כמה פעמים נכנסתם לאחד מחדרי ביתכם ואמרתם לעצמכם: החדר הזה זקוק לשינוי אבל אילוצי תקציב והחיים עצמם דחו את המחשבות לפעם אחרת. בערוץ עיצוב הבית אנחנו מאמינים שכל מהפך גדול יכול להתחיל בשינויים קטנים. אקססוריז וטקסטיל, שילובי צבעים ואלתורים ממוצרים ממוחזרים יוסיפו שיק ואופי לכל חלל. וכן, גם בתצקיב וזמן מוגבלים אפשר לעשות מהפך.

חמשת הפרויקטים הבאים הם דוגמאות מצוינות כיצד הופכים חדרים חסרי חן לחללים אסתטיים בתקציבים לא גבוהים, בלי לשבור קירות ובעיקר ביצירתיות ואלתור. את החדרים עצבו בוגרות קורס ההום סטיילינג בשנקר במסגרת פרויקט הגמר שלהן.   

עוד באתר לעיצוב הבית:

סלון אורבני// יעל וולוביץ

דירת השותפות בנות ה-30 ברמת גן (שלושה חדרים המתפרשים על פני 90 מ"ר בבניין משנות ה-50) מלאה תמיד חברים, ולכן האווירה הנדרשת היתה ביתית, כיפית ומגניבה. הוחלט על סלון מודרני עם נגיעות אורבניות. חלל נקי ואלגנטי עם שילוב חומרים שונים החל מעץ טבעי שבשולחן הסלון, במזנון ובחיפוי הקיר ועד לפרופילים ממתכת המשולבים במזנון, בגופי התאורה, במתלי העציצים ובקערות השולחן. כל הרהיטים והפריטים בסלון יוצרים יחד אווירה מזמינה ונעימה גם מבחינת הצבעים וגם מבחינת סגנון הישיבה.

פרויקט גמר, יעל וולוביץ, פופים (צילום: צילום ביתי)
מבט לסלון לפני השינוי | צילום: צילום ביתי
פרויקט גמר, יעל וולוביץ, פופים (צילום: ערן תורג'מן)
מודרני עם נגיעות אורבניות | צילום: ערן תורג'מן

בשל מבנה הסלון הארוך והצר שבו מעבר למרפסת, נבחרה ספה ארוכה (7,500 שקל, שמרת הזורע) וכורסה קלילה (570 שקל, איקאה). שני פופים מוסיפים חמימות ומקומות ישיבה. עוד מוקמו: שטיח בגודל הספה בצבעים דומים, מזנון פתוח (3,500 שקל, ביתילי), תמונות בעיצוב מודרני (1,200 שקל, גלוריה מונדי) וכריות המוסיפות צבעוניות, וגם קקטוסים, מאקרמה עבודת יד של אם המעצבת בצבעוניות דומה לשטיח, וחיפוי OSB לקיר, שנקנה בדרום תל אביב ממחסני עץ ב-80 שקלים בלבד.

פרויקט גמר, יעל וולוביץ, ספה (צילום: ערן תורג'מן)
ספה ארוכה שלא חוסמת את הדרך | צילום: ערן תורג'מן
פרויקט גמר, יעל וולוביץ, סלון אורבני (צילום: ערן תורג'מן)
חלל נקי ואלגנטי עם שילוב חומרים שונים | צילום: ערן תורג'מן
פרויקט גמר, יעל וולוביץ, מקרמה (צילום: ערן תורג'מן)
פופים לתגבור ומקרמה של אמא | צילום: ערן תורג'מן

פינת אוכל לחיים חדשים // שירלי מרקוזה גליק

פינת האוכל נמצאת בדירה מיושנת וכבדה בת ארבעה חדרים (90 מ"ר) בבניין ישן ברמת גן. העיצוב נעשה עבור אם לשלושה, גרושה טרייה שעומדת בפני חיים חדשים. בפינת האוכל היו כיסאות תלמיד ושולחן קטן (120*60 ס"מ) שלא באמת אפשר לאכול עליו. לכן נקנה שולחן חדש - שולחן אוכל עגול בעיצוב ג'אן פרובה Jean Prouve (אייטמס גאלרי) מעץ שברגליו משולבים עיגולים שחורים וברזלים שחורים המשתלבים באופן מושלם עם כיסאות אימס שחורים (אייטמס גאלרי). מעל שולחן האוכל מוקמה מנורה בצבע תכלת מעושן (נרכשה מ"קדם" בכפר מלל).

