כולנו אוהבים את הריח הרענן של כביסה נקייה שיוצאת מהמייבש, אבל דווקא מגבות לא פעם מדיפות ריח מעופש גם אחרי הכביסה, בעיקר כשמדובר במגבות ישנות. קודם כל, כדאי להבין למה זה קורה: מכיוון שאנחנו משתמשים במגבות לעתים קרובות, הסיבים עלולים לספוג לחות וזו גורמת להיווצרות עובש. אם נמשיך לכבס את מגבות בנוזל הכביסה הרגיל בלי לנקוט באמצעים נוספים, יכול להיות שהן ימשיכו להדיף ריח עובש לא נעים. מה עושים? הנה פתרונות טבעיים ויעילים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

אבקת סודה לשתייה: כבסו את המגבות במכונת כביסה עם חצי כוס אבקת סודה לשתייה בלבד, בלי להוסיף נוזל כביסה. לפי הבלוג Whole Life Style Nutrition, אין אפילו צורך להשתמש במתקן הסבון במכונה – פשוט פזרו את אבקת הסודה על המגבות במכונה והפעילו אותה בתוכנית עם מים חמים.

חומץ: כבסו את המגבות במכונת כביסה עם כוס חומץ בלבד, בלי להוסיף נוזל כביסה. אם המגבות עדיין מדיפות ריח רע אחרי הכביסה, כבסו אותן שוב עם חצי כוס אבקת סודה לשתייה. לפי הבלוג Classy Clutter, השיטה תעבוד גם עם בגדים מסריחים, כמו בגדי ים שלא יובשו כראוי.

View this post on Instagram

A post shared by GeorgeAtAsda (@georgeatasda) on

טיפ: בשתי השיטות האלה, אפשר להוסיף 5-3 טיפות של שמן אתרי למכונה. נסו שמן עץ התה או שמן לימון לריח רענן במיוחד.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

עשו ואל תעשו בכביסת מגבות

הריח הרע יכול להיגרם גם מטעויות בתהליך הכביסה עצמו. אז ממה להימנע ועל מה להקפיד כשמכבסים מגבות? קודם כל, הקפידו לא להעמיס יותר מדי מגבות במכונה. כשהמכונה לא עמוסה הפעולה יעילה יותר והכביסה מסירה את כל הלכלוך מהפריטים. אל תוסיפו יותר מדי נוזל כביסה ומרכך. חומרים אלו עלולים להצטבר על הסיבים ולהדיף ריח רע. שימו לב: יותר מדי מרכך עלול גם לפגוע בספיגה של המגבת (וספיגה היא המטרה העיקרית שלה).

כבסו מגבות כל 7-3 ימים והקפידו לפרוש אותן לייבוש על מתלה אחרי כל שימוש. אל תכבסו מגבות ובגדים יחד. כבסו מגבות בתוכנית עם מים חמים. אפשר להוסיף לנוזל הכביסה חצי כוס חומץ לבן כדי למנוע היווצרות ריח רע.