המלחמה שמתחוללת אצלנו הבהירה, בין היתר, כמה חשוב לשמור על תקינות וארגון המרחב המוגן שלנו, בין אם זה ממ"ד בתוך הבית, ממ"ק בקומה או מקלט בבניין או בשכונה. כבר דיברנו על הפתרונות לנעילת דלת הממ"ד מבפנים ועל הדרכים לעיצוב החלל באופן שיקל עלינו פיזית ונפשית; הגיע הזמן לדבר על הציוד שחשוב לשים במרחב המוגן לקראת שהייה ממושכת.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> גיבורת על: עושים כבוד לרחל אדרי מאופקים (והעוגיות)

>> "הם הרסו, אנחנו נבנה": אדריכלים מתארגנים ליום שאחרי

 

כשמדברים על שהייה ממושכת במרחב המוגן מתכוונים למצבי חירום שבהם נצטרך להתמודד לבד עד שכוחות הביטחון, גורמי החירום ושירותי ההצלה יוכלו לסייע לנו, וזה עלול לקחת זמן מה. מצבי חירום אפשריים הם פגיעה בתשתיות כמו כבישים, חוטי חשמל וצינורות מים, באופן שעלול לחסום ולעכב את הגעת הכוחות, אירוע נפגעים המוני שיחייב את גופי ההצלה לקבוע סדר עדיפויות ויאריך את זמן ההגעה, הסתגרות במרחב המוגן כדי להתגונן מפני ירי טילים או חומרים מסוכנים.

לפי הנחיות פיקוד העורף, ברוב מצבי החירום ההתרעה לא תספיק לאריזת תיק חירום, וחשוב להצטייד מראש בציוד חיוני שיהיה בהישג יד ויאפשר למשפחה להתקיים למשך 24 עד 72 שעות. זו רשימת ההמלצות שלהם לציוד החירום למרחב המוגן:


מלאי מים ומזון:

לפחות 3 ליטר מים לאדם, ומזון יבש ומשומר. חשוב לזכור לרענן את מוצרי המזון והמים כדי שלא יפוג תוקפם, וגם את המים העומדים.

חפצים חיוניים:

ערכת עזרה ראשונה, פנס ורדיו המופעלים על ידי סוללות, תרופות, מטף לכיבוי אש, וציוד נוסף שרלוונטי עבורכם ועבור המשפחה כמו חיתולים, תמ"ל ובגדים לתינוקות, משקפיים, כלי מיטה וכו'.

מסמכים חשובים וכסף מזומן:

צילום או העתק אלקטרוני של מסמכים רפואיים, מסמכי זיהוי, מסמכים אישיים ומסמכים פיננסיים. כדאי להכניס הכל לתוך שקית או תיקייה אטומה למים, ולשמור העתק למסמכים גם מחוץ לבית לצורך גיבוי.  

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎פיקוד העורף‎‏ (@‏‎pikudhaoref‎‏)‎‏

 

דגשים לאחסון הציוד 

  • מומלץ לשים כמה שיותר פריטים בתוך תיק. פריטים גדולים או כבדים במיוחד לאחסן בצמוד לתיק.
  • עדיף לאחסן את ציוד החירום במרחב המוגן מראש, אבל אם הכרחי להחזיק פריטים מסוימים במקום אחר בבית, חשוב לשתף את כל בני הבית בידיעה הזו, כדי שיהיה מי שיזכור ויזכיר בעת הצורך.
  • חשוב לבצע בדיקה ותחזוקה לציוד ולתיק החירום אחת לשלושה חודשים, בדיקה לתקינות מטף, סוללות ואמצעים אלקטרוניים אחת לחצי שנה, וריענון מסמכים לפחות אחת לשנה.
  • שתפו את כל בני המשפחה בגיבוש רשימת הציוד, הציגו בפניהם את מיקום התיק ותכולתו וודאו שכל אחד יודע להשתמש בפריטים. כדאי גם למנות אחראי על ביצוע הבדיקות התקופתיות והתחזוקה השוטפת של התיק.

רץ ברשת: צ'ק-ליסט לסידור הממ"ד

לשניר חן, מעצבת הום סטיילינג ויוצרת תוכן ברשת, יש המלצות משלה לציוד חיוני לממ"ד והיא אפילו ריכזה אותן במדריך לעוקבות ולעוקבים שלה, ושיתפה באינסטגרם ובטיקטוק סרטון שמדגים איך לסדר את כל הציוד בסלסלות בספריית מדפים, באופן שהוא גם נוח לשליפה ולשימוש וגם נעים לעין. הסרטון צבר כבר יותר מ-110 אלף צפיות בטיקטוק, וזכה לתגובות נלהבות:

@the_home_land

הכנתי לכם מדריך חינמי הכולל צ׳ק ליסט מפורט וטיפים לארגון הממ״ד בימים אלו, ממני באהבה אליכם. תגיבו את המילה ״מדריך״ כדי לקבל לינק להרשמה וקבלת המדריך ישירות אליכם בפרטי יש גם לינק בביו - המדריך מחולק לצ׳יק ליסט וטיפים . הצ׳יק ליסט מחולק לפי חיוני, כללי, ילדים, בע״ח, מזוודה לשעת חירום, ויש מקום גם שתוסיפו ידנית להתאמה אישית של הצ׳ק ליסט. הטיפים מחולקים לפי מקרים שונים של שימושי ממ״ד ופתרונות אחסון, וטיפים כלליים שאני בטוחה שתאהבו. מקווה שזה יעזור לכם קצת ויעשה לכם סדר בתקופה זו, שתפו עם חברים ומשפחה ושמרו לכם את הסרטון, הדגמתי כאן את הארגון של הכוורת בממ״ד שלי להשראה. שנדע ימים טובים יותר ובשורות טובות לכל עם ישראל. עם ישראל חי אוהבת אתכם ומחבקת מרחוק

♬ צליל מקורי - SHANIR | THEHOMELAND