לא משנה אם אתם בשלנים נלהבים או מבשלים רק כי אין ברירה, בסוף כל ארוחה יש בכיור – ולפעמים במטבח כולו – מלא כלים מלוכלכים שצריך לנקות, ואת השלב הזה מעט אנשים אוהבים. וגם במסגרת שטיפת הכלים יש חלקים מאתגרים במיוחד – בין כל הכלים המלוכלכים מתחבאים כמה שקשה במיוחד לנקות אותם. אז אם גם אתם מעדיפים לפעמים לוותר על הכנת מאכלים מסוימים רק כדי שלא תצטרכו לנקות את המסננת או הממעך – באתר food52 מסבירים איך לנקות את כלי המטבח הכי מאתגרים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זו הטעות שכולם עושים עם קופסת העגבניות

>> מגיע להם: הבתים הכי יפים של אנשי חיל האוויר

איך לנקות פומפייה

לא משנה אם מדובר בפומפייה (מגררת) מרובעת להכנת מזון או באחת קטנה יותר לגירור גבינה מעל הפסטה – זה תמיד מתחיל בניסיון להתמודד עם חתיכות המזון שתקועות בין החודים, ונגמר בספוג שנקרע לחלוטין.

מה לעשות? מיד לאחר השימוש השרו את הפומפייה במים חמים, או שפשפו בעדינות עם חומץ כדי להוריד את חתיכות המזון. כדי שהספוג לא ייקרע, שפשפו בניגוד לכיוון הגירור. אם יש חתיכות עקשניות במיוחד, השרו במים למשך הלילה, ונקו במברשת בקבוקים או במברשת שיניים ישנה.

פומפייה (צילום:  Charlotte Lake, Shutterstock)
צילום: Charlotte Lake, Shutterstock

איך לנקות מעבד מזון

מעבד המזון אמנם הופך את הכנת המזון לקלה הרבה יותר, אבל יש בו הרבה חלקים שצריך לנקות.

מה לעשות? פרקו את מעבד המזון ובדקו בחוברת ההוראות של מעבד המזון אם יש חלקים שאפשר להכניס למדיח (בדרך כלל מומלץ לשים אותם במדף העליון של המכשיר). בכל מקרה מומלץ לנקות מיד – בעיקר את הלהב. חלקים אחרים אפשר להשרות במים, אם אתם לא מנקים מיד. את בסיס המכשיר נגבו בעדינות במטלית לחה, ואם דבוקות אליו שאריות מזון עקשניות – התיזו עליהן מעט חומץ ואז נגבו.  

איך לנקות מסננת עם חורים קטנים

לא משנה כמה מקרצפים את המסננת, נראה שאי אפשר להוציא ממנה את השאריות, בעיקר כשמדובר במסננת דקה עם חורים קטנים וצפופים.

מה לעשות? מיד בתום הסינון, תנו למסננת כמה מכות בתוך הכיור או הפח כדי להוריד את החתיכות הגדולות. השרו אותה במים חמימים וסבון, ואז נקו עם ספוג מחוספס. אם יש לברז פיית התזה, השתמשו בה כדי לשטוף את המסננת. תנו לה להתייבש באוויר, כי מגבת לא תייבש ביעילות את המים שבחורים הקטנים.

מסננת (צילום: FOTOGRIN, Shutterstock)
צילום: FOTOGRIN, Shutterstock

איך לנקות מטרפה

גם במטרפה ידנית וגם במיקסר, תמיד נראה שבלתי אפשר לנקות את כל לולאות המתכת האלה, אבל יש שיטה פשוטה במיוחד.

מה לעשות? נקו את הקערה שבה השתמשתם להקצפת הביצים או השמנת, מלאו אותה במים חמים וסבון ואז "הקציפו" אותם בעזרת המטרפה המלוכלכת. אם היא מלוכלכת במיוחד, השרו אותה במים במשך הלילה, ואחר כך מלאו שוב במים נקיים וסבון והקציפו.

מיקסר, מטרפה (צילום: littlenySTOCK, Shutterstock)
צילום: littlenySTOCK, Shutterstock

איך לנקות מועך תפוחי אדמה

שאריות תפוחי האדמה מתקשות במהירות והניקוי הופך למשימה קשה.

מה לעשות? את רוב מועכי תפוחי האדמה אפשר להכניס למדיח, אבל בכל מקרה מדובר בכלי שצריך לנקות מיד במים חמים.

איך לנקות כותש שום

כדי לא להתמודד עם החתיכות הקטנות שתקועות בחורים, כדאי לרסס את המכשיר בנדיבות בתרסיס שמן לפני השימוש. לאחר השימוש השרו במים ונקו בהקדם באמצעות סקוץ' או ספוג גס.

כותש שום  (צילום: shutterstock / Piotr Wytrazek)
כותש שום | צילום: shutterstock / Piotr Wytrazek