קרש החיתוך עשוי העץ לא נראה במבט ראשון יוצא דופן, אבל בהמשך אפשר להבחין במאפיינים הייחודיים שלו. לדברי היצרנים מאתר food52, מדובר בקרש החיתוך האידיאלי והוא עוצב בעקבות סקר שהתקבלו עליו יותר מ-10,000 תשובות. קרש החיתוך, המיוצר בוורמונט שבצפון ארצות הברית מעץ מייפל אמריקאי עמיד, גדול יחסית (45.7X33 ס"מ), ובהתאם לבקשתם של 73 אחוז מהמשיבים לסקר - הוא רב תכליתי.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

View this post on Instagram

A post shared by Joanna Feld (@jojobean333) on

View this post on Instagram

A post shared by Food52 (@food52) on

View this post on Instagram

A post shared by Food52 (@food52) on

צד אחד של הקרש מיועד לחיתוך בשר, ירקות ופירות ושאר מוצרי מזון המפרישים נוזלים - אלה מתנקזים לחריץ עמוק לנוזלים ולשקע באחת הפינות שבעזרתו אפשר יהיה לשפוך את הנוזלים בקלות. צדו השני של הקרש חלק, ואפשר להשתמש בו לחיתוך לחם, עשבי תיבול ועוד, וגם להגשת גבינות. לקרש אין ידיות אבל השוליים מאפשרים אחיזה נוחה והקרש קל יחסית לגודלו.

View this post on Instagram

A post shared by Food52 (@food52) on

View this post on Instagram

A post shared by @ktinawass on

View this post on Instagram

A post shared by Mollie Chen (@molliechen) on

View this post on Instagram

A post shared by Kristen Miglore (@miglorious) on

לכל אלה נוסף עוד מרכיב גאוני: מכיוון שהסמארטפון משמש בשביל רובנו גם כספר בישול, בצד החלק של הקרש יש חריץ עמוק ואפשר להעמיד בו את הטלפון ולקרוא את המתכון בקלות. באתר ממליצים לנקות את קרש החיתוך ביד (ולא במדיח) לאחר כל שימוש, באמצעות מים וסבון, ולייבש מיד במגבת. בנוסף כדאי למשוח אותו מדי פעם בשמן כדי לשמר את העץ.

View this post on Instagram

A post shared by kelsey burrow (@kelseybburrow) on

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

View this post on Instagram

A post shared by Food52 (@food52) on

View this post on Instagram

A post shared by Cory Baldwin (@corycorinne) on

מחיר קרש החיתוך הוא 99 דולר (כ-375 שקל), לא כולל משלוח. הוא נמכר באתר מאז סוף אוקטובר ועד כה קיבל דירוג ממוצע של 4.3 כוכבים (מתוך 5).