הפטרוזיליה אולי שימושית יותר, הכוסברה מעוררת יותר אמוציות והנענע היא מלכת החליטות, אבל במטבח שלנו האזוב מככב. הוא מוכר יותר בשם זעתר – וזה בעצם שמה של תערובת התבלינים המפורסמת, אבל גם לבדו הוא משדרג סלטים, לחמים, תבשילים ומשקאות. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

מכיוון שמדובר בצמח כל כך רב תכליתי שמחנו לגלות שלא צריך לקנות אלא אפשר להפוך בקלות ענפי זעתר לשתילים. על פי הסרטון, כל מה שצריך הוא להוריד את העלים התחתונים מענף זעתר, להכניס את הענף לעציץ קטן עם אדמה וחור בקרקעיתו ולהשקות בהרבה מים. הגולש מוחמד, ששיתף את הסרטון בטוויטר, מסביר שאפשר לוותר על כיסוי הבקבוק (שמיועד לארצות קרות יותר). כשהצמח גדל יש להעביר אותו לעציץ גדול יותר.

זעתר (צילום: accidental photographer, Shutterstock)
צילום: accidental photographer, Shutterstock

ואיך להעביר בקלות צמחים לעציץ גדול ביותר? הנה טיפ מהטיקטוק: שימו את העציץ הקטן (שבו נמצא הצמח) במרכז העציץ המיועד, מלאו את הרווח באדמה, הוציאו את העציץ הקטן ויישאר מקום מדויק לצמח. הוציאו את הצמח מהעציץ הקטן, שחררו בעדינות את השורשים ושתלו אותו בעציץ הגדול. אם צריך הוסיפו אדמה, והשקו.

@thethriftedcape Repotting Hack #garden#planthacks#foryou#plantmom#gardenhacks#lifehack#plants ♬ Just a Cloud Away - Pharrell Williams