האינטרנט מלא בעצות שמבטיחות לייעל את תחזוקת הבית ואנחנו מתים עליהן, בעיקר על עצות שנוגעות בעבודות ניקיון, שבואו נודה – הן לא הכי מהנות. כבר נפלנו לא פעם עם עצות שלא ממש עזרו, אז שמחנו לגלות באתר thespruce.com רשימה של עצות שלא עובדות, בדיוק לפני הניקיונות של פסח:

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לחטא את ספוג הכלים במיקרוגל – לטענת האתר, משך הזמן הדרוש כדי להגיע לטמפרטורה שתהרוג את החיידקים יגרום לספוג להישרף (ב-Good Housekeeping דווקא לא פסלו את השיטה). הם ממליצים להשתמש במטלית מיקרופייבר ולהשליך אותה לכביסה אחרי כל שימוש.

להוסיף מלח למכונת הכביסה - המלח אמור למנוע מהצבע לרדת (ולעבור לשאר הבגדים), אבל כשהבגד מגיע למכונת הכביסה שלכם, ואפילו לחנות, כבר מאוחר מדי לקבע את הצבע. קיבוע יעיל של הצבע נעשה בזמן ייצור הבד, כך שאין טעם להוסיף למכונה מלח.

להסיר כתמי דיו באמצעות תרסיס שיער – גם את העצה הזאת לא פסלו ב-Good Housekeeping, אבל לדברי האתר מה שעובד הוא האלכוהול שבתרסיס, כך שעדיף פשוט להשתמש בתרסיס איזופרופנול שמשמש לניקוי מכשירים אלקטרוניים.

כתם דיו על חולצה (צילום: שאטרסטוק)
כתם דיו על חולצה | צילום: שאטרסטוק

לשים את "ספוג הקסם" בשירותים  – לספוג הקסם (המכונה גם "מחק הקסם" והוא בעצם מלאמין מוקצף) יש שימושים רבים אבל הוא לא יסיר כתמים אם לא תשפשפו כך שאין טעם לשים אותו באסלה או במכל השטיפה. הוא גם עלול להזיק לצנרת.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

לחטא משטח מזוהם באמצעות מים – מים יכולים לחטא משטחים מזוהמים מחיידקים מסוימים, אבל רק המשטח חשוף למים בטמפרטורה הגבוהה מ-100 מעלות לכמה דקות לפחות. כדי לנקות משטח מזוהם, למשל אחרי הכנת בשר נא, השתמשו בחומר ניקוי.

להוסיף נוזל כביסה או חומר ניקוי – הכמות הגדולה של החומר לא נשטפת כראוי ועל הבגדים או על הרצפה נשאר משקע, שרק אוגר לכלוך נוסף. הקפידו לקרוא את ההוראות והשתמשו בחומר הניקוי ובנוזל הכביסה בהתאם.