בואו נהיה כנים: אנחנו לא מנקים מספיק את מכשירי החשמל הביתיים. מומחים טוענים, למשל, שאת המקרר צריך לנקות ביסודיות מדי שלושה חודשים ואת המדיח כל חודש. לא יודעים מה אתכם, אבל אנחנו לא זוכרים מתי ניקינו לאחרונה את המקרר ולגבי המדיח – הוא לא מתנקה כשמפעילים אותו? מתברר שלא ומתברר שמכשירי החשמל יכולים לשמש להתפתחות חיידקים ופטריות אם לא מנקים אותם, ולגרום לשלל בעיות בריאות, מכאבי בטן ועד גירוי עור. ב"מירור" ערכו רשימה של מכשירי החשמל שחשוב לנקות ואיך לעשות את זה:

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

המקרר

במחקרים שנערכו נמצאו במקרר חיידקים כמו אי קולי, סלמונלה וליסטריה, היכולים לגרום להרעלת מזון וכאבי בטן. במחקר אחד נמצא שכמות החיידקים במגירת הירקות היא פי 750 מהרמה הנחשבת בטוחה. נוזלים שנשפכו, כמו מרק או רוטב, ושאריות מזון עלולים למשוך חרקים.  

A post shared by Stacey•Stylist•Mama•Dreamer (@tinyhousemama) on

איך לנקות: כדאי לנקות כל שבוע, לפני קניית המזון הגדולה. נקו מזון שנשפך וזרקו מזון ומוצרים ישנים. פעם בשלושה חודשים ערכו ניקוי יסודי: רוקנו את המקרר ונקו בסמרטוט לח את המוצרים הארוזים, כמו צנצנות רוטב. הוציאו את המדפים והמגירות, ורססו את פנים המקרר בחומר ניקוי למטבח. הניחו לחומר לפעול ובינתיים שטפו את המדפים והמגירות במים חמים וסבון. נגבו את פנים המקרר. אל תשכחו לנקות את חור הניקוז ואת הידיות.

מכונת הכביסה

כדי לשמור על הסביבה מומלץ להוריד את הטמפרטורה של המכונה ולהשתמש באבקות או נוזלי כביסה ידידותיים לסביבה, אבל תוצאת לוואי היא שגם חיידקים וחרקים יכולים לשרוד בתהליך, ומחקרים מצאו במכונות כביסה חיידקי אי קולי וסטפילוקוקוס.

A post shared by LG SIGNATURE (@lg_signature) on

איך לנקות: מומלץ לנקות פעם בחודש, ואם מבחינים בריח רע או בכתמי עובש – לנקות מדי. הוציאו את מגירת החומרים והשרו אותה במים חמים וסבון. כשהמים מתקררים, נקו את המגירה באמצעות מברשת שיניים ישנה. כדי לנקות את המכונה הפעילו אותה כשהיא ריקה בטמפרטורה גבוהה – בדקו בחוברת ההוראות איזו תוכנית מתאימה. בסיום השאירו את דלת המכונה פתוחה כדי שתתייבש. נקו מסביב לגומי האוטם בסמרטוט לח.

מדיח הכלים

מחקרים מצאו במדיח חיידקים כמו פסאודומונס ואצינטובקטר העלולים להזיק לאנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה. שאריות מזון עלולות לחסום את זרימת המים וכך הניקוי פחות יעיל ועלול להיווצר עובש.

A post shared by K A R E N (@karenlovesinteriors) on

איך לנקות: הוציאו את המדפים ואת הנקז ונקו אותם במים וסבון. השתמשו במברשת שיניים ישנה כדי להסיר פירורי מזון. פעם בחודש רוקנו את המדיח, שימו על המדף העליון כוס מלאה בחומץ לבן והפעילו אותו בתוכנית החמה ביותר.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

התנור

שומן, שמן ולכלוך הופכים את התנור למקום אידיאלי לחיידקים.

A post shared by Big Chill (@bigchillappliances) on

איך לנקות: נגבו את דלת התנור כל שבוע ונקו את התנור פעם בחודש (קראו היטב את חוברת ההוראות לפני כן). השרו את המדפים במים חמים וסבון למשך הלילה ולאחר מכן נקו אותם. כסו את חלקי החימום ורססו את פנים התנור בחומר ניקוי מתאים. תנו לחומר לפעול ונקו בספוג לח. אל תשכחו לנקות בפינות.

המיקרוגל

גם כאן עלול להצטבר מזון שנשפך, ואם אתם משתמשים במכשיר להפשרת בשר, הנוזלים עלולים להכיל אי קולי וסלמונלה.

A post shared by Big Chill (@bigchillappliances) on

איך לנקות: נקו במים חמים וחומר ניקוי את פנים המכשיר. הניחו בו קערה ובה מים וחתיכת לימון או חומץ וחממו עד להרתחה. כבו והשאירו את הדלת סגורה למשך 15 דקות כדי שהאדים יוכלו לפעול. נגבו את המכשיר ואת גומי האיטום. אל תשכחו לנקות גם מבחוץ.