בשנה האחרונה למדנו שלא מספיק לנקות את הבית, צריך גם לחטא אותו כדי להקטין את סכנת ההידבקות במחלות. עם זאת, כדי שהחיטוי יהיה יעיל, באתר The Kitchn אספו שלוש טעויות שחשוב להימנע מהן:
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> בפחות מ-800 שקל דניאלה עשתה מהפך למטבח
>> שכנים של דניאל ואייל: הבית החדש של קארין גרינברג
אם מחטאים – אין צורך לנקות: חשוב לזכור שניקוי וחיטוי הן שתי פעולות שונות, ושהחיטוי הוא רק השלב השני. על פי המרכזים למניעת מחלות של ארצות הברית (CDC), ניקוי הוא "הסרה של חיידקים, לכלוך וזיהום מהמשטח. הוא אינו משמיד את החיידקים אבל על ידי הסרתם מפחית את מספרם ואת הסכנה של הפצת זיהומים". לעומת זאת, חיטוי פירושי "שימוש בכימיקליים להשמדת חיידקים. התהליך לא כולל בהכרח ניקוי משטחים מלוכלכים, אלא השמדת חיידקים אחרי הניקוי".
לכן אי אפשר לקצר תהליכים ולהסתפק בחיטוי בלבד, מכיוון שלכלוך וחומרים אורגניים מסוימים עלולים להפחית את היעילות של חומר החיטוי. חשוב להקפיד על הסדר: לנקות תחילה ואז לחטא. יש לכם נוזל ניקוי אנטי בקטריאלי? מצוין, אבל השתמשו בו לניקוי המשטח פעמיים.
חומר החיטוי משמיד את החיידקים מיד: אם אתם מרססים את חומר הניקוי ומיד מנגבים אותו, החומר לא מספיק לפעול. בדרך כלל מצוין על האריזה כמה זמן יש להשאיר את החומר על המשטח כדי שיפעל ביעילות. נוזל אקונומיקה, למשל, צריך להישאר על המשטח 10 דקות. הקפידו לקרוא את ההוראות ולהשתמש בהתאם.
משטח מחוטא נשאר כך לאורך זמן: משטח מחוטא נשאר כך רק עד שהוא בא במגע עם גורם מזהם – ידיים, נוזלים או חלקיקים שנישאים באוויר. לכן חשוב לחטא מדי יום משטחים שנוגעים בהם לעתים קרובות, למשל שולחנות, דלפקים, מתגי חשמל, ידיות של דלתות וארונות, שלט רחוק, שירותים, כיורים וטלפונים ניידים. חשבו על השגרה שלכם כדי לאתר חפצים ומשטחים אחרים שאתם נוגעים בהם לעתים קרובות: מברשת השיער? המחשב? מפתחות הבית?
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
כמה טיפים נוספים לחיטוי
לחיטוי הבית השתמשו במגבונים לחיטוי, בחומר ניקוי מחטא, או הוסיפו 5 כפות אקונומיקה לכל 3.80 ליטר מים. הקפידו על הוראות הבטיחות שעל התווית ואל תערבבו עם אף חומר למעט מים. אפשר לחטא גם עם אלכוהול רפואי ובו לפחות 70 אחוז אלכוהול.
אל תחטאו יותר מדי: שימוש תכוף מדי בחומרי חיטוי עלול לגרום לחיידקים לפתח עמידות. אל תחטאו את כל הבית אלא רק משטחים שנוגעים בהם לעתים קרובות, בעיקר אם מישהו בבית חולה.
השתמשו במספיק חומר: בדרך כלל צריך לוודא שהמשטח כולו רטוב מהחומר.
בדקו את תאריך התפוגה: חומר החיטוי מאבד מיעילותו עם הזמן. הקפידו לבדוק שהחומר עדיין יעיל.