כמו כל הקיץ, גם השנה נראה לנו שחום כזה עוד לא היה, ובימים החמים האלה המקפיא עובד שעות נוספות כדי לספק לנו גלידות וקוביות קרח. מכיוון שמקפיא מקולקל הוא אחד הדברים הכי מעיקים בקיץ (אולי רק מזגן מקולקל מבאס יותר), באתר thekitchn.com אספו עצות ממומחים לשמירה על המכשיר החשוב. הנה הן.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הוד השרון: חזרו מרילוקיישן לדופלקס מטריף 

>> הצצה למלון המשגע של הדוגמנית הישראלית

אל תשאירו את הדלת פתוחה: כן, שמעתם את זה מההורים שלכם, אבל הנה הסבר שישכנע אתכם להקפיד על זה: כשהדלת נשארת פתוחה – אם בגלל איטום לא טוב, אם בגלל שאתם עומדים מול המקפיא הפתוח ומתלבטים איזה גלידה לקחת ואם כי שכחתם לסגור אותה – נוצר במקפיא עודף קרח. "הקרח המיותר מפריע לזרימת האוויר ומונע את הסיבוב של המאוורר של המדחס", אומרת שירלי הוד, מומחית למוצרי חשמל.

אל תמלאו את המקפיא יותר מדי – או פחות מדי: אל תעמיסו את המקפיא ואל תשימו פריטים ליד החלקים הפנימיים של המנוע. מצד שני, אל תשאירו את המקפיא ריק. "המקפיא יעיל יותר כשיש בו הרבה אוכל", אומר הטכנאי כריס זייסלר. אז כמה למלא? מומחים ממליצים למלא 70 אחוז מחלל המקפיא (וגם המקרר) – לא יותר ולא פחות.

מדף במקרר (צילום: shutterstock By BravissimoS)
מדף במקרר | צילום: shutterstock By BravissimoS

אל תשכחו לנקות את האיטום: בזכות פסי האיטום המקפיא שומר על הקור שמונע מהמזון להתקלקל. מכיוון שהם צוברים לכלוך, חשוב לנקות אותם מדי פעם. השתמשו במים חמים וסבון לניקוי הלכלוך וייבשו בסמרטוט נקי ויבש.

וגם את המעבה: המעבה נמצא בחלקו האחורי של המקרר, בדרך כלל מאחורי רשת. כשמצטבר עליו אבק ולכלוך הוא מתחמם. נקו אותו באמצעות מברשת או שואב אבק (לא עם מים!) פעם או פעמיים בשנה.

הקפידו על אחסון המזון: לדברי הוד, אחסון לא נכון יכול גם הוא לגרום נזק. היא ממליצה לאחסן את המזון בקופסאות או שקיות המיועדות לאחסון במקפיא.

הפשירו את המקפיא מדי פעם: פעם בשנה או כשיש שכבת קרח בעובי חצי סנטימטר. אל תגרדו את הקרח כדי לא לפגוע בקירות או במנוע, אלא אחסנו את המזון בצידנית ותנו לקרח להפשיר.

באיזו תדירות צריך לנקות את המקפיא?

פעם בשבוע: נקו בסמרטוט את פנים המקפיא. מלאו קערה במים חמים וכמה טיפות נוזל לניקוי כלים, הרטיבו סמרטוט בנוזל ונגבו את המדפים, הפינות והחריצים. שימו לב לסרט האיטום, שיכולים להצטבר בו פירורי מזון. אין צורך לרוקן את המקפיא או לנתק מהחשמל, אבל בזכות הניקוי השבועי המקפיא יישמר במצב סביר.

פעם בחודש: בדקו את המזון המאוחסן במקפיא כדי לראות אם לא הגיע הזמן לזרוק אותו. אנחנו נוטים להכניס למקפיא מזון ולשכוח אותו שם, לכן כדאי לבדוק פעם בחודש מה הצטבר בפנים ולזרוק שאריות לא מזוהות, מזון שפג תוקפו או שנוצרו עליו כוויות קור. אחרי דילול תכולת המקפיא, נגבו בסמרטוט.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

ניקוי יסודי: פעם בחודשיים-שלושה כדאי לעשות ניקיון יסודי. רוקנו את המקפיא (אל תשכחו לאחסן את המזון בצידנית כדי שלא יתקלקל) ונתקו מהחשמל. הוציאו את המגירות והמדפים הנשלפים, נקו אותם במים וסבון כלים ותנו להם להתייבש.

הכניסו לבקבוק התזה כמויות שוות של מים וחומץ, רססו את פנים המקפיא ונגבו. אם יש כתמים שלא יורדים, רססו שוב והמתינו מעט לפני הניגוב, או נקו עם ספוג הקסם. ייבשו את המקפיא עם סמרטוט יבש. החזירו למקום את המגירות והמדפים ואת המזון, והפעילו שוב המקפיא.

כדי למנוע ריחות רעים: הקפידו לאחסן מזון בקופסאות אטומות, ושימו במקפיא 4-3 שקיות תה. כדי לספוג ריחות רעים אפשר לשים במקפיא קערה קטנה עם אבקת סודה לשתייה או קפה טחון, או קופסה פתוחה עם ג'לטין נטול טעם (אחרי השימוש אפשר להמס את הג'לטין במים חמים ולהשתמש במים להשקיית צמחים).