בין שעות העבודה, מחויבויות משפחתיות, קצת עיסוקים מהנים והרבה יותר מדי שעות ברשתות החברתיות – קשה לפנות זמן ולנקות את הבית מדי יום. אבל קסי סטיבנס, בעלת עסק לשירותי ניקיון ואם לארבעה מאוסטרליה, טוענת שיש 5 משימות שחייבים לבצע כל יום – "וזה לא נתון למשא ומתן".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מזכרת בתיה: משפחה אחת, 2 וילות ו-3 מטבחים

>> זו הסיבה שאתם צריכים להכניס נייר כסף למייבש הכביסה

בסרטון שסטיבנס פרסמה בטיקטוק, וצבר כבר יותר מ-930 אלף צפיות, היא אומרת שכל יום צריך לסדר את המיטות, לנקות את הרצפה בחלקי הבית שיש בהם הרבה תנועה, לאסוף בגדים שזרוקים על הרצפה, לשטוף כלים ולנקות את הדלפקים במטבח אחרי כל ארוחה.

@thebigcleanco

What would you add to that?

♬ original sound - The Big Clean Co

לסרטון יש מאות תגובות, ולא כולם מסכימים עם סטיבנס. "כמעט אף אחד לא עושה את זה כל יום. טוב שזה עובד בשבילך, אבל זה לא הסטנדרט עבור רוב האנשים", נכתב באחת התגובות, אבל בתגובה לכך נכתב: "יש לי שלושה ילדים מתחת לגיל שלוש ומשרה חלקית ואני עושה את המשימות האלה כל יום".

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

האם צריך לסדר את המיטה כל בוקר?

מבין כל המשימות, נראה שסידור המיטה שנוי במחלוקת במיוחד – ולא רק בתגובות לסרטון. יש מומחים המדגישים שמילוי המטלות הקטנות בתחילת היום ובסופו משפיע לא רק על המראה של הבית, אלא גם על מצב הרוח, ורבים ציטטו את ויליאם מקרייוון, אדמירל בצי האמריקאי, שאמר: "כשאתם מסדרים את המיטה כל בוקר, אתם מסיימים בהצלחה את המשימה הראשונה של היום. זה יגרום לכם לתחושת גאווה, ויעודד אתכם לבצע משימה נוספת, ועוד אחת, ועוד אחת. עד סוף היום המשימה האחת שהושלמה תהפוך להרבה משימות שהושלמו".

בני זוג מסדרים מיטה (צילום: Dusan Petkovic, Shutterstock)
צילום: Dusan Petkovic, Shutterstock

לעומת זאת, מומחית הניקיון גברת די שעדיף להמתין ולתת למצעים "לנשום" ומדגישה שחשוב לאוורר את המיטה והמצעים לאחר הלילה. "נראה שאנשים רבים קמים ומיד מסדרים את המיטה. זה משהו שאתם צריכים להפסיק", כתבה בפוסט באינסטגרם. "במהלך הלילה אנחנו לא רק מזיעים אלא גם משירים תאי עור, וזה מגנט לקרדית האבק ולפשפשים. הם אוהבים אזורים לחים וטחובים". לא מאמינים? סטודנט לביו רפואה מדנמרק תיעד את בעלי החיים שאסף במיטתו.  

"יש אנשים שמאווררים את המיטה שלהם רק בקיץ וחושבים שאין צורך לעשות זאת בחורף בגלל הקור, אבל זה לא נכון... אם אתם מסדרים את המיטה שלכם דבר ראשון בבוקר, אתם לוכדים את האוויר הלח ועוזרים לקרדית האבק ולפשפשים להתרבות", הוסיפה גברת די.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mrs D's Cleaning Reviews (@mrs.ds.cleaning.reviews)

גברת די ממליצה לתת למיטה להתאוורר לפחות שעה לפני שמסדרים אותה. לדבריה, עדיף להשאיר את המיטה לא מסודרת ולתת לה להתאוורר במהלך היום, ולא לסדר אותה מהר מדי. היא גם ממליצה לכבס את המצעים מדי שבוע, לשאוב אבק מהמזרן פעם בחודש, וכל חצי שנה לכבס את הכריות וכיסוי המיטה.

אנשי רפואה ומדענים מסכימים עם העצות האלה. ד"ר ג'ושוע זייכנר, מנהל מחלקת המחקר בתחום רפואת העור בבית החולים מאונט סיני בניו יורק, מסביר שאנחנו משילים כ-500 מיליון תאי עור ביום וחלק מהם – בתוספת לחות, קשקשים, אבק, פטריות ועובש - נשארים במיטה שלנו. בנוסף, על המצעים מצטברים גם שומנים, זיעה ואיפור. "כשלא מכבסים את המצעים נמצאים במגע מתמיד עם כל זה במשך לא מעט שעות מדי לילה", אומר ד"ר זייכנר. "זה עלול להוביל למגוון של בעיות, מגירויי עור, דרך אקנה ועד לזיהומים". 

ד"ר זייכנר ממליץ להחליף מצעים מדי שבוע, אבל ד"ר רמאן מדאן, מנהל מחלקת הדרמטולוגיה הקוסמטית בארגון הבריאות Northwell Health, טוען כי התדירות צריכה להיות גבוהה יותר אם אתם חולים, ישנים בעירום, הולכים לישון לאחר שהתאמנתם ולא התקלחתם, ואפילו אם הייתם בחוץ למשך זמן רב. "במקרים כאלה אתם יכולים להעביר לסדינים הרבה חיידקים ואלרגנים, ואלה ייעלמו רק אם תעשו כביסה", הוא אומר.