בני הזוג, מנהלת משאבי אנוש בחברת טבע ומנהל פרויקטים בחברת הייטק, ושני ילדיהם, רצו מאוד להמשיך לגור בתל אביב, אבל התקציב שעמד לרשותם לא אפשר זאת. הם מצאו פנטהאוז בשכונה הישנה של כפר סבא, שבו חמישה חדרים, שטח הבית 150 מ"ר, פלוס 90 מ"ר מרפסות וגג. התקציב שעמד לרשותם היה 250 אלף שקל, והתהליך נמשך כחצי שנה. במהלך השיפוץ הוחלפו פרקטים בחדרים, שופצו שני חדרי האמבטיה והשירותים. עוד כלל התקציב בחירת אמנות לבית, טפטים, פרקטים, סניטציה, חיפויים לחדרי האמבטיה וכמובן רהיטים, טקסטיל, תאורה ואקססוריז. המלצתי הייתה להחליף את הריצוף בכל הדירה, אך מטעמי תקציב העדיפו בני הזוג להחליף את הפרקטים בחדרים בלבד ולהישאר עם הריצוף הקיים.

אורנה מזור פנטהאוס כס, פינת כורסה (צילום: שירן כרמל)
מבואת הכניסה. טפט קטיפה בשילוב זהב | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס (צילום: שירן כרמל)
הסלון. ההדומים משמשים גם כשולחנות קטנים | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, סלון  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, סלון  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, סלון  (צילום: שירן כרמל)
חלל מגורים שבו יהיה לילדים כיף לשחק | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, חלל (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, חלל  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, פינת ספה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, פינת כורסה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

צבעוניות שונה לכל חדר

שני בני הזוג הגיעו עם חלומות שונים וציפיות שונות: הבעל, קיבוצניק לשעבר, רצה מינימום הוצאות, והאישה חובבת עיצוב הגיעה עם המון תוכניות על דירת חלומותיה ורצתה לעשות את כל מה שצריך. שניהם התפשרו ונפגשו באמצע ולכן התהליך היה ארוך. החלטנו על "בית שמח" - הרבה צבע, נגיעות ים תיכוניות-כפריות, הכל מותר בעצם. אני חושבת שהשגתי את התוצאה של בית שמח ומלא צבעים, אך כזה שיש בו גם מקומות של שקט מהצבע כמו בחדר השינה ובפינת האוכל - בעזרת פלטת צבעוניות שאפיינה כל חדר בנפרד.

מבואה: הודבק טפט מקטיפה בשילוב זהב, ונתלו תמונות המשפחה עם וושי טייפ. עוד מיקמנו ויטרינה שלידה תלינו את כפפות האגרוף של חלי שרפשטיין. הכיסא של אחד אחד וגוף התאורה של סטודיו קאהן. 

סלון: בחרתי צבעי פסטל בשילוב ורוד אפרסק פוקסיה. לבקשת ההורים נתתי דגש לנוחות ודאגתי ליצור חלל מגורים שבו יהיה לילדים כיף לשחק. לכן ההדומים משמשים גם כשולחנות קטנים וגם ניתן לשבת עליהם. השטיחים נקנו בשוק הפשפשים וגופי התאורה מיוסי קמחי תאורה.

אורנה מזור פנטהאוס כס, חלל  (צילום: שירן כרמל)
המעבר בין פנים לחוץ. אווירה ים תיכונית | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, שידה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, חוץ  (צילום: שירן כרמל)
פינת ישיבה בחוץ. דומה לעיצוב הספות בסלון | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, חוץ  (צילום: שירן כרמל)
צמחייה וכלים צבעוניים | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, חוץ  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
 

מטבח: השארנו את הארונות הקיימים וצבענו אותם בתכלת, בצביעת תנור. הוספתי קרמיקה, וילונות ושטיח pvc שמאוד פונקציונלי במטבח. לא חיפינו את כל הקרמיקה במטבח, רק את החלק העליון וכך גם חסכנו כסף והוספנו אלמנט עיצובי עדין ששדרג את המטבח.

פינת האוכל: המשפחה מארחת הרבה והיה חשוב לבחור שולחן נפתח שאפשר יהיה לאכול סביבו בנוחות. נבחרה פינת אוכל עגולה שהתאימה לחלל הנתון והדי קטן. ניסיתי ליצור מעין הפרדה בין המטבח לפינת האוכל והסלון שנמצאים בחלל אחד בעזרת חלוקת הצבעים. הוספתי טפט בצבעוניות סולידית שיתכתב עם שולחן האוכל והכיסאות. הוספו בלוני קרמיקה צבעוניים של סיוון שטרנבך, כתבלין מעניין, כיפי וצבעוני.

אורנה מזור פנטהאוס כס, מטבח  (צילום: שירן כרמל)
המטבח. הארונות הקיימים נצבעו מחדש | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, מטבח  (צילום: שירן כרמל)
טפט בצבעוניות סולידית | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, פינת אוכל (צילום: שירן כרמל)
פינת אוכל עגולה שהתאימה לחלל הנתון | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, שולחן (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, תמונה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
  

מרפסת גג: לפי דרישת הדיירים עוצבה פינת ישיבה בחוץ עם כורסה דומה לעיצוב הספות בחדר המגורים ושונה בצבע ובבחירת הטקסטיל, הוכנסה צמחייה וכלים צבעוניים ליצירת אווירה ים תיכונית. 

חדר שינה הורים: נקנו מיטה ושידות, וילונות הוחלפו והודבקו טפטים. הדגש בחדר היה להכניס טקסטיל וליצור אווירה נינוחה. האמבטיות שופצו מהיסוד והצבעוניות של חדר האמבטיה שונה לגמרי - שידת האמבטיה והמראה מווילה מרוק, החיפויים והריצוף מא.א קרמיקה. גופי התאורה מחיים איבגי, והמיטה הגיעה עם הדיירים מהבית הקודם.

חדרי שינה ילדים: לחדרה של בת השבע בחרנו יחד טפט של פיפ סטודיו בצבעוניות ורודה ושמחה. גם כאן המיטה עברה איתה מהבית הקודם, ולא הלכנו על חדר נסיכה קלאסי, אלא ייחדנו מקום לפריטים שלה עם מראה תלויה והדום. תלינו טפטים, פרשנו שטיחים ופיזרנו אקססוריז. הווילונות, השטיח והטפט מאיקאה. הכוורת נבחרה בצבע מתאים, וכך גם שולחן היצירה של הילדה. לחדר של בן החמש נבחרו גווני כחול, והאקססוריז והפריטים כולם מאיקאה.

אורנה מזור פנטהאוס כס, שינה (צילום: שירן כרמל)
חדר ההורים. להכניס טקסטיל וליצור אווירה נינוחה | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, שינה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, שינה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, שינה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, שינה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, רחצה (צילום: שירן כרמל)
חדר רחצה הורים. פה נכנס הצבע | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, רחצה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, ילדים  (צילום: שירן כרמל)
חדר הילדה. לא חדר נסיכה קלאסי | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, ילדים  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, ילדים  (צילום: שירן כרמל)
חדר הילד. צבעוניות שמחה | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, ילדים (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, ילדים (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, רחצה  (צילום: שירן כרמל)
חדר רחצה ילדים. צבעוניות ים תיכונית | צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, אמבטיה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אורנה מזור פנטהאוס כס, אמבטיה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
_OBJ_OBJ    

עיצוב פנים וסטיילינג: אורנה מזור עיצוב והלבשת הבית
למדור הקודם של "שיעור בהום סטיילינג"