תמיד חשבנו שאנחנו מקפידים על ניקיון – לא הולכים לישון לפני שכיור המטבח ריק ונקי, מנקים את השירותים כל כמה ימים, פעם בשבוע שוטפים את הרצפה, ואפילו זוכרים לנקות את הפילטר של המדיח. ואז התמכרנו לטיקטוק וגילינו שיש בבית לא מעט מקומות שאף לא ניקינו: מסילת הפלסטיק במקלחון, המזרן, החיבור של המושב לאסלה, ועכשיו גם המסננת שבפתח הניקוז בכיור.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

נבהיר: אנחנו לא מתכוונים למסננת שכדאי מאוד לשים בפתח הניקוז ולהקפיד לנקות אותה (אפשר אפילו לשים אותה במדיח), אלא למסננת המובנית בפתח הניקוז. היא מחוברת לכיור בבורג, וקל מאוד לפתוח אותו (אפשר להשתמש בסכין או במברג) ולהרים אותה. סביר להניח שתגלו שמתחת למסננת הצטבר לא מעט לכלוך.

@maddycaligiuri How to clean your sink drains ✅ #cleaninghacks #cleantok #sinkcleaning #fyp ♬ Levitating (feat. DaBaby) - Dua Lipa

@martaa.vii Go look at your kitchen sink drain like right NOW! It filled me with shame! #cleantok #foryou #fp #draincleaning ♬ Don't Play - Anne-Marie & KSI & Digital Farm Animals

אפשר לקרצף את הלכלוך בספוג וסבון כלים, אבל אנחנו ממליצים בהזדמנות זו לשפוך לפתח הביוב כוס אבקת סודה לשתייה ואחר כך כוס חומץ. הם ירככו את הלכלוך והתגובה הכימית תסייע למנוע יצירת סתימות בצנרת. שפשפו היטב את פתח הביוב והמסננת ואל תשכחו את הבורג. שפכו פנימה מים רותחים כדי להמס לכלוך שהצטבר בצנרת, וחברו את החלקים הנקיים. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by L I Z A M A Y A (@liz.amaya.style)

עוד טיפים לניקיון המטבח

הקפידו להחליף את ספוג הכלים לעתים קרובות: אין ברירה, אם אתם משתמשים בספוג לעתים תכופות יש להחליף אותו בספוג חדש מדי שבוע. אם אתם משתמשים בו לעתים רחוקות, אפשר פעם בשבועיים. אם הספוג מדיף ריח רע או נראה מזוהם, החליפו מיד.

אל תשתמשו באותה מגבת למטרות שונות: למגבות יש שימושים שונים, ולעתים קרובות לא מכבסים אותן בין שימושים, והפריט הסופג מטבעו והרטוב הופך למצע אידיאלי להתרבות חיידקים. כדי לא להפיץ חיידקים, השתמשו במגבת אחת לידיים, ובמגבות אחרות אם אתם רוצים לייבש כלים או לנקות את הדלפק. מומחים ממליצים לכבס מגבות מטבח מדי יום בחום גבוה, וגם לייבש אותן היטב בחום גבוה.

ניקיון, חומרי ניקוי (צילום: shutterstock, RomanR)
צילום: shutterstock, RomanR

קודם מנקים ואחר כך מחטאים:  זכרו שיש הבדל בין ניקוי לחיטוי. ניקוי פירושו הסרה של לכלוך ואבק באמצעות סבון ומים. חיטוי, לעומת זאת, פירושו השמדת חיידקים באמצעות חומרים מתאימים (חומרי ניקוי מחטאים או תמיסה המורכבת מ-3.80 ליטר מים וחמש כפות אקונומיקה). שימו לב: פעולת החיטוי דורשת זמן, ואם אתם מנגבים מיד את החומר, המשטח אולי יהיה נקי, אבל לא יהיה מחוטא. בדקו בהוראות כמה זמן צריך להשאיר את החומר. אם אתם משתמשים באקונומיקה המתינו כ-10 דקות.

אל תערבבו חומרי ניקוי שונים: אסור בשום אופן לערבב חומרי ניקוי, ואסור לערבב חומרי ניקוי עם חומץ ו/או סודה לשתייה. ערבובים כאלו יוצרים גזים נדיפים שעלולים להיות מאוד רעילים. ובכלל: קראו את ההוראות על אריזת חומר הניקוי ופעלו לפיהן. 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

אל תתנו ללכלוך להצטבר: נשפך משהו במקרר? התבשיל גלש על הכיריים? טיפות מרק לכלכו את המיקרוגל? נקו את הלכלוך מיד. בדרך כלל בשלב הזה יספיק ניגוב, אבל אם לא תעשו זאת תמצאו את עצמכם מקרצפים כתמים עקשניים.

אל תנקו מסביב לבלגן: נראה שחפצים אבודים מכל הבית מגיעים למטבח ומצטברים על הדלפקים. פנו את הדלפקים ומשטחי העבודה לפני שאתם מנקים (ורצוי גם להחזיר את החפצים המיותרים למקומם).

נקו מלמעלה למטה: הכלל הזה נכון תמיד – מתחילים לנקות מלמעלה וכך הלכלוך נופל למטה, על המשטחים שטרם נוקו. למשל: התחילו מארונות המטבח, המשיכו במשטח העבודה וסיימו ברצפה.  

רכזו את כל חומרי הניקוי המקום אחד: שמרו בארון המטבח את כל החומרים והכלים שנדרשים כדי לנקותו. כך לא תצטרכו לרוץ להביא את הדלי מחדר הרחצה ואת המטאטא מחדר הכביסה.