מכונת הכביסה היא המכשיר החשמלי השמיש ביותר בבית. כולנו משתמשים בה באופן יומיומי עד שלפתע מבחינים בתקלה. תתפלאו, אבל האחראיים על רוב התקלות במכונת הכביסה הם בעצם אנחנו. אז אילו טעויות אנחנו עושים ואיך זה קשור לתא הסודי שיש במכונת הכביסה? פנינו לאיל רונן, מנהל התוכן המקצועי של אתר "מקצוענים" וגילינו שיש מצב שעוד נרוויח מזה כסף.

>> מה אומרים הסימנים שעל מכונת הכביסה?

דוחסים כמות בגדים גדולה

כולנו רוצים לסיים במהירות את מטלות הבית וכאשר אנחנו מגיעים לכביסה, אנחנו דוחסים לתוכה כמות גדולה מדי של בגדים, מה שגורם לה להתאמץ ולשחוק את רכיביה הפנימיים. מעבר לנזק שאנחנו עושים, אין מצב שמכונת הכביסה תצליח לנקות כמו שצריך את הבגדים הדחוסים. אז מה עושים? משאירים לפחות 20% של חלל פנוי בתוף ורק אז מפעילים את המכונה. אגב, רוב מכונות הכביסה החדשות מציגות את משקל הבגדים שהכנסנו, אל תעברו אותו.  

לא מנקים את הפילטר

הפילטר אחראי לקלוט לתוכו את סיבי הבגדים השונים ואת הלכלוך. כאשר הפילטר סתום, הוא גורם לתקלות. אייל רונן, מנהל התוכן המקצועי במקצוענים מספר לנו שב-15% מהמקרים בהם מגיע טכנאי לתיקון מכונת הכביסה הוא נתקל בפילטרים סתומים. ניקוי הפילטר פשוט למדי ותוכלו לנקות אותו בעצמכם תוך מספר דקות על ידי שליפתו ושטיפתו מתחת למים זורמים.

עובדת בונוס: ניקוי יסודי של הפילטר כולל בתוכו גם את פתיחת התא הסודי והפנימי שנמצא בתוך התוף (כן, יש כזה). בתוך הפילטר הפנימי תמצאו לכלוך נוסף ועוד כמה שקלים שאבדו עם הזמן.  

 לא הופכים את הבגדים

מי מאיתנו לא מצא בתוך המכונה מטבעות, סיכות וחפצים קטנים? חפצים אלה, פוגעים בתוף בזמן הכיבוס ועלולים לפגוע גם במשאבת המים. הדרך הנכונה ביותר שתעזור לכם להימנע מתקלות היא להפוך את הבגדים ולרוקן את כל כיסי הבגדים. בנוסף, הקפידו לסגור את הכפתורים והריצ'רצ'ים כדי למנוע את נפילתם לתוך התא הסודי שבתוף המכונה.

לא מקפידים מספיק על פעולות תחזוקה

כל מקצוען יגיד לכם שפעולות התחזוקה הן שישמרו על המכונה שלכם לאורך שנים רבות. נקו את מגירת הסבון אחת לשבוע (המגירה נשלפת בקלות). אחת לחצי שנה, שפכו כוס חומץ לתוך המכונה והפעילו אותה בתוכנית הרתחה (90 מעלות) כשהיא ריקה. פעולה זו, תנקה אותה ביסודיות מאבנית ועובש שמגיעים מהמים. הקפידו להעביר מטלית לחה גם בגומיית הדלת ונקו את המכונה מאבק. המכונה סיימה לעבוד? השאירו אותה פתוחה לצורך אוורור ופרגנו לה בזמן מנוחה של חצי שעה בין הפעלה להפעלה.