בחודש שעבר עברנו דירה, בן הזוג, הכלבלב שלנו ואני. מצאנו דירה באותה שכונה אהובה בגבעתיים, לפי הגוגל מאפס כ-300 מטר מהדירה הקודמת, כך שזכינו לשמור על יתרונות השכונה ולהשתדרג מבחינת הדירה עצמה. אמנם מדובר במאות מטרים בלבד, אך הפרוצדורה של מעבר הדירה היתה מורכבת ומעייפת כמו כל מעבר דירה. ההכנות, האריזות, הבלגן, הקניות, אלפי המטלות שצריך לעשות לפני ואחרי.

באותו יום בדיוק גם הורי האהובים עברו דירה, מהדירה שבה גדלתי ברמת השרון לדירה שעיצבתי עבורם בהרצליה. ראיתי איך גם הם עוברים בדיוק את אותם קשיים במקביל אלינו, לכן מיד אחרי שארגנו את חדר העבודה שלנו, הדלקתי את המחשב והתחלתי לכתוב טיפים לקראת מעבר דירה, למען כל המעברים שיבואו. חלקם רלוונטיים בעיקר לדירות שכורות, כי אלו המעברים שאנחנו חווינו על בשרנו באופן אישי, אבל רובם נכונים גם למעבר בעקבות רכישה של דירה או בית. מקווה שהם יעזרו לכם לצלוח את מעבר הדירה הבא שלכם קצת יותר בקלות.

מיכל קסטן-קידר12 (צילום: אבי מורג)
לצלוח את מעבר הדירה בקלות. עיצוב: יעל עצמון-לוי ועדי טל-יוסף | צילום: אבי מורג

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לפני הכל

שדרגו את עצמכם: ודאו כי הדירה החדשה היא שדרוג מבחינתכם לעומת הדירה הקודמת, זה מה שעוזר לעבור את הקשיים של המעבר עצמו ולהחזיק מעמד תוך כדי. המעבר הנוכחי היה מעבר הדירה הרביעי שלנו כזוג, ושמנו לב שמפעם לפעם הלכנו והשתדרגנו מבחינת גודל הדירה, רמת התשתיות, האור והאוויר. הפעם אפילו הלכנו על דירה עם חנייה! אחרי שתעברו את הימים הקשים של המעבר, תוכלו להתרווח על הספה ולהגיד בקול רם שהכל היה שווה את זה.

פנינית שרת אזולאי, סלון (7) (צילום: איתי בנית)
ודאו כי הדירה החדשה היא שדרוג מבחינתכם. עיצוב פנינית שרת אזולאי | צילום: איתי בנית

למה לשים לב כשהולכים לראות דירה

כנראה שמי שרכש או נמצא בתהליך של רכישת דירה יודע את הדברים האלו, אבל בשוק השכירות לא תמיד יודעים להסתכל על הדברים הנכונים בעת חיפוש הדירה.

1. כמה אור יש בה? כמה חלונות, מה גודלם ולאיזה כיוונים הם פונים? אלו משפיעים ישירות גם על מידת האוורור בדירה.
2. האם היא חשופה לרעש מהרחוב? האם קרובה לבתי ספר, לרחובות ראשיים?
3. האם ידידותית לבעלי חיים? מעבר לבעל הדירה שצריך לדעת אם יש הולך על ארבע בהרכב המשפחתי, האם יש גינת כלבים במרחק הליכה?
4. שימו לב למיקום השקעים, בדירות ישנות בדרך כלל אין מספיק וזה יכול מאוד להשפיע על סידור החדר אחר כך.
5. מה מבנה הדירה? שימו לב לחלוקה שלה, לגודל החדרים, למיקום שלהם אחד ביחס לשני ולמעברים בין החללים. האם אלו מתאימים לצרכים שלכם?

אפרת מידן, מבט מהכניסה (צילום: אורן בירן)
האם מבנה הדירה מתאים לצרכים שלכם. עיצוב אפרת מידן | צילום: אורן בירן

עשו רשימה של הדברים שחשובים לכם: כדי למקד את החיפוש שלכם וגם על מנת לבחור את הדירה הנכונה ביותר עבורכם מתוך כמה אופציות, כדאי להחליט מראש על מה אתם לא מתפשרים בשום אופן ומה רצוי אך לא חובה. במקרה שלנו החלטנו שאנחנו לא מתפשרים על חניה, במקביל מאוד רצינו להישאר באותה שכונה אך זה לא היה סעיף מחייב.

התייעצו עם בעל מקצוע בלתי משוחד: את הורי ליוויתי תוך כדי תהליך החיפוש כדי לתת להם חוות דעת על היתרונות והחסרונות של הדירות הפוטנציאליות. ההחלטה לוותר על דירה אחת כדי לחכות לדבר הנכון הוכיחה בפועל כי אין שלב מוקדם מדי לקחת מעצב פנים או אדריכל, בטוחה שגם הם יעידו על כך.

