בבואכם למקם את חדר הכביסה שלכם, עליכם לשקול כמה מקום יש לכם, עד כמה הוא נגיש ועד כמה מאוורר. וכל הנתונים הללו, טוענים בתוקף באתר House Digest, הופכים את המרתף למקום שכדאי להימנע ממנו.

חדרי כביסה מייצרים חום ולחות ממכונות כביסה ומייבשי כביסה, מה שעלול להחמיר את הלחות ואת הפוטנציאל לצמיחת עובש במרתפים, כיוון שיש להם נטייה להיות בעלי אוורור גרוע בהשוואה לאזורים אחרים בבית.

במרתף, אין ללחות מספיק מקום להתפזר, וזה יכול להוביל לעובש וריקבון ברצפות ובקירות, מסביר מעצב פנים. משם דרכו של העובש אל הבגדים שלכם קצרה, מה שעלול להוביל לסיכון מוגבר לבעיות נשימה. אלא אם כן יש לכם חלונות וזרימת אוויר במרתף, כמובן.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מומחית לכביסה: 3 הטעויות הנפוצות שרובנו עושים

>> 20 דוגמאות לחדרי כביסה ישראלים מעוצבים

חוץ מהסיבה הנ"ל חשוב לזכור כי המרתף גם רחוק בדרך כלל מהחלל שאתם חיים בו באמת, ולכן הגישה אליו לא הכי נוחה. תתעצלו לקפוץ לבדוק איך הכביסה מתקדמת (ואם משהו השתבש), והמטלה תהפוך להיות פחות על הדרך ותצריך יותר אנרגיה – וסחיבת דליי כביסה במדרגות. הבעיה הזאת מתעצמת לאנשים עם בעיות ניידות וליצור מפגע בטיחותי עבור המבוגרים שבכם. 

סיבה נוספת היא שמרתפים משמשים פעמים רבות כאזורים רב-תכליתיים, לאחסון, חללי פנאי או משרדים ביתיים. השימוש בו כחדר כביסה עשוי לתפוס מקום יקר שעדיף לנצל למטרות אחרות. ואם מכונת הכביסה כן ממוקמת שם, תצטרכו גם תאורה מתאימה (כדי שתוכלו לראות את הכתמים כמו שצריך וגם את הצגים הדיגיטליים שבמכונה) וכיור מספק.

מגהץ (צילום:  ViDi Studio shutterstock)
כיף כשהכול נמצא באותו חדר | צילום: ViDi Studio shutterstock

המקום הטוב ביותר לחדר הכביסה

אז איפה כן, אתם שואלים? המומחים מסכימים כי מוטב למקם את חדר הכביסה במפלס הראשי או בקומה העליונה. הצבתו ליד המטבח או חדר הרחצה הראשי, למשל, תאפשר גישה נוחה. אם אין לכם הרבה מקום בחלל הראשי, לכו על מכונה ומייבש עם דלת קדמית הנערמים זה על זה, כך תוכלו למקמם גם במסדרון או בכניסה.  

ואם – חמסה חמסה – לא חסר לכם מקום, שקלו לייעד חדר שלם לכביסה. תוכלו לאבזר אותו בכל מה שצריך, למשל קרש גיהוץ ושולחן, והביאו בחשבון גם חיבורי מים וחשמל, סוגי ריצוף עמידים בפני מים וכימיקלים ושיפוע לכיוון הניקוז, שממש יעזור במקרה של הצפה או דליפה.