המדיח סיים לעבוד, כולל תוכנית ייבוש הכלים, וכשפתחתם אותו גיליתם שהכלים אמנם נקיים אבל לא יבשים – מה עושים? הנה טיפ שמצאנו בטיקטוק. בסרטון שפרסמה הגולשת ג'סמין, וצבר 2.3 מיליון צפיות בשישה ימים, היא מציגה את השיטה שלה: היא פותחת את המדיח, תולה על הדלת מגבת כלים, סוגרת שוב ומשאירה 20 דקות. לדבריה, המגבת סופגת את הלחות והכלים מתייבשים. כדי שהשיטה תעבוד, היא מסבירה בסרטון נוסף, צריך לתלות את המגבת על הדלת מיד כשהמדיח מסיים את פעולתו.

@jasminegazelle

I literally do this every time now. ##lifehack

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

הסרטון צבר מאות תגובות. "אוקיי, זה עובד. עכשיו את החברה הכי טובה שלי", כתבה אחת הגולשות, ולעומת זאת גולשים אחרים טענו שמספיק לפתוח מעט את דלת המדיח כדי שהכלים יתייבשו. היו גם מי שהציעו לשים את הכלים במדיח כשהם נוטים קצת כדי שהמים לא יצטברו. אנחנו הזדהינו במיוחד עם המגיבה מלאני שכתבה: "אני מודה שזה טיפ מגניב, אבל רק בעזרת המים שמצטברים על הכוסות והקופסאות אני יודעת אם כבר הפעלתי את המדיח או לא". 

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> נתניה: עברו מקומה 6 לקומה 12 והרוויחו בענק

>> 36 מיליון צפיות: הטיפ לשירותים שמשגע את הרשת

איך לסדר את מדיח הכלים

המדף העליון: הניחו כאן כוסות, ספלים וקערות קטנות כשהם הפוכים. כלים שתחתיתם שקועה כדאי להניח בזווית כדי שלא יצטברו בשקע מים מלוכלכים. גם כלי פלסטיק כדאי לשים במדף העליון, מכיוון שהחום מגיע מלמטה ועלול להרוס את הכלים. הקפידו לשים כלים קטנים כך שלא ייפלו כי הם עלולים להפריע לזרועות השטיפה. הניחו כלי אוכל גדולים כמו מצקות ומריות על המדף העליון ולא במעמד של הסכו"ם, כי הם עלולים לחסום את זרם המים.

כדי למנוע מכלי הפסטיק להתהפך בזמן עבודת המדיח, ולהתמלא במים מלוכלכים, אפשר להניח עליהם מתקן ייבוש כלים פשוט. 

I use an upside down metal dish rack to keep my Tupperware from flipping upside down in the dishwasher. from r/lifehacks

 

המדף התחתון: סדרו בו צלחות, קערות גדולות, סירים ומחבתות. שימו את הכלים הגדולים בצדדים כדי שלא יחסמו את המים. עדיף להניח את הכלים הגדולים על הצד ולא כלפי מטה כדי לא לחסום את זרם המים.

מעמד הסכו"ם: הכניסו את הכלים כשהידיות כלפי מטה, למעט סכינים – אותם הכניסו כשהחוד כלפי מטה. יש גם שפים שממליצים לא לשטוף סכינים במדיחאלא ביד. "המדיח מטלטל את הסכינים וזה עלול לשחוק אותן. סכינים קהות גורמות ליותר פציעות", מסביר השף קולמן טייטלבאום. כדאי להכניס את הסכו"ם למעמד כשהוא ממוין. זה יחסוך לכם זמן כשתוציאו את הכלים הנקיים.

