ביקור בשדה התעופה בתקופה האחרונה מוכיח לנו שעם ישראל חזר לטוס ובענק. 4 שעות המתנה לא משאירות שום תובנה אחרת. מה שבהכרח אומר, שמיליוני אנשים גם מוצאים את עצמם אורזים מזוודות על בסיס שבועי. מצד אחד, אין דבר מרגש ומהנה יותר מלהכין את עצמכם לחופשה. מצד שני, אין גם פעולה סיזיפית, מעייפת ומתסכלת מלארוז את עצמכם לחופשה. או גרוע יותר: לארוז לכל בני המשפחה, במיוחד הקטנטנים. מצד שלישי, אם תשאלו את אורטל קייסר, יועצת קונמארי מוסמכת, מדובר בפעילות שיכולה להיות הנאה גמורה אם רק יודעים לעשות את זה נכון. .

מה אומרת שיטת קונמארי? 
"שיטת קונמארי מבוססת על ההנחה שעלינו לחיות את החיים האידיאליים עבורנו, כאשר אנו מוקפים בחפצים שמסבים לנו אושר. גישה זו פותחה על ידי כוהנת הסדר היפנית, מארי קונדו. השיטה מאופיינת בסידור על פי קטגוריות ולא על פי מיקום. באמצעות שיטה זו תוכלו לערוך סדר חד פעמי שיחזיק לאורך זמן ויבטא את אורח החיים שאתם רוצים לחיות היום", אומרת קייסר. 

View this post on Instagram

A post shared by קייסרית |קונמארי בהישג יד | Ortal Keisar (@keisar.it)

אז עכשיו שהקיץ כבר כאן ורובנו מכינים את הדרכונים ומאוווררים את המזוודות לקראת הטיסות והחופשות המשפחתיות וזה בדיוק הזמן להצטייד במספר טיפים שיקלו על תכנון האריזה ועל השהות שלכם בחופשה הבאה: 

  1. רשימות או לא להיות

    "כל תהליך קונמארי מתחיל בכתיבת לוח חזון שבו אתם מפרטים מהו אורח החיים האידיאלי עבורכם. גם כאן, לקראת החופשה הבאה שלכם, ערכו רשימה מסודרת כמה ימים לפני ותגלמו פנימה את אופי הטיול והציפיות שלכם ממנו וכמובן רשימת הציוד הנדרשת", אומרת קייסר. 
  2. אריזה על פי קטגוריה

    שיטת קואנמרי מתאפיינת בחמש קטגוריות מרכזיות: בגדים, ספרים, מסמכים, שונות (כל השאר) ופריטים סנטימנטליים. הטיפ הזה הולך להקל עליכם ולהפוך את כל חווית האריזה למהנה ופשוטה יותר.
  3. מהכבד לקל יותר ומהגדול לקטן

    ארזו את הפריטים במזוודה לפי הכובד והגודל של הבד, כאשר בגדים גדולים יותר בתחילה ובגדים קטנים ודקים יותר בהמשך.
  4. קיפול קונאמרי

    "שיטת הקיפול של קונמארי, הינה שיטה ייחודית שבה הבגדים והבדים מתקפלים בצורה כזו שמאפשרת לכל בגד לעמוד זקוף. בצורה כזו, הבגד לא מקבל עומס מהבגדים האחרים והוא לא מאבד את צורתו וגם מאפשר ניצול של מקום המזוודה ואריזה קל. באם מדובר בבדים מאוד עדינים ניתן לגלגל אותם", קייסר מסבירה ומדגימה בסרטון המצורף.  
  1. שאלו את הנער

    "גישת קונמארי מבוססת רגשות, ומאמינה כי ילדים מעל גיל 3 יכולים כבר לזהות את ניצוץ השמחה בלבם כשמדובר בחפצים שלהם ולכן, ממליצה מראש לשאול את ילדכם איזה צעצוע או ספר היו רוצים להביא עמם לטיול ולהקל עליהם במצבים מאתגרים שלבטח יצוצו במהלך החופשה".
  2. דמיינו את המזוודה כחלל של מגירה

    "מקמו את הפריטים במזוודה לפי חלל של מגירה, כלומר הבגדים והבדים בצד אחד ואילו הספרים ופריטים כמו תרופוות וקוסמטיקה בצד אחד. אלו יקלו עליכם בחיפוש אחר הפריטים שאתם צריכים בזמן השהות שלכם".
  3. על הסט לבדו

    "כהורים לילדים קטנים ובכלל אני ממליצה להניח את בגדי הילדים וגם שלכם בצורה כזו שתאפשר שליפה מהירה. לדוגמא מכנס לצד חולצה, גרביים לצד תחתונים".

  4. מקום לכל פריט

    "ארזו פריטים כמו סוללות, מטענים ומתאמים בנפרד ובתיקי אריזה ייעודיות שאפשר בקלות למצוא ברשת"
  5. תיקי בד לכביסה

    "הכינו מראש 2-3 תיקי בד אשר יאפשרו לכם להכניס פנימה את הכבסים. כך שבתום הטיול תוכלו להפריד את הבגדים שלא השתמשתם או קניתם לצד הכביסה המלוכלכת או לחלופין להביא מזוודה/ תיק נוסף ייעודי לכך".
  6. השאירו את זה פשוט

    "יש לנו נטייה להגזים בכמות הפריטים שאנחנו לוקחים אתנו לחופשות, האריזה על פי הקטוגוריות ומיקומם הנכון בחלל המזוודה תקל עליכם בלקיחת ציוד מיותר, כמו עודף בגדים שברוב המקרים לא לובשים במהלך הטיול, מוצרי קוסמטיקה ואמבטיה, נעליים ועוד. כמובן שיש  לקחת בחשבון את אופי הטיול, בארץ/ח"ול, מדבר/מסלולי מים ולהיערך בהתאם. בסופו של יום מטרת הטיולים היא ליצור עבורינו חוויות משמחות וזכרונות טובים לנו ולאהובים שלנו".