על הקיר נתלו תמונות בגדלים שונים מהדפסים בעיצובה של Orla Kiely עם פספרטו מבריסטול שחור. ארון ויטרינה לבן שהיה בפינת האוכל הועבר לסלון והוחלף בארון ויטרינה שחור (איקאה).

פרויקט גמר, שירלי גליק, לפני (צילום: שירלי גליק)
פינת האוכל לפני. לא באמת שימושית | צילום: שירלי גליק
פרויקט גמר, שירלי גליק, פינת אוכל גובה (צילום: שירלי גליק)
הדפסים בעיצובה של Orla Kiely | צילום: שירלי גליק
פרויקט גמר, שירלי גליק, פינת אוכל (צילום: שירלי גליק)
פינת אוכל חדשה, התחלה חדשה | צילום: שירלי גליק
פרויקט גמר, שירלי גליק, ארון גובה (צילום: שירלי גליק)
ארון ויטרינה שחורה מאיקאה נרתם למשימה | צילום: שירלי גליק

חדר שינה באווירת נופש // נורית כהן אלירז

חדר השינה שלפניכם נמצא במיני פנטהאוז של המעצבת – דירת קבלן בת ארבעה חדרים בשכונת קריית השרון בנתניה המאכלסת משפחה עם שלושה ילדים. חדר ההורים הוא הממ"ד, שגודלו 340*297 מטרים, ובו היו ארון, מיטה ושתי שידות. הריהוט הקיים נשאר ובחדר נעשתה עבודת הלבשה וסטיילינג בלבד.

נבחר וילון פשתן בצבע טבעי (400 שקל, איקאה) ומוט וילון שחור, שהתחברו בקלות למנורות המוזהבות בצדי המיטה. גוף התאורה העשוי במבוק שבתקרה גם הוא מאיקאה (395 שקל). שני פוסטרים שהתחברו לתחושת החופש והטבע – של נוצה ושל סירה (360 שקל, בייסיק), ומוסגרו במסגרות מאיקאה. שרשרת החרוזים השחורה של גליה בר און הייתה בבית, וכך גם מסגרת ההודית הירוקה של טורקיז.

פרויקט גמר, נורית כהן אלירז, חדר שינה (צילום: צילום ביתי)
הממ"ד שהפך לממלכה | צילום: צילום ביתי
פרויקט גמר, נורית כהן אלירז, חדר שינה (צילום: הגר דופלט)
חדר שינה תומך זוגיות | צילום: הגר דופלט

עוד נרכשו: אקססוריז של לב עץ וכוכבים מעץ ומאבן שחורה; אותיות של Design Letters של "חיבוקים ונשיקות" XOXO  מ-Temaוהודפסו תמונות שחור לבן של המעצבת ובן הזוג, גם הן מוסגרו במסגרות ריבועיות לבנות של איקאה. סלסילת מתכת שחורה של Fine Lab שהייתה בבית הוצבה בכניסה לחדר מתחת למסגרות הריבועיות ובה שמיכות נעימות וכירבוליות.

מצעים של Basic משלימים את הקונספט, הנוצות בשחור על הכריות התחברו לשאר הנוצות, זו שבתמונה וזו הלבנה במסגרת המתכת השחורה מעל למיטה. הטקסט Free your maind משלים את האווירה. העיצוב ארך כשלושה ימים בלבד ועלה 1,675 שקל.

