חופשת הקיץ עומדת להסתיים וחודש החגים בפתח. התקופה הזו עשויה לעורר רגשות רבים ושונים בקרב אנשים, בהם של התחלה, התחדשות, פריחה וכדומה. יחד עם זאת, בתקופת החגים צצות גם מחשבות על אירוח של עשרות אנשים לארוחות חג גדולות באווירה משפחתית, שיותירו אחריהן הרבה מאוד כלים. אם יש מישהו שכבר מעכשיו המחשבות האלה גורמות לו לנוע באי נוחות – אל דאגה. השנה יש לנו כמה פתרונות קסמים מעולים שיהפכו את כל חווית הקרצוף להרבה פחות קשה, מעיקה ומתישה. אז מהן הדרכים הטובות ביותר לנקות סירים בלי לשפשף ארוכות? הנה 5 טריקים.

הטריק הכי ישן בספר: חומץ ומלח

כמעט כל אדם עם קצת ניסיון במטבח יודע שהטריק האלמותי לניקוי סירים הוא חומץ ומלח. השיטה היא פשוטה – מפזרים מלח על תחתית הסיר, מעליו חומץ – ומחכים. אל דאגה, לא מדובר בהמתנה ארוכה. כל מה שנדרש אלו כמה דקות ספורות. לאחר מכן שוטפים ומשפשפים קלות – ו"סה טו". התוצאות מדברות בעד עצמן.

הטריק המפתיע: אבקת כביסה

מתברר שאבקת כביסה לא משמשת רק כדי להסיר כתמים מבגדים, אלא יכולה גם לנקות את הסירים השרופים. אז מה עושים? פשוט וקל – שמים בתוך הסיר אבקת כביסה – בין כף אחת לחצי כוס, תלוי בחומרת המצב של הסיר, ומוסיפים מים רותחים. המחמירים ימליצו להעמיד את הסיר על הגז ולתת למים לרתוח במשך כמה דקות. כך או כך, ברגע שתשפכו את המים החוצה – תגלו סיר מבריק.

לקרצף בכיף: ספוג ניקוי ייעודי ואיכותי

לפעמים אין ברירה וצריך לקרצף מעט את הסירים, אבל זו לא חייבת להיות משימה מתישה. הסוד הוא בבחירה של כרית קרצוף איכותית וייעודית לניקוי אגרסיבי של לכלוך קשה ושרוף. בחירה בכרית קרצוף שיודעת את העבודה תבטיח לכם ששטיפת הסירים תהיה מהירה וקלה. דוגמה מעולה לכרית כזו היא זו של סנו סושי - כרית קרצוף עם סיבי נירוסטה. נסו וגלו שכרית הקרצוף הזו עדיפה לעומת ברזלית או ננס שמחלידים, לא נוחים לאחיזה ביד ולא עמידים. בזכות הספוג שבמוצר, הכרית מקציפה נפלא וחווית הניקוי הופכת קלה נוחה יותר. להשלמת הניקוי לאחר הסרת הלכלוך הקשה מומלץ להשתמש בסנו סושי - כרית הפלא נירוסטה, שמאפשרת הברקה מושלמת לסירים ומחזירה את הסיר למראה חדש ונוצץ בקלות ובמהירות.

סנו סושי (צילום: מנחם רייס)
בזכות הספוג שבמוצר של סנו סושי, הכרית מקציפה נפלא וחווית הניקוי הופכת קלה נוחה יותר | צילום: מנחם רייס

הכי פשוט שיש: סודה לשתייה

עוד טריק ותיק הוא ניקוי סירים באמצעות סודה לשתייה, ומדובר בטריק פשוט למדי שלא דורש הרבה מרכיבים, שלבים או זמן. השיטה עובדת ככה - מפזרים סודה לשתייה ומקרצפים בעדינות. שאריות המזון ייעלמו מעצמם בקלות ובלי מאמץ.

הטריק הביזארי: שקיק תה

תודו שעל זה אף פעם לא שמעתם. מתברר שכל מה שצריך כדי לנקות סירים או מחבתות זה שקיק תה אחד ובודד. כל מה שצריך לעשות זה להניח את השקיק בתוך סיר או מחבת מלא מים חמים מהברז (אין צורך בהרתחה) ולחכות 15 דקות. בתום הזמן מרוקנים את המים – והסיר או המחבת יראו כחדשים, בלי צורך לקרצף או לשפשף בכלל.