החום הזה שאנחנו מתחילים להרגיש בחוץ מבשר על הלחות הישראלית שתגיע בקרוב ומעלה שוב את אחת הבעיות המציקות ביותר בחדר הרחצה – איך לאוורר אותו כך שלא יתפתחו בו פגעי לחות ועובש, ואיך לעשות את זה כשגרה יומית פשוטה ולא כחלק ממבצע ניקיון סופ"ש.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> ממתק: זוג מחיפה עשה מהפך משוגע למטבח ב-8600 שקלים

>> זהירות! הטרנד הפופולרי הזה עלול לסכן את החיים שלך

 

משטחי המקלחון-מקלחת-אמבטיה אינם אזורים קלים לניקוי; נדרשת עבודת קרצוף פיזית מתישה, במקביל למאמץ לא לשאוף יותר מדי כימיקלים מחומרי הניקיון. למרבה הצער אלו אזורים שחשוב מאוד לנקות, ובזמן, כי מצטברים עליהם במהירות שיירי סבון, טחב ועובש (ועוד לא דיברנו על חיידקים). כשאחוז הלחות בחוץ גבוה, סתם לפתוח חלון כדי לאוורר את החלל לא יספיק. הדרך הטובה ביותר לשמור אותו יבש היא פשוט לטפל במשטחים אחרי כל רחצה. הנה כמה דרכים פשוטות לתחזוקה יומית שוטפת. 

לגרוף ולנגב

הלחות העודפת נגרמת ממים שנשארים על המשטחים, גם אם הם כמעט בלתי נראים. שמרו מגב קטן בהישג יד והשתמשו בו אחרי כל רחצה לגרוף את שאריות המים, בעיקר אלה שעל החלק הפנימי של דלת המקלחון. אפשרות נוספת היא לנגב את המשטחים עם מטלית רגילה או מיקרופייבר בכל פעם, קחו בחשבון שגם היא תצבור לחות ותצטרכו להחליף אותה בתכיפות גבוהה.

מגב קטן (צילום: mbrphoto, SHUTTERSTOCK)
צילום: mbrphoto, SHUTTERSTOCK
 

לרסס ולשפשף

לאחר ייבוש הקירות, הדלתות והרצפות של המקלחת, רססו אותם בתערובת שתחסל כל חיידק וריח מעופש:

1: מלאו בקבוק התזה בכמויות שוות של מים וחומץ וערבבו היטב. חומץ מרכך גם את כתמי הסבון הקשים ביותר וממס את משקעי המינרלים.

2התיזו את התמיסה על דלת המקלחון משני הצדדים והמתינו חצי שעה כדי שהחומץ יחדור למשקעי הסבון והאבנית.

חומרי ניקוי טבעיים, חומץ, סודה לשתייה (צילום: FotoHelin, Shutterstock)
צילום: FotoHelin, Shutterstock

3: שפשפו את הדלת עם מטלית רכה רטובה כדי להסיר את נוזל הניקוי, המשקעים והלכלוך. זכרו לא להשתמש בכרית ניקוי מחוספסת שעלולה לשרוט את הזכוכית ולא לרסס על אבן.

4: למקפידים: יבשו את הדלת ביסודיות משני הצדדים ומרחו את שני הצדדים בשמן תינוקות כדי למנוע הצטברות משקעי סבון. כדי למנוע היווצרות כתמי מים תצטרכו להקפיד לייבש את דלת הזכוכית אחרי כל שימוש ולא לתת לה להתייבש באוויר. 

לאתר ולאוורר

המקלחת היא כנראה לא האזור היחיד בחדר הרחצה שלכם שאוגר רטיבות. אחרי הרחצה בחלל מהביל, בדקו גם את פינות הרצפה והרצפות בחלל - לרוב תמצאו בהן בריכות קטנטנות של מים ולחות שנלכדו, וזה עלול להוביל לריחות לא נעימים ועובש. את המים העומדים האלה הספיגו במגבת או מטלית, פתחו חלון ודלת לאוורור, ואם יש לכם מאוורר מובנה בחדר (ונטה) הפעילו אותו למשך רבע שעה בערך כדי שיעזור לייבש את הלחות.

מאוורר ונטה במקלחת (צילום: FellowNeko, SHUTTERSTOCK)
צילום: FellowNeko, SHUTTERSTOCK

 

עוד טיפים למניעת הצטברות לחות בחלל הרחצה:

  • את מסילת הפלסטיק בדלת המקלחון אפשר להוריד בקלות, לקרצף אותה מכל מה שהצטבר בה, ולייבש לפני שמשחילים חזרה
  • וילון האמבטיה עלול להיות כר פורה להצטברות לחות, משקעי סבון וחיידקים והתפתחות עובש. מומלץ לכבס אותו במכונת הכביסה בתוכנית עדינה, אם מתאים לפי הוראות היצרן, או לנגב אותו במטלית לחה עם כמה טיפות אקונומיקה, לשטוף היטב ולתלות לייבוש.
  • קל לשכוח מקיומו של שטיח האמבטיה, ובעיקר מתי כיבסתם או החלפתם אותו לאחרונה, אבל יש לכבס אותו לפחות פעם בשבוע, כיוון שלא תמיד הוא מספיק להתייבש בין המקלחות.                                   
    ניקוי מקלחון ריסוס (צילום: Skylines, SHUTTERSTOCK)
    צילום: Skylines, SHUTTERSTOCK