פרויקט גמר, נורית כהן אלירז, מדף גובה (צילום: הגר דופלט)
פוסטרים שהתחברו לתחושת החופש והטבע | צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, נורית כהן אלירז, מיטה גובה,  (צילום: הגר דופלט)
גוף תאורה עשוי במבוק מאיקאה | צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, נורית כהן אלירז, שידה גובה (צילום: הגר דופלט)
עיצוב בשלושה ימים | צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, נורית כהן אלירז, מנורת לילה גובה (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, נורית כהן אלירז, סדינים גובה (צילום: הגר דופלט)
מצעים של Basic משלימים את הקונספט | צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, נורית כהן אלירז, תמונה זוגית גובה (צילום: הגר דופלט)
חיבוקים ונשיקות | צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, נורית כהן אלירז, מגבות גובה (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

חדר שינה עם נגיעות הודיות // ענבל כנפו

יחידת הדיור החדשה שבה מתגוררת המעצבת, 31, היא בת שני חדרים, 32 מ"ר, בקומה השנייה של בית פרטי בקיבוץ בגליל המערבי. היחידה מעוצבת בסגנון אקלקטי: שילוב בין מטבח מודרני, ריהוט סקנדינבי וכפרי ונגיעות וינטג', כולם משתלבים על ידי שמירה על קווים נקיים ומינימליסטיים. החדר (7.5 מ"ר) נמצא בתוך יחידת דיור חדשה בת שני החדרים (32 מ"ר) בקומה השנייה של בית פרטי בקיבוץ בגליל המערבי.

החלום עבור חדר השינה היה להתעורר כל בוקר ולהרגיש בגאסטהאוס בהודו - לקום לנוף עוצר נשימה, לקרוא במיטה ספר ולאחר מכן לתרגל יוגה. כדי לשמור על הקשר העיצובי לשאר הדירה היה צורך להימנע מצבעים חזקים וקיטשים שמאפיינים בדרך כלל את העיצוב ההודי, ולכן הוחלט להתמקד באלמנטים טרופיים, טבעיים וגיאומטריים, כל זאת תוך שמירה על גופי התאורה והריהוט הקיים והלבשת החדר תוך ביצוע שינויים קטנים שיאפשרו להחזירו למצבו הקודם במינימום תיקונים.

פרויקט גמר, ענבל כנפו, גב מיטה (צילום: צילום ביתי)
חדר קטן ביחידת דיור קטנה | צילום: צילום ביתי
פרויקט גמר, ענבל כנפו, וילון גובה (צילום: ענבל כנפו)
וילונות לבנים מבד טבעי ממרקו קאירי | צילום: ענבל כנפו

סגנון הבוהו שיק הנינוח והזרוק עם נגיעות גיאומטריות והודיות התאים ליצירת אווירה טרופית. נעשה שימוש בפלטת צבעים טבעית - גוני לבן, אפור, שחור, כחול וירוק עם נגיעות כסף וזהב, וכן חומרים טבעיים וממוחזרים כמו מתכת, עץ, קש, זכוכית, נחושת, בדים טבעיים ושילוב של צמחייה חיה.

בסיס המיטה הקיים הוצמד לקיר כך שהמיטה תפנה לחלון ענק הפונה אל נוף ההרים והים. מאחורי המיטה הוצב פרגוד בעל אלמנטיים גיאומטרים והודיים בצביעה מיושנת ליצירת ראש מיטה דרמטי (הרמוניה לבית). נבחרו מצעים עם הדפסות בדוגמת מנדלות בגוני לבן-אפור- שחור (ורדינון). ליד המיטה הונח מתקן עציץ ישן המשמש כשידה לחפצים קטנים ומעליו נתלתה תמונה באווירה טרופית.

המרחב שנוצר בין המיטה לחלון עוצב באופן מינימליסטי במטרה לשמור על חלל פתוח ורחב לתרגול יוגה. נתלתה תמונה אחת בלבד ושני עציצים קטנים בעיצוב גאומטרי (סוהו). בפינת החדר הונחה סלסילה לאחסון הציוד ועל החלון נתלו וילונות לבנים מבד טבעי (מרוקו קאירי).

שני ארגזים המונחים זה על גבי זה (קומקום) יצרו פינת טואלט באזור שבין ארון הקיר לדלת. הארגז התחתון משמש לאחסון ובסיס להנחת המראה והארגז העליון לתלייה ותצוגה של תכשיטים.

