טעם ברביקיו: גריל גז לאירוח מושלם

יש מאחורי הנסיין שלנו שעות הרכבה ארוכות. אם זה רובוטים של לגו, ארונות של איקאה או מיטות סיניות בשקל וחצי. אבל כשהוא קיבל את הקרטון הגדול של ג'נסיס גריל של חברת הגרילים הוותיקה, וובר, (גריל גז E-335) התכרכמו פניו בדאגה. "מעולם לא הרכבתי גריל גז", התוודה, "המקסימום שהגעתי אליו היה גריל מפח שצריך לחבר לו את הרגליים, קצת פחמים ויאללה להדליק".

הדאגה רק גברה כשנשלפו ההוראות מהקרטון, "זה ספר שלם!" הוא התלונן, "ואני בכלל צמחוני...". אבל מקץ שעה בסך הכול הוא התייצב כשחיוך מנצח על פניו: "האמריקאים האלה, בחיי, לא ייאמן כמה קל היה לי להרכיב את הדבר הזה, הכול בול, אבל בול במקום".

אבל לא רק לשם ההרכבה התכנסנו, והגיע גם הזמן להדליק. לצורך הנפנוף הצטיידנו בנסיין קצת יותר רלוונטי מהצמחוני שבפתיח, ולהלן רשמיו:

ההדלקה קלילה. סיבוב חוגה, לחיצה על כפתור, ויש לך אש. ניתן לבחור מבער אחד, שניים או שלושה לכיסוי מלא. סוגרים את המכסה לשתי דקות כדי שכל הרשת תתחמם בצורה אחידה, ואפשר להתחיל להניח את הבשרים.

גוף הגריל עשוי מיציקת אלומיניום, בעל שלושה מבערים המבטיחים פיזור חום מיטבי ואחיד בהספק חום כולל של BTU 39,000. שטח הצלייה בינוני בגודלו, מספיק לצלייה בו-זמנית של כ-15-20 קבבים ולצידם 10 שיפודים והמבורגרים אחדים. כך שכל נגלה מספיקה למפגש של בערך שמונה סועדים רעבים.

בצד שמאל של המנגל משטח עבודה מתקפל מנירוסטה, נוח במיוחד לעבודה עם הבשר טרם ההנחה על הרשת. בצד ימין ישנן כיריים עם שליטה נפרדת על עוצמת הלהבה, שאפשר בעזרתן לבשל או לחמם סיר במקביל, או לשמור על חום הבשרים שכבר ירדו מהרשת (אם כי עדיף לדעתי להניח אותם על הרשת ב"קומה השנייה" של המנגל עצמו). הכיריים הן פיצ'ר נחמד, אם כי הן לא מתקפלות כמו משטח העבודה בצד שמאל, מה שמסרבל את כיסוי הגריל לאחר השימוש.

הרשת רחבה מספיק כדי למנוע נפילה של חלקי פרגית לאזור המבערים, וכדי לאפשר כמה שיותר שטח מגע של הברזל החם עם הבשר. הבשר עצמו יוצא נקי, ללא טעמי לוואי, ואף עם נימה של טעם מעושן לבשר בזכות מגיני המבער, המאדים כלפי מעלה לכיוון הבשר כל נוזל שנוגע בהם.

ניקוי הגריל פשוט מאוד – הסרה קלה של הרשת ושל משולשי החימום הממוקמים מעל צינורות הגז, שטיפה ושפשוף והחזרה קלה למקום. השומנים עצמם מתנקזים למגש אלומיניום חד פעמי בתחתי הגריל, שניתן לזרוק אחרי השימוש ולהתקין חדש.

בשורה התחתונה, סיכם המשתמש, חוויית שימוש נוחה מאוד, גריל שיודע לתת עבודה ומתאים לאירוח של 8-10 אנשים, אבל גם להדלקה זריזה אם למישהו מבני הבית מתחשק סטייק בודד לארוחת צהריים".

6,990 שקל, להשיג אצל המשווקים המורשים, מגיעים עם אחריות יצרן מקורי מורחבת לחמש עד עשר שנים.

צרכנות אפריל 23, גריל-גז--E-435 (צילום: GENESIS®)
ג'נסיס של וובר. גריל גז שיודע את העבודה | צילום: GENESIS®
צרכנות אפריל 23, גריל-גז--E-435 (צילום: GENESIS®)
צילום: GENESIS®
צרכנות אפריל 23, גריל-גז--E-435 (צילום: GENESIS®)
צילום: GENESIS®

איך בוחרים גריל מתאים?

