יציאה לשיפוץ היא החלטה גדולה בעלת המון משמעויות. אבל מלבד הכרעות חשובות בנוגע לקו העיצובי, שבירת קירות, הגדלת ויצירת חללים וכן הלאה, יש להתייחס בעת שיפוץ גם לתשתית החשובה ביותר בבית – מערכת החשמל.

למעשה, כשיוצאים לשיפוץ חשוב לבחון האם מערכת החשמל הביתית מותאמת לצרכים המודרניים ולצרכי השימוש של הדיירים. הילדים רוצים מזגן בחדר בזמן שאתם בדיוק מפעילים מכונת כביסה? המדיח והמייבש עובדים ביחד וזה מלחיץ אתכם? אל תחכו שהחשמל יקפוץ ונצלו את השיפוץ כדי לבדוק את תשתית החשמל, מא' ועד ת'.

במילים אחרות, אתם צריכים לבחון את מערכת החשמל הביתית שלכם כדי לוודא שכל מכשירי החשמל המתקדמים שקניתם במיטב כספכם אכן יכולים לפעול יחד בסינרגיה. אם תעשו את זה עכשיו, תוכלו ליהנות מחשמל רציף ואיכותי מיד לאחר השיפוץ.

מערכת החשמל אינה מתאימה לצרכים שלכם? כך תוכלו לשדרג אותה

ואכן, אם מערכת החשמל כבר לא מתאימה לצרכים שלכם ושל משפחתכם - כדאי לעדכן אותה בהתאם. לצורך שדרוג מערכת החשמל הביתית עומדות לרשותכם שתי אפשרויות מרכזיות: הזמנת חיבורי חשמל חדשים, כלומר חיבור מבנה לרשת החשמל, או הגדלת חיבורים קיימים. הגדלת חיבור היא למעשה הגדלת הספק החשמל. ניתן להגדיל את החיבור הקיים ל-40 אמפר או להתקין חיבור תלת-פאזי.

שקעי חשמל (צילום: Lipskiy, shutterstock)
באמצעות חיבורי חשמל חדשים או הגדלת חיבורים קיימים תוכלו לשדרג את צריכת החשמל שלכם | צילום: Lipskiy, shutterstock

ויש גם בונוס בטיחותי: "מערכת חשמל שעובדת כראוי מאפשרת חיים נוחים ובטוחים בבית החדש, ולכן חשוב מאוד לבחון את עבודתה", אומר משה שי, חשמלאי ראשי.

"כך למשל, במידה ובביתכם קיים ציוד חשמלי שאינו עובד כראוי, חוטים רופפים או לוח חשמל שנראה רעוע, יש לטפל בכך בהקדם על ידי חשמלאי מוסמך. כמו כן, את לוח החשמל הראשי כדאי לבדוק היטב אחת לחצי שנה פחות או יותר או בזמן השיפוץ עצמו", מוסיף שי.

התאמות קטנות, יתרונות גדולים

שיפוץ גם מאפשר לכם לארגן בידוד טרמי טוב יותר לבית אשר יחסוך לכם כסף על חשמל גם בחורף וגם בקיץ. כך למשל שימוש באמצעי הצללה יכול למנוע חדירת שמש ישירה לחלל הפנים.

חוץ מזה, יש עוד כמה התאמות קטנות שיעזרו להתאים את רשת החשמל הביתית לצרכים שלכם: החל מתכנון מוקדם של פריסת השקעים לפי כמות מכשירי החשמל (לא עוד מפצלים מוגזמים וכבלים מאריכים באמצע הסלון!), דרך התייעצות עם חשמלאי מורשה לגבי הזזת נקודות חשמל לפני שמתחילים לקדוח בקירות ועד כיסוי מפסקים ובדיקת מערכת ההארקה.

מהי בדיקת מתקן חשמל ולמה חשוב לבצע אותה לאחר השיפוץ?

לצד ההתאמות הללו, וכנדרש בתקנות החשמל, חשוב לבצע עם גמר השיפוץ בדיקה נוספת שנקראת – בדיקת מתקן חשמל. זה נשמע מסובך, אולם בסך הכול מדובר על בדיקה של מערכת החשמל הביתית שמתבצעת באמצעות חשמלאי בודק מוסמך.

חשמלאי  (צילום: DUO Studio, shutterstock)
עבודת חשמלאי בעת שיפוץ | צילום: DUO Studio, shutterstock

הבדיקה מתמקדת בהתאמת מערכת החשמל שלכם לנדרש בחוק, בתקנות ובדרישות המעודכנות. עבורכם, כצרכנים פרטיים, היתרון העיקרי הוא שכך מוודאים את בטיחות מערכת החשמל הקיימת. במקביל, הבדיקה עוזרת לשמור על אמינות ואיכות אספקת החשמל למתקן ולמשתמשים אחרים שניזונים מאותה רשת חשמל (למשל בשיפוץ דירה בבניין משותף או בבית דו-משפחתי).

כמו כן, בעת שינוי בחיבור החשמל למתקן (כגון הגדלת חיבור והעתקת מיקום החיבור), נדרשת בדיקה של המתקן על-ידי בודק מטעם חברת החשמל. הבדיקה תתבצע לאחר גמר עבודות רשת, בסיום עבודות התשתית ולאחר סיום עבודות החיבור לבית על ידי מחלקת ביצוע חיבורים לבתים של חברת החשמל. לא רק משפצים אלא בונים בית חדש? בחיבור מבנה חדש לרשת החשמל, בדיקת המתקן ואישורו היא תנאי להתקנת מונה. כן נו, זה שעליו אתם מסתכלים כדי לדעת כמה חשמל צרכתם.

קראתם ואתם חושבים שאתם צריכים לשדרג את מערכת החשמל הביתית שלכם? מהיום ניתן לעשות זאת און ליין באמצעות מערכת ההזמנות הדיגיטלית החדשה של חברת החשמל. להזמנה לחצו כאן>