כולנו יודעים שעדיף להשאיר את הטלפון הנייד (ומסכים בכלל) מחוץ לחדר השינה, וכמעט כולנו ממשיכים להשתמש במכשירים במיטה. אבל מתברר שמלבד הפגיעה במספר שעות השינה שלנו ובאיכות השינה, יש עוד סכנות.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לפני כשנה פרסמו שירותי כיבוי האש בניוטון שבניו המפשייר אזהרה מטעינת הטלפון במיטה. לדברי הפוסט: "סקר קבע כי 53 אחוז מהילדים/בני הנוער מטעינים את הטלפון או הטאבלט על המיטה או כשהמכשיר מתחת לכרית. זה יכול להיות מסוכן מאוד. החום שנוצר לא יכול להתפזר והמטען מתחמם ומתחמם. כתוצאה הכרית או המיטה עלולות להתלקח". לפוסט צורפו תמונות מפחידות של מצעים עם סימני חריכה ממכשיר ההטענה.

ב-2016 פרסמו מכבי האש בוולס באנגליה תמונות מחדר של נערה שעלה באש לאחר שהטעינה את הטלפון במיטה

"באופן כללי, צריך להטעין מכשירים ניידים במיקום עם אוורור ראוי כדי שלא יתחממו יותר מדי. כששמים מכשיר בהטענה מתחת לכרית, על המיטה או על הספה אין מספיק אוורור", אמרה סוזן מקלווי מאיגוד ההגנה הלאומית משריפות בארצות הברית לאתר התוכנית "טודיי". על פי מדד סיכוני השריפה של הרטפורד, חברה הבוחנת גורמי שריפה ברחבי ארצות הברית, הטענת מכשיר נייד במשך הלילה היא גורם סיכון בדרגה בינונית לשריפה. לעומת זאת, הטענת מכשיר נייד בלילה במיטה היא גורם סיכון בדרגה גבוהה, כמו השארת התנור דולק כשיוצאים מהבית או נרות דולקים ללא השגחה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

באתר של "טודיי" ממליצים על אמצעי זהירות נוספים בזמן הטענת מכשירי חשמל:

קנו והשתמשו רק במכשירים שעברו בדיקות בטיחות במעבדה.

הקפידו להשתמש לפי הוראות היצרנים.

אל תטעינו את המכשירים במקום חשוף לשמש ישירה.