בכל פעם שתחושו ייסורי מצפון על כך שאתם לא באמת מבצעים את הנחיות הכביסה לפריטים שלכם במלואן, אפילו שאתם יודעים אותן, הנה משהו שאפשר להתנחם בו: כמה שהרגלי הכביסה שלכם גרועים, הם כנראה עדיין טובים יותר מההרגלים של חלק ניכר מהבריטים. כך לפחות עולה מסקר שבדק אותם.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הקור הזה הורג את הצמחים שלכם, זה מה שתעשו

>> טור אישי: פונתה מהעוטף ומסכמת 3 חודשי מגורים במלון

 

לפי הדיווח באתר the-sun, סקר שנעשה בבריטניה מצא ש-32 אחוזים מהבריטים הודו כי לבשו את התחתונים שלהם יותר מפעם אחת לפני הכביסה (גברים בעיקר), שזה כבר נתון מדאיג. בנוסף עולה שכשהם כבר מכבסים את התחתונים המשומשים הם פשוט זורקים אותם למכונה עם שאר הפריטים שהם רוצים לכבס באותו רגע, וזה  מאוד לא היגייני.

 

הסקר, שנערך על ידי רשת האלקטרוניקה הבריטית Currys, בדק בקרב 2,000 משתתפים וגילה ש-36 אחוזים מהם נאלצו לשנות את הרגלי הכביסה שלהם עקב משבר יוקר המחיה ועליית מחירי האנרגיה, וחצי מהם מכבסים כעת הכול בטמפרטורה נמוכה יותר ובאופן כללי משתמשים פחות במכונת הכביסה, כדי לעזור להוזיל עלויות. על פי הסקר, 76 אחוזים יכבסו את בגדיהם בטמפרטורות של 40 מעלות צלזיוס ומטה ו-71 אחוזים מפרידים את הכביסה שלהם רק בהתאם לצבע, ולא לסוג הבד או השימוש. כשמוסיפים לזה מחקר משנת 2021, שמצא שזוג תחתונים ממוצע למבוגרים מכיל 0.1 גרם של צואה, ושטמפרטורת המים בכביסה היא גורם קריטי בחיסול חיידקים - כלומר עליה להיות גבוהה יותר מ-40 מעלות, מבינים שכביסת תחתונים עם פריטים אחרים בטמפרטורה נמוכה ככל הנראה לא תחסל את חיידקי הצואה, אלא רק תעביר אותם הלאה לפריטים כמו מגבות מטבח וציפיות של כרית. בשורה התחתונה – רוצים תחתונים נקיים ונטולי חיידקים? כבסו אותם במינימום 60 מעלות.

 

אישה מוציאה תחתונים ממכונת הכביסה, כביסה תחתונים (צילום: Kalcutta, SHUTTERSTOCK)
צילום: Kalcutta, SHUTTERSTOCK

למי שחושש שכביסה בטמפרטורה גבוהה תקפיץ את חשבון החשמל שלו, או תהרוס פריטים עדינים, יש אופציה נוספת - להשתמש בתוספים לחיטוי כביסה שנמכרים בחנויות, ומתיימרים להרוג 99.9 אחוז מהחיידקים בטמפרטורות נמוכות, אפילו של 15 מעלות. 

תחתונים מכבסים אחרי כל שימוש, מה לגבי פריטים אחרים?

אותו סקר מצא גם את התדירות שבה הנסקרים מכבסים את הפיג'מה שלהם - 44 אחוזים מהם ילבשו אותה במשך שבוע לפני שיזרקו אותה לסל הכביסה, ו-26 אחוזים מעדיפים זוג חדש לאחר יומיים בלבד. הנה המלצות המומחים לפריטים נוספים שבאים במגע צמוד לגוף:

חזיות: לפי דיאן דימיטרוב, מנהלת עסק לשירותי כביסה, מומלץ לכבס את החזייה פעמיים בשבוע או אחרי שלושה שימושים – המוקדם בהם. "אם החזייה לא מכובסת לעתים קרובות מספיק, חיידקים עלולים להתפתח באריג ולגרום לריחות לא נעימים". לדבריה, התפתחות חיידקים ופטריות כתוצאה מדחיית הכביסה עלולה לגרום לגירוי העור.

מגבות: דימיטרוב ממליצה לכבס לאחר שלושה שימושים, בחום נמוך - כדי לשמור על צבען וצורתן, ולא להשתמש במרכך כביסה, שעלול לפגוע ביכולת הספיגה שלהן. "בנוסף, הימנעו מייבוש יתר של המגבות במייבש הכביסה, כי זה עלול לגרום להן לאבד מרכותן ולהפוך לנוקשות".

מצעים מקופלים (צילום: Pixel-Shot / shutterstock)
צילום: Pixel-Shot / shutterstock

מצעים: ד"ר ג'ושוע זייכנר מבית החולים מאונט סיני בניו יורק, אומר כי כולנו משילים כ-500 מיליון תאי עור ביום וחלק מהם – בתוספת לחות, קשקשים, אבק, פטריות ועובש - נשארים במיטה שלנו. על המצעים מצטברים גם שומנים, זיעה ואיפור. "כשלא מכבסים את המצעים נמצאים במגע מתמיד עם כל זה במשך לא מעט שעות מדי לילה", הוא אומר. כאשר חולים או נכנסים למיטה מזיעים ומלוכלכים כדאי להגדיל את התדירות.