בישול הוא פעילות מלוכלכת – מלבד כמות הכלים שתמיד נדרשת, גם לבשלנים הקפדנים ביותר דברים תמיד נשפכים ונוזלים מטפטפים. זה מציק אבל בלתי נמנע כשמכינים תבשילים מורכבים שדורשים זמן הכנה ארוך, אבל ממש מתסכל כשאחרי הכנת חביתה פשוטה צריך לנקות את הדלפק והכיריים מטיפות הביצה שטפטפו עליהם.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מי צריך בריכה: הבתים הכי כיפיים לילדים 

>> היזם ועורכת הדין בנו וילה הורסת בקריית גת

למרבה השמחה, גילינו שיש פתרון לבעיה. הגולש אנדרו גת פרסם בטיקטוק סרטון המדגים את השיטה הפשוטה והיעילה. בסרטון אנדרו מכין חביתה, ומדגים כיצד הוא מונע משאריות ביצה לטפטף החוצה: במקום להניח את הקערה מיד אחרי שהוא שופך את הביצה, הוא ממשיך לסובב אותה והשאריות נוזלות פנימה. כמובן שאפשר להשתמש בשיטה עם כל חומר נוזלי.

@andrew_gatt

Answer in the comments ##lifehack ##fyp ##teachersoftiktok

♬ original sound - Andrew Gatt

אנדרו הוסיף כיתוב "באיזה גיל למדתם את הטיפ הזה?", ואנחנו מודים: רק עכשיו. מכיוון שהסרטון צבר 1.8 מיליון צפיות וכמעט 70 אלף לייקים בשבוע – אנחנו מרגישים שאנחנו לא לבד.

עוד טיפים לניקיון שמצאנו בטיקטוק

לניקוי פינות מאתגרות במיוחד במטבח רססו על משטח העבודה במטבח תרסיס ניקוי רב תכליתי, עטפו סכין במגבון, והעבירו את חוד הסכין לאורך פס החיבור בין משטחי העבודה במטבח.

הגולשת ג'ני ממליצה לשים בחדר הרחצה מברשת ניקוי עם מכל סבון מובנה מלא בכמויות שוות של חומץ וסבון כלים נוזלי. אחרי כל מקלחת היא משתמשת בו לניקוי הקירות והאמבטיה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

כדי שכיור הנירוסטה יבריק, נגבו אותו לאחר הניקוי בשמן תינוקות.

לניקוי מגהץ שרוף הניחו על המגהץ החם טבליית פרצטמול – אחת התרופות המוכרות בעולם – והעבירו אותה על החלק השרוף באמצעות פינצטה (חשוב להקפיד לנתק את המכשיר מהחשמל ולהיזהר מכוויות).