בזיליקום הוא התבלין האהוב עלינו. מוסיף המון לסלטים, תבשילים ופסטות. תמיד מביא איתו משב איטקלי מרענן. ולא רק שהבזיליקום משפר את טעם המזון, הוא גם עשיר בנוגדי חמצון וכן בוויטמין K.

ובכן, טיקטוק קצרצר שהפך ויראלי מראה כיצד לחזק את צמח הבזיליקום ולעזור לו להפוך לשיח. תשע שניות בסך הכול, אבל לפעמים לא צריך יותר מזה. "הלוואי וידעתי את זה לפני שנה", כתב המשתמש @thatgirlsgarden שהעלה את הסרטון. אנחנו אומרים, אף פעם לא מאוחר מדי.  

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הטיפ שישדרג את קופסאות התבלינים במטבח

>> סיימתם להכין ביצים? אל תזרקו את הקליפות לפח

הטיפ הוא "לצבוט" את ארבעת העלים העליונים, היכן שהפרח מתחיל להיווצר, ולקטוף אותם. זה מונע מהצמח לייצר פרחים ומאפשר לו למקד את האנרגיה שלו בגידול עלים נוספים. על פי הסרטון, הוא גם "אומר לצמח להתחיל לגדול עבות יותר". כאשר עלי הבזיליקום עבים יותר, המשמעות היא יותר בזיליקום – לא רק קישוט על הפסטה, אפשר אפילו להכין ממנו תה.

@thatgirlsgarden Redirect your basil plant’s energy into producing more foliage by “pinching” the top 2 sets of leaves!   Pinching basil is a simple yet effective technique that can help your plant grow bushier and more sets of leaves!   All you need to do is removr the top few sets of leaves! This stimulates the plant to produce new growth from the lower sets of leaves. This encourages the basil to grow more branches, which means more leaves and more opportunities to harvest fresh, flavorful basil! #growingbasil #containergarden #herbs #apartmentgardener #zone9bgardening #gardentok #gardeninghacks #gardeningforbeginners #pinchingbasil ♬ BOYs a LIAR PT2 NEVER DULL REMIX - Never Dull

הסרטון קיבל תגובות רבות. לא רק מבדחות כמו "זה גם מראה לצמח מי הבוס", אלא גם טיפים כמו  "אם יש לכם יותר מצמח בזיליקום אחד, תנו לאחד מהם לפרוח, ואז קחו את הזרעים מהפרחים ושמרו אותם לשנה הבאה". גולש אחר העיר כי זהו טיפ שטוב לכל תבלין לצמיחת עלים פרודוקטיבית יותר. אז תמשיכו לצבוט.

ואם אנחנו כבר בתבלינים אהובים, אנחנו כאן כדי להזכיר שגם זעתר קל ונחמד לגדל, ואפילו לא צריך לקנות אותו – אפשר בקלות להפוך ענפי זעתר לשתילים, על ידי הורדת העלים התחתונים מהענף והכנסתו לעציץ.

צמחי תבלין באופן כללי משמחים כל בית וכל תבשיל. אפשר לשתול אותם לכל אורך השנה אבל יש כאלה שגדלים בעונות מסוימות. בקיץ כדאי ללכת על בזיליקום, נענע, מרווה, לאויזה ,טימין, טרגון ואורגנו. בסתיו לכו על כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, עירית, אורוגלה, גרגר הנחלים ובצל ירוק. הנה מדריך לשימושכם, לגידול בחצר או במרפסת.