אם אתם מתכוונים לרכוש גריל חדש בקרוב, שימו לב: היצע הגרילים בשוק הוא גדול ומגוון עם אינסוף תכונות וגאדג'טים. לכן, לפני רכישת הגריל יש לבחון כמה פרמטרים כדי לבחור את הגריל המתאים ביותר לצרכים שלכם. הנה כמה טיפים של ירון הרשקו – מנהל מותגWeber

תכנון מוקדם: ראשית, החליטו איזה סוג גריל אתם רוצים לרכוש – גז או פחם – והגדירו תקציב לרכישה, את המיקום שבו יעמוד, נוחות שימוש ותפעול.

גודל הגריל: שקלו את גודל הגריל בהתאם לצרכים שלכם ובהתאם למיקום שבו תרצו לשים אותו (חצר, מרפסת, גג). יש להביא בחשבון גם את כמות האנשים שלהם תבשלו: האם אתם מבשלים רק לבני המשפחה או שאתם נוהגים לארח? אם אתם מארחים הרבה תצטרכו ככל הנראה גריל עם מספר מבערים רב יותר ושטח צלייה גדול יותר, שיכול לבשל יותר אוכל בבת אחת.

מערכת צלייה: הליבה של כל גריל טוב היא מערכת הצלייה. גריל פחמים עשוי היטב יכיל רשת צלייה חזקה וכבדה מצופה פלדה ורשת פחמים תחתונה וצפופה להניח עליה את הפחם. מכסה עם פתחי אוורור יעניק שליטה בטמפרטורה. עבור גריל גז מומלץ לחפש דגמים בעלי לפחות שני מבערים נפרדים, המאפשרים שליטה רבה יותר על עוצמת החום. חשוב שהמבערים יהיו עשויים מחומרים עמידים ואיכותיים. דגמים קטנים יותר, ניידים, עשויים להיות בעלי פחות מבערים, אך עדיין צריכים להציג פתרונות לבקרת חום.

מספר המבערים: מומלץ לבחור גריל עם לפחות שני מבערים נפרדים. ככל שיש יותר מבערים, כך ניתן לאפשר בקרת טמפרטורה מדויקת יותר ויכולת לבשל כמה מנות בבת אחת. על כל הגרילים להיות גם עם מערכת יעילה לאיסוף שומנים (או אפר במקרה של גרילי פחם) כדי לשמור על מקור החום נקי מסתימות ולהפחית את שאריות המזון. המערכות הטובות ביותר מונעות התלקחויות ומאדות את מיצי הבשר לעשן, המוסיף טעם למזון.

רשתות: הרשתות הן שאמורות לצלות את הבשר, לא האש הישירה. רשתות איכותיות כבדות בדרך כלל ועשויות מחומר איכותי ששומר על החום. חפשו רשתות מברזל יצוק (עדיף מצופה אמייל פורצלן) או מנירוסטה. חומרים אלו עמידים יותר, שומרים על החום ומפזרים אותו בצורה אחידה.

מבנה הגריל: חשוב שהגריל יהיה מחומרים מתקדמים ואיכותיים, כמו יציקות אלומיניום, נירוסטה באיכות גבוהה, צביעות אמייל בחום גבוה וכדומה. חומרים איכותיים יהיו קלים יותר לניקיון ותחזוקה. תחזוקה וניקיון שוטפים ונכונים מונעים התלקחויות ושומרים על גריל איכותי לאורך שנים רבות. דרך מהירה לבחון את מבנה הגריל היא באמצעות ניעור פשוט. גריל באיכות טובה ירגיש מוצק ויציב כאשר תנערו אותו. גריל עשוי בצורה גרועה יתנועע בצורה לא אחידה ועלול להישמע רופף או דקיק. אם גריל לא יציב על רצפת המכירה, רוב הסיכויים שהוא יתפרק די מהר על המרפסת או בחצר שלכם.

זכרו, האוכל שלכם יהיה טוב כמו הגריל שלכם, אז ודאו שמציאה חד פעמית לא תהפוך לאכזבה ארוכת טווח!

>> לכל הכתבות בערוץ living 

במדור הקודם: מגב פלא ופח הודף ריחות

לחיי הכרזות: מהדורה של בירה מלכה והכרם עם האחים שמיר

בשנה שעברה היו אלו איוריו של אורי פינק וחבורת זבנג, והשנה לרגל יום העצמאות, הוציאה המבשלה הגלילית בירה מלכה וחברת הכרם, המתמחה בייצור בירות קראפט בשיטה מסורתית, מהדורה מוגבלת של מארזי בירה המוקדשת למעצבים הגרפיים האחים שמיר. ביום ההולדת ה-75 למדינה הודפסו על תוויות הבירה גרפיקות מוכרות של האחים שמיר (ותודה למרכז שנקר לחקר העיצוב בישראל, שמחזיקים באוסף), שפעלו בישראל מאמצע שנות ה-30 ועד תחילת שנות ה-90. המהדורה המוגבלת תוצע למכירה במהלך יום העצמאות ולמשך חודש בלבד.

