אחד הפריטים במטבח שתמיד מסבים לנו עונג זה קערת פירות גדולה על השיש, עמוסה כל טוב ומפיצה רעננות. בעיקר משמח אותנו אם יש בקערה הזו גם לימונים, שמוסיפים צבע עז לחלל וניחוח פרשי במיוחד. לא צריך עץ לימון בחצר כדי להצדיק כמות נאה של לימונים בבית – מעבר לתוספת הקולינרית המשמעותית שלהם במטבח, מדובר בחומר ניקוי טבעי ויעיל כחומר הלבנה להסרת כתמים ואבנית, ואותה חמיצות פרשית של הלימון מפיגה ריחות רעים במהירות וביעילות. מבחינה אסתטית אין ספק שהמיקום של הלימונים על השיש הוא מוצלח; לתוחלת החיים שלהם? הרבה פחות.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הצד האפל של המבנה האייקוני היפהפה הזה בניו יורק

>> מאלה שישנים על הצד? הנה מזרן גאוני בשבילכם

 

מומחית התזונה האמריקאית ונסה קינג הסבירה לאתר simplyrecipes שאם רוצים שהלימונים יחזיקו מעמד זמן רב ככל האפשר, מה שצריך לעשות זה לשמור אותם במגירת הפירות והירקות במקרר; עדיף בשקית אטומה. בלוקיישן הזה הם יחזיקו מעמד שלושה שבועות ואפילו חודש. גם את הלימונים שכבר חתכתם כדאי לשמור במקרר, והם ישרדו טוב יותר אם יאוחסנו בכלי אטום או בשקית זיפלוק. קינג מזכירה שחשוב להרחיק את הלימונים מפירות אחרים שמבשילים: "פרי שמפיץ גז אתילן, למשל תפוחים, מלונים ובננות, יזרז את ההבשלה של פרי הסמוך לו, והלימון רגיש במיוחד לאתילן".

גם אמנדה רוקיו, קואצ'רית לתזונה ובריאות, ממליצה לאחסן לימונים במקרר, אבל היא מציעה לשים אותם בתוך צנצנת מלאה מים. בסרטון ששיתפה, ועבר כבר את מיליון הצפיות, מדגימה קוריו כיצד לעשות את הזה ומסבירה שכך הם יישמרו עד שלושה חודשים. ההסבר הוא שלימונים מתקלקלים כשהם מאבדים לחות דרך קליפתם הנקבובית, ואחסון במים מונע את התהליך הזה.

@meowmeix The proper way to store your lemons #zerowaste #ecofriendly #foodtips ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

רוצים לאחסן את הלימונים לתקופה ממושכת יותר? תקפיאו אותם. לדברי קינג, הלימונים יכולים להחזיק עד ארבעה חודשים במקפיא, שלמים או חתוכים לפרוסות, ואפשר גם לסחוט אותם ואת המיץ להקפיא במגשי קוביות קרח, שיהיה בשלוף זריז למקרה שצריך להכין רוטב ויניגרט או כטוויסט שווה לקוקטייל. אפילו גרידת לימון אפשר לשמור בהקפאה, והיא תישמר עד שלושה חודשים. אם אתם הולכים על זה, הקפידו לשמור אותה בשקית זיפלוק אטומה או במיכל עמיד למקפיא.

לימונים (צילום: katarinag, Shutterstock)
צילום: katarinag, Shutterstock

ואם אתם, כמונו, בכל זאת מתקשים להיפרד מקערת הלימונים כאלמנט עיצובי במטבח, הקפידו שהיא תעמוד בטמפרטורת החדר (ולא בצמוד לתנור, כיריים או מכשיר מפיץ חום אחר), הרחק מאורה הישר של השמש (כלומר לא ליד החלון), ומספיק רחוק מפירות מבשילים אחרים. כך יוכלו הלימונים שלכם להחזיק מעמד כשבועיים. המלצה שלנו- שימו בקערה לא יותר משלושה לימונים למראית עין או שימוש קרוב, ואת כל השאר אחסנו במקרר ובמקפיא. 

טיפים נוספים לאחסון במקרר

  • אוורור: במקרר עמוס מדי תפגע זרימת האוויר בחלל שלו והוא יתקשה לשמור על הטמפרטורה הקרה. זו ההזדמנות להיות מארי קונדו לרגע, לזרוק את כל מה שפג תוקפו או שאתם יודעים עמוק בלב שלא ייעשה בו שימוש.
  • לוקיישן: יש חשיבות רבה למיקום של המוצרים במקרר, והוא נקבע בהתאם לטריות שלהם: מה שמצריך בישול בטמפרטורה גבוהה (למשל עוף, בשר וכו'), עדיף לאחסן במדפים הגבוהים. ירקות ופירות עדיף לשמור במדפים הנמוכים, כדי לאזן את רמת הקור בה הם מאוחסנים ולשמור על טריותם. גם את מעדני החלב והגבינות כדאי לאחסן במגירות או במדף נמוך.
    מקרר עמוס מדי (צילום: ARENA Creative, SHUTTERSTOCK)
    צילום: ARENA Creative, SHUTTERSTOCK
  • סלקציה בדלת: פעולת הפתיחה והסגירה של דלת המקרר הופכת אותה למקום החם ביותר במקרר שלכם, בגלל שהיא נחשפת הכי הרבה לטמפרטורה מחוץ למקרר ולכניסת אוויר חם. לכן, למרות שזה נראה מתבקש לאחסן בה מוצרים כמו חלב וביצים, המומחים ממליצים למקם בה בקבוקי שתייה, רטבים ותבלינים שהם בעלי תאריכי תפוגה ארוכים ולא זקוקים לקירור מסיבי.