פסח הוא החג של קופסאות הפלסטיק - לאחסון הגפילטע פיש או החריימה של אמא או של הדוד לפני הסדר, לאריזת כל האוכל שנשאר אחריו או לקחת את הסלטים לפיקניק. למרות שאנחנו בעד שימוש בקופסאות זכוכית, קופסאות הפסטיק עדיין איתנו. הן זולות וזמינות בכל מיני צורות וגדלים. הבעיה העיקרית הן שהן מפגע סביבתי רציני והבעיה המשנית אבל לא פחות חמורה היא הריח, אלוהים, הריח. לא משנה איזה מזון אחסנתם בהן, כמעט תמיד אפשר לשחזר מה בדיוק זה היה באמצעות הסנפה זריזה אחת.

מי שמאחסן בהן מאכלים שמנוניים, ודאי גם יודע שקשה עד בלתי אפשרי להוציא מהן את כל כתמי השמן, בייחוד אם מדובר ברוטב עגבניות, שמשאיר גוון אדמדם בתחתית שאף שפשוף לא מסיר. ובכן, מתברר שיש דרך הרבה יותר טובה משפשופים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לפני הכל: הטיפ הגאוני לניקוי קופסת פלסטיק

שקשוק נעים: אל הטיפ הגאוני הזה שרץ ברשת כבר תקופה ארוכה הגענו בזכות טליה פלדמן פרץ, שנתקלה בו וצילמה סרטון של השיטה. פלדמן סיפרה לנו שניסתה את השיטה על קופסאות פלסטיק מלוכלכות במזונות שונים והיא תמיד עובדת, את הסרטון פרסמנו לפני כשנתיים ומאז רבים מעובדי מערכת מאקו אמצו את השיטה בחום. היא פשוט עובדת ואנחנו חותמים עליה. אז מה עושים? ממלאים את הקופסה במי ברז, מוסיפים סבון כלים ומכניסים פנימה ריבוע של נייר סופג. סוגרים את הקופסה, משקשקים היטב, שוטפים - המהדרין גם מעבירים ספוג כלים ליתר ביטחון - וזהו הקופסה נקייה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק 

ואם זה לא הספיק לכם, הנה עוד כמה טיפים יעילים לניקוי קופסאות פלסטיק

שטיפה ראשונית: בשלב הראשון, בצעו שטיפה ראשונית קלה ברגע שבו הכלי מתרוקן, או אם אפשר שטיפה אמיתית עם מים חמים וסבון. המטרה היא להיפטר ממקורות ריח פוטנציאליים.

מלח: לאחר מכן, כדאי לפזר מעט מלח בתחתית, שמסוגל לספוג ריחות של שאריות מזון. זכרו רק להוציא אותו משם כשאתם עומדים להשתמש בכלי.

שמש: השלב הבא הוא לחשוף את הכלי לאור השמש, ועדיף ישירות. נשמע מוזר, אבל שיזוף טוב מסייע במניעת ריחות.

חומץ: אם כל זה לא עוזר, אפשר למזוג לכלי בחומץ לבן ולתת לו להישאר שם לפחות שלוש דקות. לאחר מכן שטפו שוב את הכלי בסבון ומים. 

אבקת סודה לשתייה: אפשר גם לנסות לשטוף את הכלי עם אבקת סודה לשתייה – צרו תערובת של אבקה ומים חמים ומרחו אותה בתוך הכלי, ואז אל תגעו בו במשך יום שלם לפחות כדי לתת לה לעשות את שלה.

במדיח: אם אתם שוטפים את הכלים במדיח, עדיף להניח אותם בקומה העליונה כדי למנוע מהם להיתקל במים חמים במיוחד שעלולים להמס ולעוות אותם. 

עיתון: השלב האחרון הוא לאחסן את הכלים בתוך נייר עיתון – כן כן, לא ברור למה, אבל זה עובד. קחו דף, קמטו אותו ודחפו לכלי במשך לילה שלם או יותר. כדאי רק לזכור לשטוף שוב לפני השימוש.

>> פורסם לראשונה ב-14.9.2015