האחים גבריאל ומקסים שמיר יצרו שלל עבודות שתיעדו תקופות רבות תהפוכות בישראל, ויצירתם התמקדה בשלושה תחומים: ביצירת סמלי הריבונות של המדינה, ככלי עזר בידי הממסד להגשמת יעדים לטווח קצר, ובפרסום מוצרי צריכה ועיצוב מסחרי.

את תוויות בירות המבשלה – מלכה אדמונית, מלכה בהירה, מלכה הינדי, מלכה חיטה ומלכה כהה – יעטרו מגוון כרזות של משרד העבודה והבינוי, חיל האוויר, לשכת הגיוס של ארץ ישראל ועוד. לחיי יצירה מקומית יצירתית ומקורית.

15 שקלים לבקבוק, 69 שקלים למארז של חמישה בקבוקים, להשיג ברשתות השיווק

צרכנות אפריל 23, האחים שמיר ובירה מלכה  (צילום:  באדיבות מרכז שנקר לחקר העיצוב בישראל)
כרזות של האחים שמיר | צילום: באדיבות מרכז שנקר לחקר העיצוב בישראל
צרכנות אפריל 23, האחים שמיר ובירה מלכה  (צילום:  באדיבות מרכז שנקר לחקר העיצוב בישראל)
צילום: באדיבות מרכז שנקר לחקר העיצוב בישראל
צרכנות אפריל 23, האחים שמיר ובירה מלכה  (צילום:  באדיבות מרכז שנקר לחקר העיצוב בישראל)
צילום: באדיבות מרכז שנקר לחקר העיצוב בישראל
צרכנות אפריל 23, מארז בירה מלכה  (צילום: באדיבות הכרם)
בירה מלכה וכרם במחווה לכרזות האחים שמיר | צילום: באדיבות הכרם
צרכנות אפריל 23, מלכה כהה  (צילום: באדיבות הכרם)
צילום: באדיבות הכרם

לבד על המרבד: שטיחים תוצרת כחול-לבן

לכבוד החג (עד 30.4) מציעה רשת שטיחי כרמל 50 אחוז הנחה על מגוון שטיחים נבחרים תוצרת הארץ. השטיחים בעיצוב מודרני ועדכני, מגיעים בשלל טקסטורות וצבעים שמתאימים לכל חדר בבית. והנה כמה דוגמאות נאות:

שטיח סוהו 183*133 בטקסטורה רכה ונעימה המעניקה לחלל חמימות ואלגנטיות, 765 במקום 1,519 שקל.

שטיח היילנד 9999*80 באריגה בשני גבהים, למראה תלת ממד, 1,032 במקום 2,063 שקל.

שטיח בטקסטורה רכה ונעימה בשילוב צורות שבטיות מסורתיות למראה עשיר ומרהיב, 622 במקום 1,244 שקל.

להשיג סניפי הרשת ובאתר

צרכנות אפריל 23, שטיח סוהו דגם 38159  מחיר מבצע 622 שח  (צילום: מנחם עוז)
שטיח דגם סוהו, 50 אחוז הנחה | צילום: מנחם עוז
צרכנות אפריל 23, שטיח סוהו דגם 38159  מחיר מבצע 622 שח  (צילום: מנחם עוז)
צילום: מנחם עוז
צרכנות אפריל 23, שטיח סוהו דגם 100100 מחיר מבצע 765  (צילום: מנחם עוז)
צילום: מנחם עוז
צרכנות אפריל 23, שטיח סוהו דגם 100100 מחיר מבצע 765  (צילום: מנחם עוז)
צילום: מנחם עוז

נפתחה עונת הרחצה: מארז חוף מענג

לכבוד יום העצמאות והקיץ הקרב בצעדי ענק, השיקו במותג הטקסטיל לביתtakanap  מארז חוף מושלם שכולל תיק חוף עשוי מבד מגבת המגיע במגוון צבעים, מגבת חוף מסוג פשטמל במגוון צבעים לבחירה ומטקות מעץ. ניפגש בחוף!

467 שקל, להשיג באתר ובסניפי הרשת

צרכנות אפריל 23, מארז יום עצמאות  (צילום:  יחצ TAKEANAP )
מארז יום העצמות, טייקאנאפ | צילום: יחצ TAKEANAP
צרכנות אפריל 23, מארז יום עצמאות  (צילום:  יחצ TAKEANAP )
צילום: יחצ TAKEANAP
צרכנות אפריל 23, מארז יום עצמאות  (צילום:  יחצ TAKEANAP )
שמיכת חוף מגבת ומטקות | צילום: יחצ TAKEANAP