כשגבריאלה ילוז, תושבת טבריה, נתקלה בהודעה על מסירת ארון עץ חום, ישן אך במצב טוב, היא זיהתה שמדובר בפריט עם "איכות של פעם". היא שילמה 600 שקל על הובלת הארון לביתה והרכבתו, ובהמשך שדרגה אותו והפכה אותו לארון "שילווה אותנו עוד שנים רבות".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> פתרון פשוט וגאוני לבעיה הכי מציקה של נייר הכסף

>> הנוף משגע - והוא לא החלק הכי יפה במלון בטבריה

"זה ארון עם גוף עשוי עץ סנדוויץ' ודלתות מעץ מלא עם מסגרות. החלטתי לעשות לו מהפך ואני עפה על התוצאה", היא מספרת. את הגוון המקסים בחרה בתה רבקה, בת 13 וחצי. "התלבטתי בין משהו כמו 25 גוונים ואחרי התייעצות עם רבקה, צמצמנו את האפשרויות. בסוף היא ממש התעקשה על הגוון הזה. כמה שהיא צדקה".

ארון גבריאלה, ג (צילום: גבריאלה ילוז)
הארון לפני הצביעה | צילום: גבריאלה ילוז
ארון גבריאלה (צילום: גבריאלה ילוז)
זיהתה את הפוטנציאל. גבריאלה ילוז | צילום: גבריאלה ילוז
ארון גבריאלה, ג (צילום: גבריאלה ילוז)
את הצבע המקסים בחרה בתה של גבריאלה | צילום: גבריאלה ילוז
ארון גבריאלה, ג (צילום: גבריאלה ילוז)
ארון "שילווה אותנו עוד שנים רבות" | צילום: גבריאלה ילוז
ארון גבריאלה, ג (צילום: גבריאלה ילוז)
צילום: גבריאלה ילוז

ארון גבריאלה, ג (צילום: גבריאלה ילוז)
שמרה על הידיות המקוריות | צילום: גבריאלה ילוז

ילוז פירקה את הדלתות והסירה את הידיות, שייפה אותן קלות במלטשת מספר 240 ("במטרה לפצוע קצת את העץ למען צביעה איכותית", היא מסבירה), וניגבה במטלית לחה. בהמשך היא צבעה את הארון בצבע איכותי, שאינו דורש פריימר ולכה. לאחר שהצבע התייבש, היא שייפה קלות, וצבעה בשכבה נוספת. לאחר הייבוש היא חיברה מחדש את הידיות המקוריות.

עלות הצבע היא 300 שקל ל-2 ליטרים, מתוכם השתמשה ילוז בכמחצית הכמות, והיא רכשה גם נייר לטש, מברשת סינתטית ורולר שעלותם ביחד כ-40 שקל. כל התהליך נמשך שלושה ימים, כשמונה שעות עבודה כל יום. כשהפרויקט הסתיים ילוז פרסמה פוסט בקבוצת הפייסבוק "לפני ואחרי! מייקאובר לרהיטים וחדרים הקבוצה הרשמית!", וגרפה יותר מ-2,000 לייקים וכ-600 תגובות נלהבות.