סחטתם לימון לסלט, לעוגה או ללימונדה – את הקליפה אל תזרקו לפח אלא שימו אותה במדיח, כך ממליצה הבלוגרית האוסטרלית שאנטל מילה, אם לשניים. בסרטון שפרסמה מילה בטיקטוק, וצבר כבר כ-660 אלף צפיות, מילה מדגימה איך היא שמה את הקליפה במדיח לפני הפעלתו, ומסבירה שהחומצה הציטרית שיש בלימון (ובפירות הדר בכלל) מפרקת את האבנית ועוזרת להפיג ריחות רעים. לדבריה, התוצאה היא כלים מבריקים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> הלו כפר סבא: הדירה הלוהטת של הרווק בן ה-40

>> אופים בתבנית זכוכית? אתם צריכים לקרוא את זה

מילה מדגישה שיש להסיר את כל החרצנים, כי הם עלולים להיתקע בצנרת של המכשיר. לדבריה, אפשר גם לשים במדיח קערה עם מיץ לימון – שוב, ללא החרצנים. באתר "הדיילי מייל" ממליצים לא להשתמש בשיטה בכל פעם שמפעילים את המדיח, כי החומציות עלולה להזיק למכשיר, אלא רק מדי פעם.

באתר Apartment Therapy ממליצים לשים במדיח לפני ההפעלה קערה עם חומץ לבן, נוזל המפרק את המשקעים המינרליים במים ומונע מהם להצטבר על הכלים. שימו לב: באתר מסבירים שחשוב לשים את החומץ בקערה ולא בתא המיועד לחומרי ניקוי, מכיוון שהוא עלול לפגוע באיטום. 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

איך לנקות את מדיח הכלים?

הנה השיטה של הבלוגרית האמריקאית ג'יל ניסטול:

שלב ראשון: רוקנו את המדיח והסירו את המדף התחתון. בדקו את חור הניקוז – אם הצטברו שם שאריות מזון, הוציאו אותן. בדקו אם החורים בזרוע ההתזה נסתמו. אם כן, נקו אותה באמצעות מברשת שיניים ישנה טבולה בחומץ. החזירו את המדף התחתון למדיח.

שלב שני: הניחו קערה במדף העליון של המדיח ומלאו אותה בחומץ לבן. הפעילו את המדיח בתוכנית הארוכה על החום הכי גבוה.

חומרי ניקוי טבעיים (צילום: iva/Shutterstock, שאטרסטוק)
חומרי ניקוי טבעיים | צילום: iva/Shutterstock, שאטרסטוק

שלב שלישי: כשהמדיח מסיים לעבוד, פתחו אותו ופזרו אבקת סודה לשתייה בתחתית המכשיר. הפעילו את המכשיר בתוכנית קצרה על החום הכי גבוה.

אופציה: אם יש במכשיר עובש, ניסטול ממליצה לנקות גם באקונומיקה. שפכו כוס אקונומיקה בתחתית המכשיר והפעילו בתוכנית מלאה. שימו לב, אל תשתמשו באקונומיקה אם פנים המכשיר שלכם עשוי מפלדת אל חלד.