גם אם אתם שומרים על היגיינה – מקפידים לשטוף את הידיים אחרי כל ביקור בשירותים, זורקים מזון שעמד זמן ארוך מדי מחוץ למקרר ותמיד שוטפים פירות וירקות במים וסבון – יש חפצים שאנחנו משתמשים בהם יום ויום בלי לנקות אותם כנדרש. באתר Reader’s Digest עשו רשימה של כמה מהם:
טלפונים: אנחנו נוגעים ללא הרף בטלפונים הסלולריים שלנו, ולכן זה לא מפתיע שהם כר פורה לחיידקים. המיקרוביולוג ד"ר צ'ארלס ג'רבה מאוניברסיטת אריזונה אומר כי מכשירי הפלא הללו מכוסים בשלל זיהומים, מחיידקים צואתיים ועד חיידקי סטפילוקוקוס עמידים לאנטיביוטיקה. "כשאנשים שונים משתמשים במכשיר זה מחמיר את המצב", הוא אומר. "החיידקים שחיים על העור שלנו עצמנו כנראה שלא יגרמו לנו לחלות – אבל חיידקים של משהו אחר בהחלט עלולים לגרום לכך, במיוחד אם אנחנו משפשפים את העיניים או אוכלים משהו לפני ששטפנו ידיים". הפתרון, לטענתו, הוא לנגב את הטלפון במגבון לח המבוסס עם אלכוהול לפחות פעם ביום.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> מה שהתגלה בחדר הרחצה של סבתא זעזע את הגולשים
>> ותודה לעלי אקספרס: שיפוץ לדירה קטנה ומשגעת בת"א
תיקים: לא משנה באיזה תיק אנחנו משתמשים - תיק יד, תיק מסמכים, תרמיל – אנחנו סוחבים אותו לכל אורך היום, לוקחים אותו לשירותים ציבוריים ומניחים אותו על הרצפה או על מושב ציבורי. ואז אנחנו חוזרים הביתה, ומניחים אותו עם חיידקי האי קולי שהצטברו עליו על הספה או השיש במטבח. הקפידו לנקות את התיק מבפנים ומבחוץ לעתים קרובות ולהניח אותו במקום ייעודי בבית, הרחק מהמטבח.
שקיות סופר רב פעמיות: זה מצוין שאתם מקפידים לקחת שקיות רב פעמיות לסופר, אבל כנראה שאתם לא מקפידים לכבס אותן. לדברי ד"ר ג'רבה, רק 3 אחוזים מקפידים לנקות אותן בקביעות. מה כל כך רע בזה? "הבשר מטפטף בתוך השקית בלי שאתם שמים לב, ואז אתם מניחים אותה בתא המטען החשוך והחמים של הרכב. אחרי יומיים אתם שמים בשקית הזו חסה, ויש סיכוי סביר להיווצרות סלמונלה". הפתרון פשוט: כבסו את השקית או רססו אותה בתרסיס על בסיס אקונומיקה לאחר כל שימוש.
מושבי הבטיחות של הילדים: המושב שומר על בטיחות הילדים, אבל הוא גן עדן לעובש, חיידקים צואתיים ומגוון זיהומים אחרים. "ילדים נוגעים בפנים שלהם כ-60 פעמים בשעה בממוצע, כלומר כל דבר שהם נוגעים בו מגיע לעיניים, לאף ולפה שלהם, ואלה נקודות כניסה מצוינות עבור חיידקים", אומר ד"ר ג'רבה. "שמרו על הכיסאות הללו נקיים, ונקו את הידיים של הילדים עם ג'ל חיטוי כשהם יוצאים מהמכונית".
מזרני יוגה: איפה אתם פורשים את מזרן היוגה בדרך כלל? נכון, על הרצפה. והרצפה, כידוע, לא תמיד נקייה. כשאתם מגלגלים את המזרן בסוף השיעור כל מה שנדבק לצד אחד של המזרן עובר גם לצד השני ולידיים שלכם. הפתרון? חטאו את המזרן לאחר כל שימוש.
בקבוקי מים: עדיין מסתובבים עם בקבוקי מים מפלסטיק? המיקרוביולוג ד"ר פיליפ טיירנו ממליץ בחום לעבור לבקבוקי מתכת. "מתכת יכולה להפחית התפתחות חיידקים, ואילו פלסטיק מאפשר להם להצטבר", הוא מסביר. שטפו וקרצפו את פנים הבקבוק כל יום, במיוחד אם מילאתם בו נוזל שאינו מים.
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
נעליים: על הסוליות של כ-90 אחוז מהנעליים שאנחנו נועלים יש חיידקי אי קולי. "כדאי מאוד לרחוץ את הידיים אחרי כל נגיעה בנעל, ולהכניס נעליים לשקית פלסטיק כשאורזים אותן במזוודה ", אומרת ד"ר אליזבת' הירש מהמכללה לרוקחות באוניברסיטת מינסוטה.
מזוודות: כשאנחנו בנסיעה או בחופש המזוודה שלנו נגררת על המדרכות, בחניונים, בתחנות רכבת, בבתי מלון ובמקומות ציבוריים אחרים ומאוחסנת בתאי מטען במטוסים ומכוניות. ובכל זאת, אנחנו אוחזים בידית המזוודה בלי לחשוב מה יש עליה. "אני תמיד חושבת על ידית כשאני בשירותים בשדה התעופה", אומרת ד"ר הירש. "נסו לאחוז בידית באמצעות נייר טואלט, לנקות אותה ביסודיות אחרי כל טיול ולרחוץ ידיים לאחר שאתם נוגעים בה".