פרגוד מעץ: 500 שקל, הרמוניה לבית. ארגזי עץ: 400 שקל, קומקום, נהריה. זוג עציצים לתלייה: 160 שקל, סוהו. מצעים: 440 שקל, ורדינון. מסגרות תמונות: 11 שקל, מקס סטוק. וילונות: 120 שקל, מרוקו קאירי, נחלת בינימין, תל אביב.

פרויקט גמר, ענבל כנפו, גב מיטה (צילום: ענבל כנפו)
להתעורר כל בוקר ולהרגיש בגאסטהאוס בהודו | צילום: ענבל כנפו
פרויקט גמר, ענבל כנפו, מיטה (צילום: ענבל כנפו)
מאחורי המיטה הוצב פרגוד בעל אלמנטיים גיאומטרים והודיים בצביעה מיושנת | צילום: ענבל כנפו
פרויקט גמר, ענבל כנפו, שידת צד גובה (צילום: ענבל כנפו)
עציץ ישן המשמש כשידה לחפצים קטנים ומעליו נתלתה תמונה באווירה טרופית | צילום: ענבל כנפו
פרויקט גמר, ענבל כנפו, סלסילה (צילום: ענבל כנפו)
בפינת החדר הונחה סלסילה לאחסון הציוד | צילום: ענבל כנפו
פרויקט גמר, ענבל כנפו, מזרן יוגה (צילום: ענבל כנפו)
שמירה על קווים נקיים ומינימליסטיים | צילום: ענבל כנפו
פרויקט גמר, ענבל כנפו, טרריום (צילום: ענבל כנפו)
אווירה טרופית | צילום: ענבל כנפו
פרויקט גמר, ענבל כנפו, ארגזים (צילום: ענבל כנפו)
סגנון בוהו שיק נינוח וזרוק עם נגיעות גיאומטריות והודיות | צילום: ענבל כנפו
פרויקט גמר, ענבל כנפו, ארגז (צילום: ענבל כנפו)
הארגז התחתון משמש לאחסון ובסיס להנחת המראה והארגז העליון לתלייה ותצוגה של תכשיטים | צילום: ענבל כנפו

חדר לילדה // רומינה יהודית גוניאדסקי

החדר עוצב עבור בתה של המעצבת ליאן, שעלתה השנה לכיתה א'. זו ממ"ד בדירת ארבעה חדרים של 100 מ"ר בכפר סבא, והמטרה הייתה ליצור אווירה רגועה, להתאים את החדר לצורכי הילדה. ניתן דגש מיוחד למקומות אחסון לצעצועים, ולפינת שולחן להכנת שיעורי הבית. נבחר עיצוב מודרני עם נגיעות של סגנון סקנדיבני. הצבע הלבן הוא הבולט בחדר ובו משולב טורקיז, שניהם משרים רוגע נעימות.

פרויקט גמר, רומינה יהודית גוניאדסקי, חדר ילדה (צילום: צילום ביתי)
לפני: ורוד בוהק בחדר של ליאן | צילום: צילום ביתי
פרויקט גמר, רומינה יהודית גוניאדסקי,פנורמית (צילום: ערן תורג'מן)
מיטה, שולחן וכוננית מאיקאה | צילום: ערן תורג'מן

החדר לפני היה עמוס צעצועים וספרים, וצבע הקירות היה ורוד חזק. כל הריהוט הוחלף (מיטה, שולחן כתיבה וכוננית נקנו באיקאה, הכיסא מאייטמס ביפו), הותקן פרקט למינציה לבן, החדר נצבע לבן ובקיר המרכזי מול דלת הכניסה הודבק טפט בצבע לבן וטורקיז בדוגמת מעוינים (גולדשטיין טפטים) בעל אפקט דומיננטי. מנורת לילה ומתלי עץ (800 שקל, MIZU KIDS ZONE רמת השרון) ופוסטרים נתלו על הקירות (300 שקל, POPPEKE). עיצוב החדר עלה 10,000 שקל.

