אם החלטתם לצאת לשיפוץ, כדאי שתדעו שלכל שיפוץ יש צדדים חיוביים ושליליים. מצד אחד, השיפוץ, מטבעו, בדרך כלל משדרג את איכות החיים ואף בטווח הרחוק עתיד להקפיץ את ערך הנכס. מצד שני, כל שיפוץ בית או דירה דורש סבלנות, זמן ומשאבים.

אז מה עושים? מנצלים את הידע של אנשי המקצוע הקיימים בשוק ומשתמשים בהם כמה שיותר מוקדם, כדי להבטיח שהתהליך יבוצע על הצד הטוב ביותר. הנה 5 אנשי מקצוע שיוכלו לעזור לכם בכל הקשור לשיפוץ הבית החדש או המחודש שלכם:

קבלן

קבלן שמתמחה בסוג השיפוצים שאתם רוצים לבצע בדירה הוא בעל מקצוע קריטי. ולכן, אם אתם עומדים לבצע בבית עבודות מגוונות, חשוב לוודא שהקבלן עובד בעצמו עם בעלי מקצוע נוספים – כדי לרכז את ההתנהלות מול גורם אחד.

אחרי שתמצאו קבלן מומלץ ותסגרו מולו לוח זמנים, רצוי לבקש כתב כמויות שבו מפורטות העבודות כולל מחירים. אמנם כתב הכמויות לא מחליף את החוזה, אבל הוא יעזור לכם (ולמנהל הבנק) לדעת לקראת מה אתם הולכים.

אדריכל

התייעצות עם אדריכל נחשבת פריבילגיה, אבל זו טעות: כל שיפוץ דירה או בית שמצריך שינוי במבנה דורש תכנון אדריכלי. התייעצות עם אדריכל יכולה לעזור לכם גם מול הרשויות, שזה אלמנט לא פחות חשוב.

תכנון אדריכלי כולל בדיקה של המבנה הקיים והחדש, תיאור השינויים המבוקשים ובדיקת היתכנות בנייה כולל השגת האישורים הרלוונטיים. בנוסף, האדריכל אחראי על תכנית השיפוץ ועל ההדמיות.

אדריכל שרטוט (צילום: Chaosamran_Studio, shutterstock)
כל שיפוץ דירה או בית שמצריך שינוי במבנה דורש תכנון אדריכלי | צילום: Chaosamran_Studio, shutterstock

שירותי האדריכל מתומחרים לפי 200-400 ש"ח לשעה או לפי 3-7 אחוזים מהפרויקט. מה שאומר שבשיפוץ בהיקף של כ-500 אלף ₪ לצורך העניין, עלות האדריכל תהיה 20-40 אלף ש"ח.

מעצב פנים

אומרים שמה שזול עולה ביוקר ואין איש מקצוע שמוכיח את זה טוב יותר ממעצב הפנים. מלבד בחירת סגנון העיצוב, רצוי להתייעץ עם מעצבי פנים כדי לתכנן את החלל, לקנות רהיטים ולוודא שילוב בין פונקציונאליות ואסתטיקה.

החדשות הטובות הן שהתייעצות עם מעצבי פנים יכולה להיות חד פעמית. אם התקציב מוגבל, אפשר למשל להתייעץ עם מעצבי פנים רק פעם אחת כדי לבחור סגנון כללי – אבל אז לקחת את המושכות לידיים ולקבל את כל שאר ההחלטות לגמרי לבד.

אינסטלטור

ברור מאליו למה צריך להתייעץ עם אינסטלטור כשמחליטים לשפץ את האמבטיה או השירותים, אבל מעורבותו נדרשת גם אם לכאורה משפצים חדרים שאין בהם צנרת מים - כמו סלון, מרפסת או חדרי שינה.

אינסטלטור אמור למלא שני תפקידים בעת ובעונה אחת: קודם כל, תפקידו לוודא שהצנרת הקיימת לא נפגעת במהלך השיפוץ. שנית, עליו להתאים את התשתית לצרכים המעודכנים שלכם ובמידת הצורך לפתוח סתימות, לתקן נזילות ולבצע איטום.

ולכן, מעורבות של אינסטלטור היא חיונית לשיפוץ מוצלח ומינימום נזקי מים בעתיד. מעבר לכך, זול יותר לפרק עכשיו את הקיר כדי לאתר רטיבות ובעיות צנרת, מאשר לעשות את זה אחרי שהשיפוץ ייגמר.

חשמלאי

שיפוץ מתבצע בממוצע כל 8 שנים והעלות שלו היא בדרך כלל סביב 350 אלף ש"ח. למעשה, רוב האנשים משקיעים סכומי עתק על שיפוץ, תכנון, עיצוב וריהוט – אבל לא מתייחסים מספיק או בכלל למערכת החשמל – וזו טעות מרה.

חשמלאי (צילום: Virrage Images, shutterstock)
חשוב לבדוק את מערכת החשמל הביתית על ידי חשמלאי מורשה כדי לבחון האם היא מתאימה לצרכים | צילום: Virrage Images, shutterstock

חשוב לבדוק את מערכת החשמל הביתית על ידי חשמלאי מורשה כדי לבחון האם היא מתאימה לצריכת החשמל המודרנית בכלל ולצריכת החשמל האישית שלכם בפרט. זו למעשה הדרך היחידה ליהנות מאספקת חשמל רציפה בבית החדש או המחודש שלכם מבלי לדאוג לעומס או קריסה.

התייעצתם עם חשמלאי מורשה וגיליתם שאכן יש צורך בשדרוג מערכת החשמל הביתית? וודאי תשמחו לדעת כי כיום ניתן להגדיל חיבורי חשמל קיימים או להזמין חיבורים חדשים בקלות ובמהירות, הודות למערכת ההזמנות הדיגיטלית החדשה של חברת החשמל. להזמנה לחצו כאן>