים.
  • שחקו עם הגבהים של כלי ההגשה כדי ליצור עניין בשולחן, גם אם אתם מארחים בקלילות בשולחן הסלון הנמוך: קערות מוגבהות ומגשים שטוחים מסייעים, בדרך כלל, במניעת תחושת עומס על השולחן.
סט פורצלן לפסח 135 שח 4chef (צילום: שי אבגין)
סט הגשה לסלט עשוי פורצלן. 135 שקל, רשת 4chef | צילום: שי אבגין
  • אלון רזגור, מעצב מוצר בינלאומי, מציע לרכוש בד פשוט מכותנה ארוגה ולפרוס אותו על השולחן. את הקצוות תוכלו לקשור ולהציג מצע נפלא עבור הכלים שיונחו בהמשך. מבד תואם תוכלו לתפור מפיות בד תואמות שאין להשיג בחנויות.
אין תמונה
כלי הגשה לעוגות ועוגיות בגדלים שונים. החל מ-580 שקל, קסטיאל
  • מעצבי רשת איקאה מציעים לעצב את השולחן כמו הקו המנחה בעיצוב חדרי הבית: על פי נושא. מוטיב מרכזי מנחה יסייע היטב בגיבוש המראה הסופי, כמו צלחות פורצלן עדינות עם כוסות תואמות למראה בהשראת עולם האגדות, או הדפסים מנומרים, כלי עץ ואפילו פסלונים מהמזנון הביתי - ליצירת ג'ונגל שיהלום את תוצרי הבישול על המנגל.
  • איריס רוזין, סטייליסטית ומעצבת הבית של "פלורליס", ממליצה על מראה תלת ממדי, בעזרת סידור הכלים בגבהים שונים על השולחן. תוכלו לפזר קרשי חיתוך או ספרים בעוביים שונים מתחת למפת השולחן, ועליהם להניח את המנות. ואיך תיצרו פלייסמט מקורי? קחו מסגרת תמונה ישנה והניחו עליה את הצלחת כמעין יצירת אמנות.

>> קבלו 10 מתנות שכל מארחת סדר תשמח לקבל