אין כמו כביסה נקייה, רעננה ורכה, אבל למרות הפיתוי להוסיף למכונה מרכך בנדיבות – לפעמים עדיף להפחית בכמות ואפילו להימנע לגמרי. באתר Apartment Therapy מסבירים מתי כדאי להסתפק רק בסבון כביסה:

כביסת מגבות: נכון, להתנגב במגבת קשה זאת לא חוויה נעימה, אבל שימו לב: יותר מדי מרכך עלול לפגוע בספיגה של המגבת (וספיגה היא המטרה העיקרית שלה). במקום מרכך כביסה נסו להוסיף למכונה כוס חומץ וחצי כוס אבקת סודה לשתייה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

סוגי בדים: בגלל הרכבו הכימי מרכך כביסה עלול להקשות בדים מסוימים ואפילו להרוס אותם לגמרי. אל תשתמשו במרכך כשאתם מכבסים פריטים ממיקרופייבר – כמו במקרה של מגבות, המרכך עלול לפגוע גם ביכולת הספיגה של המיקרופייבר. המנעו משימוש במרכך גם לבגדי ספורט אחרים שנועדו לספוג זיעה, בגדים מחומרים חסיני אש, פריטים חסינים למים ואריגים סינתטיים כמו פוליאסטר או כאלה המכילים אלסטן או ניילון (למשל סקיני ג'ינס וגרבונים).

בגדי תינוקות: החומרים הכימיים במרכך עלולים לגרות את עורם הרגיש של התינוקות. נסו להשתמש בחומץ במקום.

אל תשפכו את המרכך ישירות על הבגדים: בניגוד למסיר כתמים, את מרכך הכביסה אסור לשפוך ישירות הל הבגד. הוא עלול לגרום לכתמים או להשאיר משקע שיהיה קשה להוריד.  

עוד כמה טיפים שימנעו תאונות בכביסה

הפרידו את בין הבגדים לפי צבעים: כבסו בנפרד בגדים כהים, בגדים בהירים ובגדים לבנים. כלומר, צבעים כגון אפור, צהוב, ורוד ותכלת לא יכובסו יחד עם כחול אדום וירוק - למרות שהם צבעוניים. כך הצבעים לא ידהו וגם תוכלו לכבס את הבגדים הצבעוניים הבהירים בחום גבוה יותר (40 מעלות, ולא 30 מעלות כמו בכיבוס הבגדים הכהים).

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מיינו גם מצעים ומגבות: גם פריטים אלה חלקו לכהים, בהירים ולבנים. מצעים ומגבות כמעט לעולם לא חסר, לכן השתמשו בהם כדי להשלים מכונות שלא הצלחתם למלא.

אבל אל תדחסו את המכונה: כל המומחים מסכימים שהפריטים לא מתכבסים היטב כשהמכונה דחוסה. אחת המומחיות סיפרה לנו שהיא סופרת את הפריטים ומכניסה למכונה עד 30 פריטים (לא גדולים).

הפכו בגדים: חולצות עם הדפסים בולטים, נצנצים, רקמה או חרוזים - הפכו את החולצה לפני הכביסה.

ייבוש: אם לא מדובר בכביסה דחופה, אל תשתמשו במייבש. הוא עלול לכווץ את הבגדים ולהזיק להם. תל את הכביסה לייבוש בצל.