פרויקט גמר, רומינה יהודית גוניאדסקי, מיטה גובה (צילום: ערן תורג'מן)
דגש מיוחד למקומות אחסון לצעצועים | צילום: ערן תורג'מן
פרויקט גמר, רומינה יהודית גוניאדסקי, חדר ילדה (צילום: ערן תורג'מן)
עיצוב מודרני עם נגיעות של סגנון סקנדיבני | צילום: ערן תורג'מן
פרויקט גמר, רומינה יהודית גוניאדסקי,, ילדה (צילום: ערן תורג'מן)
ליאן בדרכה החדשה בכיתה א' | צילום: ערן תורג'מן
פרויקט גמר, רומינה יהודית גוניאדסקי, מנורת לילה (צילום: ערן תורג'מן)
טפט בצבע לבן וטורקיז בדוגמת מעוינים | צילום: ערן תורג'מן
פרויקט גמר, רומינה יהודית גוניאדסקי,, שמלה (צילום: ערן תורג'מן)
צילום: ערן תורג'מן

חדר לילד // שירלי ינאי

מטרת עיצוב חדר השינה של דניאל, בן ה-3.5, בדירת חמישה חדרים בצפון רעננה, היתה ליצור אווירה נינוחה וחופשית בחדר. כמה אלמנטים הנחו בעיצוב החלל - שימוש בצבעים רגועים וזורמים, אפור, שחור וחום עם נגיעות של כחול וסלדין (גוון של טורקיז), שישתלבו עם רצפת העץ ויהיה נעים להתעורר אליהם בבוקר. טקסטורות העיגולים והכוכבים שנבחרו והבדים הרכים נותנים תחושה חמה ועוטפת.

כדי ליצור מרחב תנועה בחדר, כמות הריהוט והאביזרים מינימליסטית. הארון הוא ארון עץ וינטג' עם דלתות זכוכית שכוסה בווילון תחרה מאיקאה, מאחורי הארון הקיר נצבע בצבע אפור בטון שמושך את תשומת הלב של הלבן ומבליט אותו. הוילון מבד שיפון לבן נשפך שבחלקו העליון נתפרה חצאית כוכבים. משאריות בד הכוכבים נתפרו שתי כריות שהשתלבו עם שתי כריות נוספות בעלי מוטיבים של ים, החוזרים על עצמם גם בתמונות מעל המיטה.

פרויקט גמר, שירלי ינאי, לפני (צילום: הגר דופלט)
החדר לפני | צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, שירלי ינאי, חדר ילדים (צילום: הגר דופלט)
החדר של דניאל. אווירה נינוחה וחופשית | צילום: הגר דופלט

ארונית המדפים נוצרה מקוביות שנקנו במציאון של פלורליס לפני כמה שנים, שהיו מפוזרות בתפזורת על הקיר. הן הודבקו לפי גודלן, ונגר הרכיב רגליים ואטם את החלק האחורי של המדפים בעץ דק שנעטף במדבקת טפט. המדפים אובזרו בפריטים אהובים שמוסיפים צבעוניות לחדר.

האוהל נוצר ממוטות מטאטא שנקשרו בחבל ונעטפו בבד טריקו שנקנה בנחלת בנימין.

פרויקט גמר, שירלי ינאי, מיטה גובה (צילום: הגר דופלט)
טקסטורות העיגולים והכוכבים שנבחרו והבדים הרכים נותנים תחושה חמה ועוטפת | צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, שירלי ינאי, אוהל גובה (צילום: הגר דופלט)
כמות הריהוט והאביזרים מינימליסטית ליצירת מרחב | צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, שירלי ינאי, מדפים (צילום: הגר דופלט)
ארונית המדפים נוצרה מקוביות שנקנו במציאון | צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, שירלי ינאי, כדורים (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
פרויקט גמר, שירלי ינאי, הדמיה  (צילום: הגר דופלט)
הדמיה של פרויקט הגמר | צילום: הגר דופלט

פרויקט הגמר נעשו במסגרת קורס הום סטיילינג בשנקר בהנחיית אורנה מזור ואידית מרקוביץ