"אין בוכים על חלב שנשפך" אומר הפתגם הידוע, אבל על זמן מיותר שנדרש לניקוי הבית בוכים ועוד איך, ובאופן כללי אין הרבה דברים מתסכלים יותר מחוכמה בדיעבד. בדיוק מהסיבה הזו חשוב להקשיב לתובנות וללקחים שהפיקו אחרים, למשל מה לא להתקין בבית במסגרת התכנון והעיצוב שלו כי זה יתנקם בכם בהמשך.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> ככה באמת נראים החיים של שוכרי הדירות בת"א

>> במטבח של הרווק: המלבן הצר הפך לחלל מהמם ונוח

 

בסרטון שפרסמה גורו ניקיון מאוקלנד ניו זילנד בחשבון הטיקטוק שלה היא הראתה 5 דברים שלא הייתה מכניסה לבית שלה, אם הייתה יודעת אז את מה שהיא יודעת היום כמומחית לניקיון. 

@leaderscleaning Do you agree? #fyp #cleaning #cleaningtips #foryou #cleaner #renovationtips ♬ Caramel Latte - Prod. By Rose

ואלה הדברים:

1. ברז ספירלי במטבח

כן, השרשרת המפותלת הזאת נראית מגניבה ומלאה בסטייל תעשייתי, אבל ביומיום היא צוברת הרבה אבק בין הפיתולים וקשה להגיע אליו ולנקות אותו כמו שצריך.

2. מראה מאחורי ברז

זה נראה טוב אבל המשמעות היא שהמראה תסבול מנתזי מים תכופים מהברז, וגם נתזי סבון, ותצטרכו לנקות אותה באופן יומיומי.

מראה מאחורי ברז (צילום: JR-stock, SHUTTERSTOCK)
צילום: JR-stock, SHUTTERSTOCK

3. קולט אדים תלוי פתוח

שטח הקולט נהיה דביק ושומני במהירות, וקשה למנקה להגיע לגובה הזה. המשמעות היא שניקיון הקולט כנראה לא ייכלל בשגרת הניקיון התכופה.

4. תוספות ניקוז ארוכות במקלחת

גם תוספות הניקוז הצרות והארוכות מרשימות במראה, אבל אוספות הרבה יותר ג'יפת מקלחת ונוטות להריח רע אם לא מנקים אותן לעתים קרובות.

5. משטח מטבח מנירוסטה

על זה אמרה גורו הניקיון שלעולם לא תכניס לביתה, והמליצה פשוט "להשאיר את זה למטבחים מסחריים בלבד".

 

5 דברים שגורו ניקיון מתחרטת שהתקינה בבית (צילום: חשבון הטיקטוק leaderscleaning@)
צילום: חשבון הטיקטוק leaderscleaning@

הסרטון הפך במהרה לוויראלי וצבר יותר מ-225 אלף צפיות. בין התגובות שהוא קיבל היו כאלה שהסכימו עם התובנות (בעיקר לגבי קולט האדים) והוסיפו כמה משלהם, למשל להימנע משיש פורצלן במטבח או מדלתות ארונות מטבח שאינם חלקים ונוחים לניקוי, וקולגה למקצוע סיכמה שמאז שהיא מנקה מקצועית אין לה מוטיבציה לנקות את הבית שלה בכלל. 

עוד טעויות שכדאי להימנע מהן בתכנון מטבח

חלל המטבח הוא מורכב לעיצוב ונעשות בו די הרבה טעויות. באתר thekitchn.com שוחחו עם מומחים ואספו כמה מהטעויות הכי מזיקות בתכנון של המטבח, ביניהן:

מרחק שגוי בין המקרר, הכיריים והכיור: "מטבח שמתפקד היטב מאורגן סביב שלושה אלמנטים: המקרר, הכיריים והתנור והכיור", אומרת קיילה היין, המנהלת האמנותית של Modern Castle, חברה הבודקת מוצרים לבית. "אם מציירים משולש דמיוני על הרצפה בין שלושת המרכבים האלה, אורכה של כל צלע במשולש צריך להיות לא פחות מ-120 סנטימטר ולא יותר מ-270 סנטימטר כדי שהמטבח יתפקד בצורה זורמת".

תכנון לא מעשי מבחינה לוגיסטית: לעתים קרובות אנשים מתרכזים בעיצוב המטבח ושוכחים שצריך מגירות לסירים וכלי בישול, שקעים למכונת הקפה או הקומקום, מקום מיוחד לפח האשפה, פתרונות לאחסון רב ומשטחי עבודה מספקים.

מגירות מטבח, אחסון צלחות (צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK)
צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK

חומרים לא מתאימים: המלצה שמתכתבת עם הסרטון של גורו הניקיון, ומתייחסת לכך שחומרים שנראים יפה בתמונות לא תמיד מתאימים למטבח משפחתי ופעיל למשל דלפק שיש לבן, שמתלכלך ונשרט בקלות, או ריצוף צפחה פוטוגני אוסף הרבה אבק. "אנשים רבים לא מודעים לכמות העבודה שנדרשת כדי לתחזק חומרים מסוימים, ומגלים שתוך כמה שנים הם נהרסים", אומרת , אומרת כריסטינה מיגואלז מחברת fixr.com.

עיצוב טרנדי מדי: טרנדים חולפים מהר, ושיפוץ מטבח זה עניין יקר מאוד. למרכיבים הקבועים בו - כמו ריצוף, דלפקים וארונות, עדיף לבחור באופציות קונבנציונליות יחסית ולעדכן באמצעים שקל לשנות כמו צבע, אקססוריז או כיסאות.

מטבח, תנור אפייה (צילום:  brizmaker, Shutterstock)
צילום: brizmaker, Shutterstock