הרבה שנים חשבו לנה פיבניק ובעלה נרי אלבז לחזור לקיבוץ יראון בגליל העליון שבו גדלה פיבניק ושם מתגוררים הוריה, ובמהלך הקורונה החליטו סופית – זהו, עוברים. הם גרו אז ביפו, ובסגר של ספטמבר 2020 עברו זמנית עם שתי בנותיהם לקיבוץ. כשראו כמה השהות שם עושה להם טוב, הבינו ששהם הם רוצים לגדל את הילדות, בנות 4 ושנה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> ירושלים: אחרי 8 שנים הזוג עשה מהפך מקסים במטבח

>> מכניסים סירים חמים למקרר? כדאי שתקראו את זה

ביראון, קיבוץ שיתופי, הם שכרו דירה ששימשה כיחידת אירוח לדיירי אחת השכונות בקיבוץ. הדירה הייתה מוזנחת, עם רצפה שבורה, אבל פיבניק ראתה בכך הזדמנות: "שמחתי שאוכל לעשות בה כרצוני והיה לי ויז'ן. זה הפלוס של הדירות האלה שלא משקיעים בהן - נותנים לך יד חופשית ותעשי מה שאת רוצה", היא אומרת.

שיפוץ מטבח בקיבוץ - 3 (צילום: לנה פיבניק)
המטבח לפני השיפוץ | צילום: לנה פיבניק
שיפוץ מטבח בקיבוץ, ג - 1 (צילום: לנה פיבניק)
לנה פיבניק | צילום: לנה פיבניק

הקיבוץ דאג להחלפת הריצוף, לפירוק קיר גבס לבקשתם ולהחלפת רשתות, ובני הזוג עשו את השאר. הם צבעו את הדירה והחליפו את כל המנורות, שהיו לדברי פיבניק "מנורות של חדרי חקירות על חוט מתנדנד ואור לבן דהוי מפלורסנט במטבח". הם חילקו מחדש את החלל ונעזרו בנישות קיימות להגדרת חדר ארונות, חדר משחקים ופינת עבודה.

את המהפך המרכזי הם עשו במטבח, שנמצא בכניסה לבית. פיבניק, שמגדירה את עצמה כיצירתית ובעלת ידיים טובות, קיבלה השראה מהפינטרסט וחיפשה חלופות בתקציב נמוך כדי לא להוציא יותר מדי כסף על בית שאינו שלה. "חשוב להבין מה אוהבים ולקבל ויז'ן ברור מה רוצים", היא אומרת. "ידעתי שאני רוצה מטבח כפרי עם טפט לבנים, ובלי להגדיר את זה מראש הייתי הולכת לאיבוד בגלל ההיצע הגדול".

היא ניקתה את המטבח היטב עם סבון כלים וספוג, ובלי לפרק את הדלתות צבעה אותו בשתי שכבות של צבע גיר כחול-אפור. "לא פירקתי את הדלתות כי די התעצלתי, והשארתי אותן לבנות מבפנים, והשתמשתי במברשת ולא ברולר, כי אהבתי את הטקסטורה שנוצרת, של פסים עדינים כמו מרקם של עץ", היא מסבירה. אחרי כך מרחה שתי שכבות של לכה.

שיפוץ מטבח בקיבוץ - 2 (צילום: לנה פיבניק)
המטבח במהלך העבודה | צילום: לנה פיבניק
שיפוץ מטבח בקיבוץ, ג - 5 (צילום: לנה פיבניק)
הארונות נצבעו בצבע אפור-כחול | צילום: לנה פיבניק

בני הזווג החליפו את הידיות והברז, ופיבניק הדביקה על אריחי הקיר טפט בדוגמת אריחי סבוויי שקנתה בעלי אקספרס. לפני ההדבקה היא ניקתה היטב את האריחים המקוריים, והשתמשה במספריים, סכין יפנית ומטר כדי להדביק במדויק. "היה מאתגר לעבוד אנכית מעל השיש, והקפדתי מאוד על חיתוך הגיליונות כדי שיתאימו זה לזה ויהיו ישרים. ההדבקה עצמה הייתה פשוטה, בלי צורך להוציא בועות", היא אומרת. 

על משטח העבודה והמדפים היא סידרה דברים שהביאו מדירתם הקודמת. "בדרך כלל אני בעד להסתיר הכל כדי שלא יצבור אבק, אבל לא היה לי מקום ולכן שמתי חלק בחוץ, למשל את התבלינים", היא מסבירה. סך הכל עלה שדרוג המטבח כ-1,115 שקל, ופיבניק מסכמת: "נהניתי לראות אך המטבח מקבל צורה עם כל תוספת קטנה. כל שינוי שעשינו גרם לו להיראות אחרת".

שיפוץ מטבח בקיבוץ, ג - 4 (צילום: לנה פיבניק)
הדבקת הטפט על האריחים | צילום: לנה פיבניק
שיפוץ מטבח בקיבוץ - 11 (צילום: לנה פיבניק)
הקיר מכוסה בטפט | צילום: לנה פיבניק
שיפוץ מטבח בקיבוץ, ג - 6 (צילום: לנה פיבניק)
צילום: לנה פיבניק
שיפוץ מטבח בקיבוץ, ג - 11 (צילום: לנה פיבניק)
צילום: לנה פיבניק
_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

רשימת מכולת

צבע - 200 שקל

ידיות לארונות מחנות פרזול בצפון: 100 שקל

טפט אריחים (4 חבילות של 40 גיליונות) - 400 שקל, עלי אקספרס

ברז - 65 שקל, עלי אקספרס

4 ידיות למגירות - 50 שקל, איקאה

מנורה - 170 שקל, מחסני תאורה

מדף - כ-100 שקל, איקאה

2 מתלים למדף - 30 שקל, איקאה