אין צורך לשטוף את הכלים לפני המדיח: חבל על הזמן והאנרגיה. על פי טייטלבאום, מדיח הכלים מתוכנן לזהות את החלבונים בשאריות האוכל ולפעול עליהם. אם תשטפו את הכלים לפני המדיח, המכשיר יפעל על הכלים עצמם. סיבה נוספת היא אקולוגית - המדיחים שלנו חסכנים יותר במים מאיתנו. מומחים אחרים נותנים עוד סיבה: מרבית חומרי הניקוי המיועדים למדיח כוללים אנזימים הנצמדים לשאריות המזון. כשיש פחות שאריות אוכל על הכלים, לחומרי הניקוי אין למה להיצמד והם פועלים פחות טוב. אז בפעם הבאה פשוט זרקו את שאריות האוכל הגדולות לפח והכניסו את הכלים למדיח ללא שטיפה מוקדמת.

מטבח עם מדיח כלים (צילום:  hedgehog94, shutterstock)
צילום: hedgehog94, shutterstock

אל תסדרו את כל הכלים לאותו כיוון: המים מגיעים ממרכז המדיח, לכן החלקים הכי מלוכלכים של הכלים צריכים לפנות למרכז ולא לאותו כיוון.

שימו לב: אל תעמיסו את המדיח ואל תניחו כלים גדולים ושטוחים ליד הדלת כי הם מונעים מחומר הניקוי להגיע לכלים אחרים.

לפני ההפעלה: בדקו שזרוע ההתזה יכולה להסתובב בחופשיות בלי להיתקע בכלים.

אל תכניסו למדיח

כלים מברזל יצוק וכלים עם ציפוי נון-סטיק: המדיח יהרוס את הציפוי ויגרום להם להחליד

כלים ממשלוחי אוכל: אם אתם רוצים להשתמש פעם נוספת בכלי הפלסטיק שבהם הגיע המשלוח – נקו אותם ביד. בכלל, אם לא כתוב בפירוש על כלי פלסטיק שאפשר לנקות אותו במדיח, עדיף לא להסתכן. המים החמים או החום בייבוש עלולים להמס או לשנות את ההרכב הכימי של הכלי ולהפוך אותו ללא בטוח לשימוש למזון.

כלי עץ: כלי הגשה, קרש חיתוך וכל כלי אחר עשוי עץ עלול להיפגע בחום הגבוה של המדיח.

כלי בישול מעץ, כף עץ (צילום:  Lazy_Bear, Shutterstock)
צילום: Lazy_Bear, Shutterstock

מגררת גבינה (פומפייה): פשוט אין טעם. המדיח לא יסיר את שאריות הגבינה שנצמדו לחורי המכשיר.

כלים יקרים: לא משנה אם אלה כלים שעלו לכם הון או כאלה שיקרים רק ללבכם – נקטו במשנה זהירות ורחצו אותם ביד. יכול להיות שהם יחזיקו מעמד פעם אחת, אולי אפילו מספר פעמים, אבל במוקדם או במאוחר הם יישברו מהחום או מהתנגשות בכלים אחרים. גם כלים המעוטרים בזהב וכלי כסף עלולים להיפגע בזמן פעולת המדיח.

 

הקפידו לנקות את המדיח

לא, הוא לא מנקה את עצמו ובמהלך הזמן מצטברות בו שאריות אוכל וסבון והופכות למשקע עקשני, והן גם יכולות לפגוע בניקוז המים. זו השיטה של הבלוגרית האמריקאית ג'יל ניסטול:

שלב ראשון: רוקנו את המדיח והסירו את המדף התחתון. בדקו את חור הניקוז – אם הצטברו שם שאריות מזון, הוציאו אותן. בדקו אם החורים בזרוע ההתזה נסתמו. אם כן, נקו אותה באמצעות מברשת שיניים ישנה טבולה בחומץ. החזירו את המדף התחתון למדיח.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הרשמו לניוזלטר של living

שלב שני: הניחו קערה במדף העליון של המדיח ומלאו אותה בחומץ לבן – החומץ מפרק משקעים מינרליים ומחטא. הפעילו את המדיח בתוכנית הארוכה על החום הכי גבוה.

שלב שלישי: כשהמדיח מסיים לעבוד, פתחו אותו ופזרו אבקת סודה לשתייה בתחתית המכשיר. הפעילו את המכשיר בתוכנית קצרה על החום הכי גבוה.