ליזל אליזבת היא בעלת עסק לשירותי ניקיון בפרת' שבאוסטרליה, אבל למרות שהיא עובדת בתחום גם היא מגלה לפעמים שכלולים לא מוכרים במכשירי החשמל הביתיים. "היום בפרק של ללמוד את המובן מאליו", היא כתבה בטקסט שצירפה לסרטון שפרסמה בטיקטוק.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> לא רק הוספת בריכה: שיפוץ מטריף בהרי ירושלים

>> למרות המחיר: המוצר החדש של אפל נחטף מהמדפים

בסרטון מדגימה אליזבת חלק נסתר שגילתה במדיח הכלים שלה: מגירה עליונה המיועדת לסכו"ם. מכיוון שלא בכל המדיחים יש מגירה לסכו"ם, גם מי שיש לו מדיח עם המגירה לא תמיד משתמש בה. בתגובות סיפרה אליזבת, אם לשלושה, שלא קראה את חוברת ההוראות של המדיח ("למי יש זמן לזה?"), ולכן שמה את הסכו"ם בסלסילה שמגירה התחתונה. כמו שמדגימה אליזבת, במגירת הסכו"ם יש להניח כל כלי בנפרד.  

@cleanfreak_cleaningco

on today's episode of learning the obvious.... ##learnontiktok ##cleantok ##fyp ##foryou ##pov

♬ Cleaning - Owen Wang

ומה לגבי התוצאה – האם הכלים יוצאים נקיים יותר כשהם מונחים במגירה הייעודית? באתר הצרכנות האוסטרלי CHOICE בדקו את השאלה והגיעו למסקנה שאין הבדל בתוצאה. "אני מעדיף את הסלסילה", אמר אשלי אירדייל, אחד המומחים באתר. "זה לוקח זמן כשצריך לשים כל כלי בנפרד [במגירת הסכו"ם], ומגירת הסכו"ם מגבילה את הגובה של כלים אחרים שמכניסים למדיח".

מדיח כלים (צילום:  Ja Crispy, Shutterstock)
מדיח כלים | צילום: Ja Crispy, Shutterstock

 

בסרטון ויראלי אחר נראית גולשת שהופתעה לגלות שלמדיח הכלים יש מסנן:

@militarymomof5boys

Finally convinced my husband TikTok is useful can’t let this fail!! cleaned my dishwasher. ##fyp ##clean ##oregon ##yelling ##foryoupage

♬ original sound - Amy Loomis Bonney

אם גם אתם לא ידעתם או שעבר זמן רב מאז ניקיתם את המסנן לאחרונה – כך עושים את זה: ברוב מדיחי הכלים יש מסנן הנמצא בתחתית המדיח (בדקו בחוברת ההפעלה). כדי לנקות אותו, הזיזו קדימה את המדף התחתון או הוציאו אותו, וחפשו פקק עגול בתחתית המדיח. סובבו את הפקק נגד כיוון השעון והוציאו את המסנן. אם יש חלק שמקיף את המסנן – הוציאו גם אותו. הוציאו מהמכל שבפנים שאריות לכלוך. את שני החלקים שהוצאתם שטפו בכיור בסבון ומים והחזירו אותם למקום. סובבו את המסנן בכיוון השעון כדי לנעול אותו במקום ובדקו שהוא לא מפריע לזרועות ההתזה.

רוב המומחים באתר מידרג סבורים שצריך לנקות את המדיח כל חודש, ורק פחות מ-7 אחוזים סבורים שאפשר לחכות עד שמרגישים שהמדיח לא עובד כמו שצריך. בכל מקרה, אם יש ריח רע כשאתם פותחים את מדיח הכלים או שבסיום ההדחה יש לכלוך על הכלים – כנראה שהגיע הזמן לנקות את המסנן. 

איך לנקות את מדיח הכלים?

לא, הוא לא מנקה את עצמו ובמהלך הזמן מצטברות בו שאריות אוכל וסבון והופכות למשקע עקשני, והן גם יכולות לפגוע בניקוז המים. זו השיטה של הבלוגרית האמריקאית ג'יל ניסטול:

שלב ראשון: רוקנו את המדיח והסירו את המדף התחתון. בדקו את חור הניקוז – אם הצטברו שם שאריות מזון, הוציאו אותן. בדקו אם החורים בזרוע ההתזה נסתמו. אם כן, נקו אותה באמצעות מברשת שיניים ישנה טבולה בחומץ. החזירו את המדף התחתון למדיח.

שלב שני: הניחו קערה במדף העליון של המדיח ומלאו אותה בחומץ לבן – החומץ מפרק משקעים מינרליים ומחטא. הפעילו את המדיח בתוכנית הארוכה על החום הכי גבוה.

שלב שלישי: כשהמדיח מסיים לעבוד, פתחו אותו ופזרו אבקת סודה לשתייה בתחתית המכשיר. הפעילו את המכשיר בתוכנית קצרה על החום הכי גבוה.

מטבח עם מדיח כלים (צילום:  Michal Zylinski, shutterstock)
צילום: Michal Zylinski, shutterstock

אם הכלים נראים עכורים וחסרי ברק כשאתם מוציאים אותם מהמדיח, באתר Apartment Therapy ממליצים לשים במדף העליון קערה המתאימה לשימוש במדיח ולמלא אותה בחומץ לבן, נוזל המפרק את המשקעים המינרליים במים ומונע מהם להצטבר על הכלים. שימו לב: באתר מסבירים שחשוב לשים את החומץ בקערה ולא בתא המיועד לחומרי ניקוי, מכיוון שהוא עלול לפגוע באיטום. 

אל תכניסו למדיח

כלים מברזל יצוק וכלים עם ציפוי נון-סטיק: המדיח יהרוס את הציפוי ויגרום להם להחליד.

כלים ממשלוחי אוכל: אם אתם רוצים להשתמש פעם נוספת בכלי הפלסטיק שבהם הגיע המשלוח – נקו אותם ביד. בכלל, אם לא כתוב בפירוש על כלי פלסטיק שאפשר לנקות אותו במדיח, עדיף לא להסתכן. המים החמים או החום בייבוש עלולים להמס או לשנות את ההרכב הכימי של הכלי ולהפוך אותו ללא בטוח לשימוש למזון.

כלי עץ: כלי הגשה, קרש חיתוך וכל כלי אחר עשוי עץ עלול להיפגע בחום הגבוה של המדיח.

מטבח עם מדיח כלים (צילום:  hedgehog94, shutterstock)
צילום: hedgehog94, shutterstock

מגררת גבינה (פומפייה): פשוט אין טעם. המדיח לא יסיר את שאריות הגבינה שנצמדו לחורי המכשיר.

כלים יקרים: לא משנה אם אלה כלים שעלו לכם הון או כאלה שיקרים רק ללבכם – נקטו במשנה זהירות ורחצו אותם ביד. יכול להיות שהם יחזיקו מעמד פעם אחת, אולי אפילו מספר פעמים, אבל במוקדם או במאוחר הם יישברו מהחום או מהתנגשות בכלים אחרים. גם כלים המעוטרים בזהב וכלי כסף עלולים להיפגע בזמן פעולת המדיח.