לקראת המעבר

בקרו שוב בדירה: אני יודעת ששוק השכירות במחוזותינו לא מאפשר לשוכרים להתלבט יותר מדי. צריך לקבל החלטה מהירה ולעתים כל הדירות שראיתם יתמזגו בזיכרון שלכם לחלל אחד לא ברור. לכן, אחרי שאתם סוגרים עם בעל הבית, עשו סיבוב נוסף בדירה. צלמו לעצמכם פינות חשובות, תמדדו אזורים קריטיים ותחשבו פחות או יותר מה ילך לאן ומה עליכם לרכוש.

סוגיית הארגזים: אנחנו רכשנו מבעוד מועד ארגזים כי לא היה לנו סבלנות או זמן להתחיל לחפש ארגזים משומשים. במעבר הנוכחי רכשנו 40 ארגזים, מתוכם 20 גדולים יחסית עבור בגדים וחפצים שאינם שבירים ו-20 נוספים עבור כלי מטבח, כלי נוי, ספרים וכולי. זה הספיק לנו בדיוק עבור החפצים שלנו, כדי לתת לכם קנה מידה לכמות הארגזים שתצטרכו - אנחנו זוג + כלב בדירת שלושה חדרים מאובזרת יחסית.

ארגז הרגע האחרון (צילום: Shutterstock)
אף פעם אין מספיק מהם | צילום: Shutterstock

>> שירותי אריזה: עשינו את זה וחזרנו כדי לספר

עשו רשימת מלאי: מניסיון העבר ידענו כי המובילים רוצים לדעת כמה ארגזים יהיו, בנוסף צריך לציין מכשירי חשמל גדולים ומשמעותיים ורהיטים שממשיכים איתכם הלאה. שימו לב גם לרהיטים שיש לפנותם מהדירה הנוכחית או מהדירה שאליה אתם עוברים.

הדברה: אחרי ניסיון טוב בעבר, החלטנו גם הפעם לעשות הדברה לפני שנכנסנו לדירה. מדובר בהשקעה קטנה יחסית, ולאור העובדה שאינכם מכירים את הבניין ואת סביבתו, עדיף להשקיע ולא להצטער אחר כך. הביאו בחשבון שאם יש לכם בעלי חיים או ילדים, צריך להוציא אותם מהבית, לכן עדיף לעשות זאת לפני המעבר.

ניקיונות וצבע: חשוב מאוד לעשות ניקיון יסודי בדירה לפני שאתם עוברים, כי יהיו אזורים שלאחר מכן לא תצליחו להגיע אליהם. גם את הצביעה כדאי להשלים לפני שהרהיטים שלכם תופסים את מקומם, אם לא תעשו זאת כנראה שזה כבר לא יקרה, וחבל.

סיון ליבנה חכים, שינה  (צילום: גדעון לוין)
תדאגו לצבוע את הדירה לפני המעבר. עיצוב סיון ליבנה חכים | צילום: גדעון לוין

מיינו את החפצים שלכם: אל תהססו לזרוק או להעביר הלאה דברים שלא השתמשתם בהם בשנה האחרונה, זו הזדמנות טובה לעשות סדר ולמיין. במקרה שלנו לא הספקנו למיין הכל מבעוד מועד, אך הקפדנו לא להכניס שום דבר לארונות בדירה החדשה לפני שהחלטנו אם אנחנו צריכים אותו או לא.

>> עוד 20 טיפים למעבר דירה

היום הגדול

המובילים: אנחנו עבדנו עם אותה חברת הובלות כבר בפעם השלישית, אז ידענו שאנחנו יכולים לסמוך עליהם. כשמגיעים לדירה החדשה צריך לדעת פחות או יותר מה הולך לאן כדי לכוון אותם איפה להניח את הדברים, כדי שאתם לא תצטרכו לעשות סחיבות מיותרות אחר כך.

אחרי שפורקים את הארגזים: אני יודעת שיש אנשים שאוהבים להיערך עם כל האביזרים מראש, אבל מבחינתי חלק מהכיף אחרי המעבר זה להשאיר קצוות פתוחים. לפרוק את כל הארגזים, למצוא מקום לכל דבר ואז לגלות את הפינות הקטנות שדורשות תשומת לב וללכת להשלים את מה שצריך, למשל מסגרות לתמונות, עציצים, אביזרים למטבח ועוד.

הטיפ הכי חשוב בעיני: אל תצפו לסיים לסדר את הכל ביום אחד! תהיו סבלניים - הביאו בחשבון שמעבר דירה זה תהליך שמתחיל לפני שהמובילים דופקים בדלת וממשיך הרבה אחריו. אי אפשר להספיק הכל ביום אחד וכנראה שתחיו על ארגזים בערך שבוע. לכן אין צורך להתיש את עצמכם, עשו הכל בקצב שלכם וזכרו שזה יהיה שווה את הכל! בהצלחה!

ליאת פוסט, ג, ספה (16) (צילום: טל ניסים)
למצוא את הפינות הקטנות שדורשות תשומת לב. עיצוב ליאת פוסט, סטיילינג עופרי פז | צילום: טל ניסים

במדור הקודם: אקססוריז לחדר האמבטיה
את הכתבה הכינה עופרי פז, מעצבת ובעלת הבלוג Oh so Free 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק