פעמיים בחודש בערך שואוקי מאצומוטו (Shoukei Matsumoto) מצייץ בטוויטר הזמנה לזרים שיבואו למקום עבודתו בשעה 07:30 בבוקר ויעזרו לו לנקות. אנשים נענים להזמנתו ובאים לעזור לו בטאטוא ובשטיפה. מאצומוטו, נזיר בודהיסטי השייך למנזר קומיוג'י בטוקיו, טוען כי טאטוא, קרצוף והברקה בצוותא הם תרגול רוחני שמקרב אנשים ומשפר את בריאות הנפש.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

"אנחנו מטאטאים אבק כדי להסיר את הרצונות הארציים שלנו. אנחנו מנקים את העפר כדי להשתחרר מהתקשרויות. אנחנו חיים בפשטות ולוקחים את הזמן להרהר בחיינו ומנצלים כל רגע. לא רק נזירים צריכים לחיות ככה. כל אחד בעולם המודרני והעמוס צריך לעשות את זה", הוא כתב.

שואוקי מאצומוטו:

A post shared by Tokyo-based news agency (@my_kyodonews) on

כשהם מסיימים לנקות, העובדים-אורחים שותים תה וממשיכים לעיסוקיהם ולעבודותיהם. אם תהיתם מי בדיוק מסכים להצעה המפתה הזאת, בוודאי תופתעו לדעת שפעם אחת הגיע מנכ"ל של חברה ציבורית עם עובדיו. מתנדבים אחרים הם אנשים העובדים בעבודות זמניות שהפעילות נותנת להם מסגרת ומספקת להם חברה, גם אם רק לשעה, סיפר מאצומוטו ל"טיימס" של יפן.

מקדש קומיוג'י:

A post shared by Toritsudaigaku Riverysland (@riverysland) on

A post shared by メアリィ(手帳・文具好き) (@shuhari33375) on

מאצומוטו טוען שצריך להתייחס בחיוב לעבודת הניקיון. "אם אתם מתייחסים לניקיון כמטלה וכמשהו שכדאי להימנע ממנו, זה לא טוב לכם ולנפש שלכם. אבל אם תתייחסו לניקיון כמשהו חיובי, גם איכות החיים שלכם תשתפר", אמר בריאיון. בנוסף להסבר כיצד הניקיון מועיל לאיכות החיים, מאצומוטו גם מדגיש שניקיון יכול להיות פעילות מגבשת כשעושים אותו בקבוצה.

ספרו של מאצומוטו "מדריך של נזיר לבית ונפש נקיים" (A Monk’s Guide to a Clean House and Mind), שנועד במקור לנזירים, יצא לאור לפני כחודש באנגלית. הרעיון לספר עלה לאחר שמאצומוטו חזר ליפן מהיידראבאד בהודו, שם סיים תואר שני במנהל עסקים. הוא רצה לעזור לדור הצעיר של הנזירים לנהל טוב יותר את המקדשים והוא רצה שזה יהיה מאמץ בין-דתי - וניקיון הוא ללא ספק משהו שאפשר להסכים עליו. שלא במפתיע, הספר עוסק לא מעט בחיי הנזירות ובמקדשים, שכן זה המקום שבו מאצומוטו למד לנקות והפנים את ההבנה שניקיון הוא תרגול.

ספר פורסם ביפן ב-2011 – השנה שבה פרסמה מארי קונדו את "סוד הקסם היפני". קונדו, הידועה בכינוי קון מארי וכך מכונה גם השיטה שלה, הפכה למומחית בעלת שם לענייני סדר, והתפרסמה ברחבי העולם. בשנת 2015 נבחרה על ידי מגזין "טיים" באחד האנשים המשפיעים בעולם.

מאצומוטו, לעומת זאת, לא זכה לפרסום דומה וגם לא חיפש אותו. בריאיון למגזין סיפר שסירב לכמה הצעות להופיע בטלוויזיה, ותהה אם המסר שלו היה עובר בקומדיית מצבים, למשל. עם זאת, הוא אינו קנאי לניקיון. להפך, "הנימה בספרו עדינה ומקסימה, כמו האיש עצמו", כותב המראיין ג'י.ג'י אודונהיו. מאצומוטו עצמו אומר: "אני מסכים עם הרעיונות של קון מארי, אבל אין לי טכניקה".

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מארי קונדו:

A post shared by Marie "KonMari" Kondo (@mariekondo) on

_OBJ 

ואכן, בעוד שקונדו מציגה שיטה ברורה שבה מנקים וממיינים על פי קטגוריות ולא על פי מיקום, מאצומוטו מדגיש שניקיון הוא תרגול. ואם לדברי קונדו, ארגון הבית מעורר ניצוצות שמחה, מאצומוטו לוקח את הניצוצות של קונדו צעד אחד קדימה וטוען שניקיון הוא סוג של תרפיה, מאפשר חיים שלווים ואף מחזק את מערכות היחסים. "אני מקווה שהקוראים ינקו את ביתם או את המשרד שלהם בצורה חיובית יותר", הוא מאחל לכולנו.